Κερδίστε προσκλήσεις για την παιδική παράσταση Ο ψαράς και ο Ποσειδώνας στο Μέγαρο Μουσικής
Ο θίασος Μικρός Αριστοφάνης παρουσιάζει την καλοκαιρινή διαδραστική κωμωδία για παιδιά από 3 έως 10 ετών
Διαγωνισμός Athens Voice: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο ψαράς και ο Ποσειδώνας» στο Μέγαρο Μουσικής
- Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ ΈΧΕΙ ΛΉΞΕΙ
Μετά την πρώτη τους κατάδυση στον καταγάλανο βυθό του Αιγαίου (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-πρεμιέρα), ο Ψαράς και ο Ποσειδώνας συνεχίζουν το μαγικό τους θαλασσινό ταξίδι σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ψάχνοντας για γοργόνες θησαυρούς και σπάνια ψάρια που ζουν σε παλιά πειρατικά ναυάγια. Με τις γκάφες τους έρχονται να σκορπίσουν παντού τη χαρά και το γέλιο και το αμπάρι του καραβιού τους είναι γεμάτο με μουσική, τραγούδια αλλά και όλα τα χρώματα και όλα τα αρώματα του Ελληνικού καλοκαιριού.
Φτος το καλοκαίρι ο θίασος Μικρός Αριστοφάνης επιστρέφει και παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα (από την θεατρική παιδική τριλογία του Πέτρου Καφαντόγια Παράξενος Βυθός) την καλοκαιρινή διαδραστική κωμωδία για παιδιά από 3 έως 10 ετών.
Λίγα λόγια για το έργο
Μια φορά και έναν καιρό, στο καταγάλανο Αιγαίο, το πέλαγος το απέραντο απ’ όλα το πιο ωραίο… φτάνει ένας περίεργος ψαράς που δεν ψαρεύει ψάρια για να τα φάει, αλλά για να τα πουλήσει ζωντανά σε κάποιο ενυδρείο και έτσι να πλουτίσει…. Με έναν περίεργο χάρτη στο ένα χέρι και με ένα δίχτυ στο άλλο, βουτάει με τις μπουκάλες του στα κρυστάλλινα νερά και φτάνοντας στον βυθό συλλαμβάνει όλα τα σπάνια ψάρια που συναντά εκεί εκτός από έναν αστερία ο οποίος του ξεφεύγει..
Θυμωμένος που δεν κατάφερε να τον πιάσει και αυτόν, ανεβαίνει στην επιφάνεια επάνω στο καράβι του και προσπαθεί να τον ψαρέψει με το καλάμι και το δίχτυ του. Εκείνη τη στιγμή στον βυθό του Αιγαίου, ακριβώς κάτω από το καράβι του ψαρά, καταφτάνει από την Ατλαντίδα ο Θεός Ποσειδώνας και μόλις αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί στους φίλους του (που ο ψαράς έχει πιάσει αιχμάλωτους), αποφασίζει μαζί με τα παιδιά (θεατές) όχι μόνο να ελευθερώσουν όλα τα ψαράκια, αλλά και να δώσουν στον ψαρά ένα καλό μάθημα, πληρώνοντάς τον με το ίδιο νόμισμα.
Πώς θα το καταφέρουν αυτό; Μα, ψαρεύοντας φυσικά… από την ανάποδη. Ποιος ψαρεύει ποιον, λοιπόν… αλλά για να δείτε παρακάτω, δεν έχετε παρά να φορέσετε μάσκα, βατραχοπέδιλα και αναπνευστήρα και με την φαντασία σας να βουτήξετε στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Το ψαροντούφεκο φυσικά απαγορεύεται…. επιτρέπονται όμως οι μπουρμπουλήθρες, το τραγούδι και ο χορός (μπάλος).
Στόχος του έργου
Τα παιδιά μεταφέρονται μαγικά στον βυθό της θάλασσας και βλέποντας τον ψαρά και τον Ποσειδώνα, να τρώγονται σαν τον σκύλο με τη γάτα, όχι μόνο θα γελάσουν με την ψυχή τους, αλλά και συμμετέχοντας ενεργά, γίνονται και τα ίδια πλασματάκια του βυθού που στο τέλος σώζουν και τον ψαρά αλλά και όλα τα ψάρια που έχει πιάσει αιχμάλωτα.
Συγχρόνως, έμμεσα, διδάσκονται:
- Να συγχωρούν την ανθρώπινη απληστία αν και εφόσον ο δράστης έχει καταλάβει το λάθος του και ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να επανενταχτεί στο κοινωνικό σύνολο.
- Ότι τα ζωάκια έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον και όχι αιχμάλωτα σε ζωολογικούς κήπους ή ενυδρεία για λόγους ψυχαγωγίας.
- Να μην κάνουν στους άλλους ό,τι δεν θέλουν να τους κάνουν γιατί είναι πανεύκολο να αντιστραφούν οι ρόλοι και από θέση ισχύος, ξαφνικά, να βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση (δυσμένεια).
H Athens Voice σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Παρασκευής 20 Ιουνίου, στις 17:30. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να δηλώσετε συμμετοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αστέριος Πελτέκης διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή για τη χρυσή εποχή των σκυλάδικων
Η ηθοποιός υποδύεται μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παράστασης τη ζωή και το έργο της Ανί Ερνό στην παράσταση «Τα Χρόνια»
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Η γνωστή ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο θέατρο Ζίνα
Τελευταίες παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το σπίτι στην Εθνική- Ένα ήσυχο μέρος» στο θέατρο Άλφα- Ληναίος Φωτίου
Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χουάν στο «Τεστ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση της Χαράς Ρόμβη στο Από Μηχανής Θέατρο
Δυνατά κείμενα, μεγάλοι σκηνοθέτες, σπουδαίες ερμηνείες
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή του «Festen» στο θέατρο Άλμα
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη με αφορμή τον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ερρίκου Ίψεν
Ο Δημήτρης Τάρλοου μεταφέρει την επιδαυρική παραγωγή σε εσωτερικό περιβάλλον, μεταφέροντάς μας «πιο μέσα» στο παλάτι, στους χώρους υποδοχής του.
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη με αφορμή το «Intra muros» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Κωμωδίες, ρομαντικές και ανθρώπινες ιστορίες, κλασικά έργα, μουσικές και παιδικές παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας
Μια σόλο τελετουργία της Χριστίνας Κυριαζίδη στο σταυροδρόμι του χορού, του θεάτρου και της ποίησης.
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην «Ήμερη» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη
Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται η τριλογία «Μια Σπουδή Πάνω στην Γυναικότητα» της Χριστίνας Κυριαζίδη
Είδαμε το νέο έργο της Συντεχνίας Γέλιου και μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Βασίλη Κουκαλάνι
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου
Το έργο του Tiago Rodrigues έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.