Θεατρο - Οπερα

Θέατρο Νέος Ακάδημος: Κωμωδία ή ψυχολογικό δράμα;

Η επιλογή δεν λείπει στο θέατρο της οδού Ιπποκράτους που φέτος ποντάρει σε έργα διάσημων συγγραφέων και σε γνωστούς πρωταγωνιστές

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 890
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Unfriend, Θέατρο Νέος Ακάδημος
Unfriend © Πάτροκλος Σκαφιδάς

Θέατρο Νέος Ακάδημος: Οι παραστάσεις για τη σεζόν 2023 -2024.

Unfriend
Πώς αντιδράς όταν πιστεύεις ότι φιλοξενείς μια δολοφόνο; Γίνεται να την ξεφορτωθείς ευγενικά;

Σ’ έναν κωμικό ρόλο έκπληξη εμφανίζεται φέτος η Κατερίνα Διδασκάλου καθώς πρωταγωνιστεί στo «Unfriend» του Βρετανού συγγραφέα και παραγωγού Στήβεν Μόφατ («Doctor Who», «Sherlock», «Dracula», «Coupling»). H μαύρη κωμωδία, που έχει κάνει θραύση στο West End και χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «η πιο αστεία κωμωδία όλων των εποχών», παρουσιάζεται στην Αθήνα κατ’ αποκλειστικότητα από τη Happy Production, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Γαλέου.

Η γνωστή ηθοποιός υποδύεται την Έλσα, μια εκκεντρική διαχυτική χήρα η οποία γνωρίζεται κατά τη διάρκεια των διακοπών με ένα «καθωσπρέπει» ζευγάρι, τον Πέτρο και την Ντέπι. Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα εμφανίζεται απρόσκλητη στο σπίτι τους, με σκοπό να μείνει μαζί τους για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αναζητώντας στο διαδίκτυο στοιχεία για την ανεπιθύμητη φιλοξενούμενη, ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή δολοφόνος. Πώς θα προστατεύσουν όλα όσα αγαπούν χωρίς να φανούν αγενείς;

Γραμμένο το 2020, το «Unfriend» συνεχίζει την πορεία του και αυτόν τον χειμώνα στη βρετανική πρωτεύουσα, στο Wyndham’s Theatre, έχοντας ήδη παρουσιαστεί στο The Criterion και στο The Chichester Festival Theatre. Στα μέρη μας, τους απρόθυμους οικοδεσπότες ενσαρκώνουν η Βάσω Λασκαράκη, η οποία επιστρέφει στη θεατρική σκηνή μετά από απουσία αρκετών ετών, και ο Σόλων Τσούνης, ενώ τη διανομή συμπληρώνουν οι Δημήτρης Κουρούμπαλης, Άρης Αντωνόπουλος, Γεωργία Μεσαρίτη και οι δωδεκάχρονοι Μανώλης Γκίνης και Αμέρικο Μέλης από «Τα καλύτερά μας χρόνια».

Παραστάσεις: Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 21:30, Σάββατο & Κυριακή στις 18:00

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι, Θέατρο Νέος Ακάδημος
Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι © Πάτροκλος Σκαφιδάς

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι
H Φιλαρέτη Κομνηνού «συναντά» την αυταρχική κυρία Βέναμπλ στο σκοτεινό και ποιητικό έργοτου Τενεσί Ουίλιαμς

Ποιο μυστικό, που πρέπει να παραμείνει κρυφό, κρύβεται πίσω από τον θάνατο του Σεμπάστιαν; Γιατί η πλούσια και υπερπροστατευτική μητέρα του, η κυρία Βέναμπλ, αρνείται να πιστέψει την ανιψιά της, Κάθριν, που τον συνόδεψε στις μοιραίες διακοπές του και προσπαθεί να δωροδοκήσει τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Τζον Κούκροβιτς; Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα του κλασικού αμερικανικού ρεπερτορίου, το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» σκηνοθετεί φέτος η Λίλλυ Μελεμέ στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Τον εμβληματικό ρόλο της κυρίας Βέναμπλ κρατά η καταξιωμένη ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού στην τέταρτη συνάντησή της με τη δραματουργία του Τενεσί Ουίλιαμς (καθώς έχει ήδη παίξει στα έργα του «Ορφέας στον Άδη», «Λυσσασμένη γάτα» και «Νύχτα της Ιγκουάνα»), ενώ αυτόν της Κάθριν η Αναστασία Παντούση. Εμφανίζονται, επίσης, οι Δημήτρης Τσίκλης (γιατρός Κούκροβιτς), Πάρης Λεόντιος (Τζορτζ) και η σκηνοθέτις στον ρόλο της κυρίας Χόλι.

Έργο αινιγματικό και αυτοψυχαναλυτικό, βίαιο αλλά και γοητευτικό, γράφτηκε το 1958 και πρωτοπαρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στο Μπρόντγουεϊ. Έναν χρόνο αργότερα τους ήρωές του ενσάρκωσαν στη μεγάλη οθόνη οι Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφτ και Ελίζαμπεθ Τέιλορ (με την τελευταία, μάλιστα, να κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα).
Η οικογένεια, η σεξουαλικότητα και η τρέλα είναι τα θέματα που τροφοδοτούν την πένα του Αμερικανού συγγραφέα. Μέσα από έντονους διαλόγους αναδεικνύει τις πολύπλοκες και αδηφάγες σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων και το πώς οι μνήμες και οι αλήθειες μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή τους.

Παραστάσεις: Δευτέρα στις 20:00, Τρίτη & Σάββατο στις 21:00, Παρασκευή στις 19:00, Κυριακή στις 20:30

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βίρα τις άγκυρες» στο Παλλάς
Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βίρα τις άγκυρες» στο Παλλάς

Tο εμβληματικό έργο των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα έρχεται στην Αθήνα με ένα δυνατό σύνολο από σπουδαίους συντελεστές και ταλαντούχους, ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY