Θεατρο - Οπερα

Αναβάλλεται η «Κάρμεν» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής λόγω εκλογών

Θα μεταφερθεί για την επόμενη καλλιτεχνική σεζόν - Τι θα ισχύσει για τους κατόχους εισιτηρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Αναβάλλεται για την επόμενη καλλιτεχνική σεζόν το μπαλέτο «Κάρμεν», λόγω εκλογών - Τα δεδομένα για τους κατόχους εισιτηρίων.
Aναβάλλεται η παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Κάρμεν» © Menelaos Myrillas/SOOC

Εθνική Λυρική Σκηνή: Αναβάλλεται για την επόμενη καλλιτεχνική σεζόν το μπαλέτο «Κάρμεν», λόγω εκλογών - Τα δεδομένα για τους κατόχους εισιτηρίων.

Aναβάλλεται η παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Κάρμεν», καθώς συμπίπτει με τις εθνικές εκλογές, που έχουν προκηρυχθεί για την Κυριακή 21 Μαΐου του 2023.

Όπως ανακοινώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, το έργο το οποίο ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στις 18 με 21 Μαΐου, πρόκειται να μεταφερθεί για την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο 2023/24.

Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Θα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν τα εισιτήριά τους σε άλλες παραγωγές, αλλά και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επρόκειτο να παρουσιάσει τον Μάιο του 2023 την «Κάρµεν», σε χορογραφία του σπουδαίου Σουηδού χορογράφου Γιόαν Ίνγκερ. Η παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στη Μαδρίτη από το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας θα παρουσιαζόταν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε µουσική διεύθυνση Έκτορα Ταρτανή.

Ο χορευτής και χορογράφος Γιόαν Ίνγκερ, µια περσόνα µε µακροχρόνια και εξαιρετικά επιτυχηµένη διαδροµή στο Nederlands Dance Theater, συνεργάζεται για πρώτη φορά µε το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Ίνγκερ δηµιούργησε το µπαλέτο Κάρµεν για το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας, όπου και σηµείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, αναλαµβάνοντας την τόλµη, το ρίσκο και την πρόκληση να δηµιουργήσει µια καινούρια χορογραφία για την ηρωίδα του Μπιζέ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΣ για την αναβολή της «Κάρμεν»

Ανακοινώνεται ότι, λόγω της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου 2023, η παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κάρμεν, η οποία είχε προγραμματιστεί για το διάστημα 18-21 Μαΐου, μεταφέρεται και θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο 2023/24.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τα Ταμεία της ΕΛΣ για τη δυνατότητα μεταφοράς των εισιτηρίων τους σε άλλες παραγωγές, εφόσον το επιθυμούν, ή την επιστροφή των χρημάτων τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ