Θεατρο - Οπερα

O Καραγκιόζης πρωτοπαλίκαρο του Τσακιτζή στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Παράσταση θεάτρου σκιών στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
θεατρο_σκιων_ια_πιοπ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει παράσταση θεάτρου σκιών με θέμα τη Μικρά Ασία και τίτλο «Ο Εφές του Αϊδινίου, ο Τσακιτζής και ο Καραγκιόζης πρωτοπαλίκαρο».

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει παράσταση θεάτρου σκιών, για μικρούς και μεγάλους, την Πέμπτη14 Ιουλίου (ώρα 21:00), στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείουτου, στον Ταύρο.

Ο καραγκιοζοπαίχτης Νικόλας Τζιβελέκης έχει ετοιμάσει μια ξεχωριστή παράστασημε θέμα τη Μικρά Ασία και τίτλο «Ο Εφές του Αϊδινίου, ο Τσακιτζής και ο Καραγκιόζης πρωτοπαλίκαρο». O λαϊκός ήρωας Ελλήνων καιΤούρκων, προστάτης και ευεργέτης των αδυνάτων, δίνει χρήματα σε άπορους, παντρεύει φτωχές κοπέλες και εναντιώνεται στις οθωμανικές αρχές, τους τσιφλικάδες και την πλουτοκρατία. Ο βαλής της Σμύρνης στέλνει τον Μεχμέτ Τσαούση να τον νικήσει. Ο Καραγκιόζης γίνεται πρωτοπαλίκαρο στο ασκέρι του Τσακιτζή και πολεμά στο πλευρό του. Ένα περιπετειώδες έργο που εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ού αιώνα σε πόλεις και χωριά της Μικράς Ασίας.

Η παράσταση συνοδεύεται από τριμελή ορχήστρα λαϊκών οργάνων που ερμηνεύει μικρασιάτικους σκοπούς και τραγούδια, ενώ για τις ανάγκες της κατασκευάστηκαν ειδικές φιγούρες και σκηνικά που αποτυπώνουν τοπία της περιοχής.

Συντελεστές
Καραγκιοζοπαίχτης: Νικόλας Τζιβελέκης
Συνεργάτης σκηνής: Απόστολος Γραββάνης
Ούτι, τραγούδι: Ηλίας Μαρκαντώνης
Κλαρίνο: Τρύφωνας Παπαϊωάννου
Κρουστά: Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου
Φιγούρες/σκηνικά θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Δημήτρης Μπερέκος, Μαρία Κακόνι

 Η είσοδος είναι δωρεάνΑπαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτ.-Παρ. 09:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ»
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος πραγματεύεται τα θέματα της εξουσίας και του ανταγωνισμού, σε ένα κείμενο που συνομιλεί ανοιχτά με τον Μπέκετ, τόσο σε επίπεδο γραφής όσο και περιεχομένου

Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος: Ο σκηνοθέτης που τολμά να πειραματίζεται με το κοινό
Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος: Ο σκηνοθέτης που τολμά να πειραματίζεται με το κοινό

Μια συζήτηση για το έργο «Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία», τις υπαρξιακές και κοινωνικές αφετηρίες που τροφοδοτούν το καλλιτεχνικό του όραμα, το θέατρο και την κοινωνία

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY