- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ερωτευμένα Άλογα: Μία παράσταση-ύμνος στον ά-λογο έρωτα
Μία αναζήτηση του ολοκληρωτικού και αμφίδρομου έρωτα
Η ομάδα «Εν δυνάμει» και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φέρνουν την παράσταση «Ερωτευμένα Άλογα» στην Πειραιώς 260.
Ίσως ο έρωτας να είναι το συναίσθημα που φέρει τα περισσότερα ερωτηματικά. Από το τι είναι και το πώς το βιώνουμε μέχρι το πώς καταφέρνει να εξισώνει τον κάθε ένα μας στην μία ίδια κατάσταση, αυτή του ερωτευμένου, αλλά και το πώς καταφέρνει να κάνει τους ανθρώπους να ξεπερνάνε κάθε κοινωνικό φραγμό, ώστε να ζήσουν το ά-λογο.
Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι που οδήγησαν και στα «Ερωτευμένα Άλογα», το τελευταίο μέρος της τριλογίας «Το Άλλο το Κανονικό». Πρόκειται για μία παράσταση της ομάδας «Εν δυνάμει», που σκηνοθετείται από την Ελένη Ευθυμίου και η οποία έχει ήδη κάνει την πρεμιέρα της στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ανοίγοντας το 4ο Φεστιβάλ Δάσους, ενώ τώρα θα έρθει από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για δύο βραδιές (16 και 17 Ιουλίου, 21:00) στον Χώρο Η στην Πειραιώς 260.
Στο κέντρο της παράστασης είναι η αναζήτηση του ολοκληρωτικού και αμφίδρομου έρωτα, αλλά και εκείνο το «…αχ!». Αυτό το επιφώνημα που είναι συνδεδεμένο με τόσες διαφορετικές πτυχές του έρωτα, αφού ακούγεται στον κεραυνοβόλο έρωτα, στην απόρριψη, στην ανάταση, στην οδύνη, αλλά και στην ηδονή. Είναι το επιφώνημα που κάποια στιγμή θα ακούσεις να βγαίνει από το στόμα κάθε ερωτευμένου.
H ομάδα «Εν δυνάμει» πέρασε μήνες ερευνώντας, ώστε στα «Ερωτευμένα άλογα» να καταγραφεί όλη η πορεία αυτού του συναισθήματος, που η δύναμη και η επίδρασή του μπορεί να είναι τόσο καταλυτική, ώστε να καταλήξει να μοιάζει περισσότερο με αδυναμία και ελάττωμα, αφού μας τορπιλίζει, μας δυναμιτίζει, μας τρελαίνει, μας φλέγει. Η παράσταση μοιάζει να γίνεται ένας ύμνος του έρωτα εκείνου που είναι συνώνυμος με τα πιο πρωτόγονα ένστικτά μας, που η κοινωνία και η λογική προσπαθούν μάταια να τον περιορίσουν, που είναι απαγορευμένος και που πάνω από όλα ταυτίζεται με την φαντασία και την ψυχή.
Περισσότερες Πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice
Προπώληση: Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου), ticketmaster.gr, greekfestival.gr, Ταμεία Ηρωδείου, Ομαδικές κρατήσεις στο tickets@greekfestival.gr. Κρατήσεις ΑμεΑ στο tameia@greekfestival.gr
*Η παράσταση περιέχει σκηνές γυμνού. Επιθυμητή η γονική συναίνεση σε άτομα κάτω των 14 ετών
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Ο Μιχάλης Σαράντης πρωταγωνιστεί ξανά στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
Η παράσταση των Θέμη Πάνου και Βίλιας Χατζοπούλου επιστρέφει στη σκηνή στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης δράσεων «Απόηχοι» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
30 και πλέον χρόνια που γράφω για θέατρο προβάλλω καλλιτέχνες του θεάτρου και παραστάσεις κυρίως μικρών χώρων
Η κορυφαία τραγωδός Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της
Το πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα της Κόρας Καρβούνη, με τους Μιχάλη Συριοπούλο, Βάσω Καβαλλιεράτου, Στάθη Κόικα επί σκηνής
Ο Γιώργος Καπουτζίδης στήνει έναν καθρέφτη απέναντι στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
Ο σταρ του «Μπόρατ» συνεργάζεται με τον Αμερικανό σκηνοθέτη στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου
Ο Λάζαρος Βαρτάνης και ο Στέφανος Παπατρέχας ανεβάζουν ένα από τα πιο ποιητικά έργα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Η κριτικός θεάτρου απαντά στην ανάρτηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για το άρθρο της στην Athens Voice
Μια διαδραστική, αλλοπρόσαλλη κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει ποιος είναι ο δολοφόνος
Η ηθοποιός μίλησε για τη θεατρική μεταφορά του έργου της νομπελίστριας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
Είναι ώριμη πλέον η εποχή να δούμε με σοβαρότητα τι σημαίνει υποκειμενικότητα στην καλλιτεχνική κριτική
Η ζωή μετά τη Λυρική, ο Μαζωνάκης, οι Dreamers και ο Μάης του ’68
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια της παράστασης «Χρόνος από δεύτερο χέρι» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Για άλλη μια χρονιά παρουσιάζονται σπουδαία έργα, διεθνείς συνεργασίες και οπτικές που καλύπτουν κάθε γούστο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.