Θεατρο - Οπερα

M-POWER, μια γιορτή δημιουργίας και ενδυνάμωσης στη Στέγη

Ένα φεστιβάλ για τη δύναμη, τα κίνητρα και το αύριο των καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 868
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ταινία «Shadow» των Back to back Theatre στο M-Power Festival στη Στέγη
M-Power Festival στη Στέγη: Η ταινία «Shadow» των Back to back Theatre

M-POWER Festival στη Στέγη: ένα φεστιβάλ από καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία

M όπως Motivation (κίνητρο) και Movement (κίνηση). Power όπως «δύναμη». Συνεχίζοντας τις δράσεις της για την ενδυνάμωση ανάπηρων καλλιτεχνών (γνώριμες και από τη διοργάνωση Europe Beyond Access), η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αφιερώνει ένα τετραήμερο σε παραστάσεις χορού και θεάτρου, προβολές, εργαστήρια και ένα συνέδριο για ζητήματα που απασχολούν καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία.

«Μια γιορτή για τις δυνάμεις εκείνες που μετατρέπουν, μέσω της τέχνης, τις προσωπικές αλήθειες σε βιώματα, εν δυνάμει κοινά για όλες, όλους και όλα μας, είναι το M-POWER» αναφέρουν η Χριστίνα Λιάτα και η Ντόρα Βουγιούκα που υπογράφουν τον σχεδιασμό και την οργάνωση της παραγωγής. «Καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία ανεβαίνουν στη σκηνή για να αποδώσουν ξανά την έννοια της δυνατότητας με τολμηρά έργα, που έχουν στο επίκεντρο την προσωπικότητα, την αυθεντικότητα, την ευθραυστότητα, τη ρωγμή, τη φροντίδα, την αποδοχή και, κυρίως, τη γιορτή της διαφορετικότητας».

Εν Δυνάμει, "Solar"
M-Power Festival στη Στέγη: To "Solar" από την ομάδα Εν Δυνάμει

Την Τετάρτη 26 Απριλίου η διεθνής ομάδα Back to Back Theatre παρουσιάζει την ταινία της «Shadow». Αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ακτιβιστών που πραγματοποιούν μια δημόσια συνάντηση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν τον κόσμο, ώσπου ανακαλύπτουν πως το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι οι ίδιες τους οι προκαταλήψεις. Από τις 27 έως τις 29 Απριλίου, το φεστιβάλ μας συστήνει δυο νέες ελληνικές παραγωγές. Ευρύτερα γνωστή από την sold out παράσταση «Ερωτευμένα άλογα» και λίγο πριν επιστρέψει στο Φεστιβάλ Αθηνών, η ομάδα «Εν Δυνάμει» και η χορεύτρια και χορογράφος Βιτόρια Κωτσάλου παρουσιάζουν το «Solar», μια παρτιτούρα κίνησης και λόγου για το πώς η αποδοχή επηρεάζει τη ζωή, τις σχέσεις, την ευτυχία μας. Το «Ephemeral body» της Βαλασίας Συμεωνίδου, πάλι, είναι μια αυτοβιογραφική χορευτική περφόρμανς που σκιαγραφεί το ταξίδι αποθεραπείας και την αναζήτηση της σωματικής ταυτότητας της δημιουργού, η οποία βιώνει πλέον κινητική αναπηρία. Το τελευταίο διήμερο του φεστιβάλ, όμως, κάνει στάση στην Αθήνα και η περφόρμανς «The Dan Daw show» του Αυστραλού queer καλλιτέχνη Dan Daw, μια προσωπική συνάντηση σεξουαλικού παιχνιδιού που υπήρξε υποψήφια για τα Εθνικά Βραβεία Χορού της Βρετανίας το 2021.

INFO:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
26-29 Απριλίου
Εισιτήρια: 2111981784, γραμμή για ΑμεΑ 2130178036, https://tickets.onassis.org/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ