Θεατρο - Οπερα

6 παραστάσεις από τις Θεατρικές Παραγωγές Τεχνηχώρος

Από τον Γιάννη Στάνκογλου στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, τον Γιάννη Κακλέα, τον Άρη Σερβετάλη μέχρι τη χορευτική παράσταση «U(R)TOPIAS»

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 805
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, θεατρική παράσταση στο θέατρο Γκλόρια
© Patroklos Skafidas

Θεατρικές Παραγωγές Τεχνηχώρος: Ο Ρινόκερος, ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, οι Παίχτες, το Υπέροχό μου διαζύγιο, ο Killer Joe και U(R)TOPIAS.

Killer Joe - Θέατρο Εμπορικόν

Killer Joe - Θέατρο Εμπορικόν
Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής το «Killer Joe» του Tracy Letts. Στο έργο, ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει. Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Νικούλι Κώστας, Σειραδάκης Κωνσταντίνος, Δήμητρα Λημνιού, Ναταλία Σουίφτ.

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00 και Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00. Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή, 2103211750.


Το υπέροχό μου διαζύγιο - Μικρό Άνεσις
© Γιώργος Καλφαμανώλης

Το υπέροχό μου διαζύγιο - Μικρό Άνεσις
Τι πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει μία χαριτωμένη 45άρα όταν την εγκαταλείπει ο «αγαπημένος» της σύζυγος, ύστερα από 25 χρόνια γάμου; Μήπως τρελαίνεται από τη χαρά της, πάει σε ψυχίατρο, τρέχει στα σεξ σοπ, παίρνει ό,τι χάπια βρει μπροστά της ή ξυρίζει το κεφάλι της; Όλες τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα που πιθανόν να σκεφτείτε, δίνει η Φαίδρα Δρούκα, ερμηνεύοντας την Άντζελα Κέννεντι Λίπσκυ στο έργο της Geraldine Aron. Σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00. Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, 2107718943. 


U(R)TOPIAS - Θέατρο Ολύμπια

U(R)TOPIAS - Θέατρο Ολύμπια
H ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες παρουσιάζει το καινούριο της έργο, με τίτλο «U(R)TOPIAS». Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, οι Αερίτες επιθυμούν να αναφερθούν στις σύγχρονες ουτοπίες. Η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια ουτοπία που έγινε πραγματικότητα 200 χρόνια μετά. Σήμερα μας φαίνεται αδιανόητη. Έχοντας λοιπόν ως άξονα την ουτοπία και τα συστατικά της, το έργο επιδιώκει να ανακαλύψει τις ιδέες αυτές, βασιζόμενο όμως στη γνώση του παρελθόντος. Και σε αυτό το σημείο, η ουτοπία γίνεται Ur-topia. Σε χορογραφία της Πατρίσια Απέργη

Στις 12, 13, 18, 19 και 20 Νοεμβρίου στις 21.00 και στις  14 και 21 Νοεμβρίου στις 19.00 & 21.30. Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, 2103642540.


 

 

Οι παίχτες - Θέατρο Κιβωτός
© Christos Symeonidis

Οι παίχτες - Θέατρο Κιβωτός
Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η εμμονή για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε «δίπλα», κυριεύουν την πένα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ, για να γράψει αυτή τη δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία. Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και μαύρο χιούμορ σε μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης. Σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης και guest star ο Χρήστος Στέργιογλου. 

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00. Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, 2103427426.


Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού - Θέατρο Γκλόρια

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού - Θέατρο Γκλόρια
Η αριστουργηματικά φαρσική, καυστική και καταγγελτική σάτιρα του Ντάριο Φο για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, εδώ ακολουθεί τα χνάρια ενός αρχετυπικού Γελωτοποιού. Μία διαχρονική δαιμονική, αστεία και επικίνδυνη φιγούρα για κάθε εξουσία και κάθε στερεότυπο. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος. 

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή 20.00, Πέμπτη και Παρ ασκευή 21.00 και Σάββατο 18.00 και 21.00. Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, 2103600832. 


Ο Ρινόκερος - Θέατρο Κιβωτός
© George Kaplanidis

Ο Ρινόκερος - Θέατρο Κιβωτός

Μετά την τεράστια επιτυχία και τα αλλεπάλληλα sold out κατά την προηγούμενη θεατρική περίοδο, το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, επιστρέφει. Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Ιονέσκο, πρόκειται για ένα έργο που αντιτίθεται σε κάθε μαζική υστερία, σε κάθε επιδημία που καλύπτεται κάτω από τον μανδύα της λογικής και των ιδεών, που αποκαλύπτει τις κοινωνικές αρρώστιες που με άλλοθι τις ιδεολογίες μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε επιθετικό ζώο. Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Στέλιος Ιακωβίδης, Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Νούσης, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Στυλιανίδη, Αναστασία Κελέση.

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή 20.00, Πέμπτη και Παρασκευή 21.00 και Σάββατο 18.00 και 21.00. Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, 210342 426.

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ