- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου έρχεται με 5 μοναδικές παραστάσεις
Η ετήσια γιορτή πολιτισμού που έβαλε την Άνδρο στον χάρτη των καλοκαιρινών φεστιβάλ της χώρας επιστρέφει στις 30 Ιουλίου
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι με 5 μόνο παραστάσεις, από τις 30 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου.
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου επιστρέφει και φέτος στο πέτρινο ανοιχτό θέατρο, λίγο διαφορετικό απ' ό,τι το είχαμε συνηθίσει. Προσαρμοσμένο στις συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, έρχεται από τις 30 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου, με 5 μόνο παραστάσεις προσεκτικά διαλεγμένες, ποιοτικές και με πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Παντελής Βούλγαρης, αναφέρει στο σημείωμά του πως «Λιγότεροι θεατές θα κάθονται αραιά, οι χώροι θα απολυμαίνονται όπως πρέπει, τα μέτρα προστασίας θα τηρούνται με μεγάλη σοβαρότητα. Η Άνδρος, λοιπόν, δεν θα στερηθεί το 6ο Φεστιβάλ. Από τις 138 προτάσεις που δεχτήκαμε, οι περισσότερες ήταν αληθινά ενδιαφέρουσες και ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες που θεωρούν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ του νησιού μας έναν όμορφο σταθμό στον προγραμματισμό τους. [...] Ας βάλουμε τα δυνατά μας να κυλήσουν όλα ομαλά, ώστε να χαρούμε όσο γίνεται νύχτες με θέατρο και μουσικές στις κερκίδες».
Δείτε το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου
Πέμπτη 30 Ιουλίου
«Το Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν
Σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί, μαζί με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, ο Γιώργος Κιμούλης, σε ένα έργο που περιγράφει τη συνάντηση δύο μοναχικών ανθρώπων και απελπισμένων ανθρώπων, πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όπου κυριαρχούσε η διαφθορά και η αυθαιρεσία. Καθισμένοι σε ένα παγκάκι ενός πάρκου, ξεκινάει ένα λεκτικό παιχνίδι μεταξύ τους, όπου ο καθένας κρύβει από τον άλλο την πραγματική του ταυτότητα. Έτσι εγείρονται πολλά ερωτήματα και προβάλλεται η αδυναμία μας να συνυπάρξουμε χωρίς να κρύβουμε την αλήθεια μας ο ένας από τον άλλο.
Τρίτη 4 Αυγούστου
«Ευτυχισμένες Μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ
Σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, η Ανέζα Παπαδοπούλου, στον ρόλο της Γούνι, βρίσκεται σε ένα καμένο λόφο και συνομιλεί ακατάπαυστα με τον εαυτό της, διανύοντας το δύσκολο ταξίδι προς την ανθρώπινη επαφή, μην αφήνοντας την απόγνωση να την καταβάλει. Πάθος για ζωή αναβλύζει από κάθε σκέψη, χειρονομία και ανάσα της. Το βίωμα της καταστροφής, του θανάτου και της απώλειας του αγαπημένου της προσώπου, έρχονται σε αντίθεση με το αίτημα για ανθρώπινη επαφή, τρυφερότητα και συνύπαρξη. Με υλικά της την μνήμη του έρωτα και την επίγνωση του θανάτου προσπερνά την οδύνη και ανακαλύπτει την όψη του αγωνιζόμενου ανθρώπου στην εσχατιά του κόσμου. Μουσική επί σκηνής: Έλλη Ιγγλίζ
Παρασκευή 7 & 8 Αυγούστου
«5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικών»
Μια μουσική παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε στον εορτασμό των δέκα χρόνων λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης και επαναλήφθηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και άφησε το κοινό άφωνο. Μια επταμελής ορχήστρα κορυφαίων σολίστ και φωνητικών , υπό την διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου σε ένα υπέροχο ταξίδι ήχων, εικόνων, και μοναδικών στιγμών και συναισθημάτων, σε μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη.
Η συναυλία του Σαββάτου 8/8 θα μεταδοθεί ζωντανά και από το διαδίκτυο στο κανάλι του Φεστιβάλ Άνδρου στο youtube
Κυριακή 9 Αυγούστου
«Ο Κήπος» του Μπρους Γκους
Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, ο Στέλιος Μάινας, στο ρόλο ενός οικοδόμου και βετεράνου του Βιετνάμ, αναρρώνει μετά από μια εγχείρηση στο γόνατο, μέχρι που ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του μια γυναίκα, που έχει προσληφθεί για να τον φροντίζει. Στο ρόλο της άψογης αυτής επαγγελματίας, η Κάτια Σπερελάκη, η οποία τρέπεται σε φυγή από την άξεστη συμπεριφορά του αρρώστου, ο οποίος στην πορεία αποφασίζει να αλλάξει και να γίνει καλύτερος άνθρωπος και όλα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή. Δύο μοναχικοί άνθρωποι, προσπαθούν γεφυρώσουν, μέσα από μια μεγάλη διαδρομή, δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, ώστε να βρει ο καθένας τη σωτηρία του.
Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας www.ticketsevices.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Ο Μιχάλης Σαράντης πρωταγωνιστεί ξανά στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
Η παράσταση των Θέμη Πάνου και Βίλιας Χατζοπούλου επιστρέφει στη σκηνή στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης δράσεων «Απόηχοι» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
30 και πλέον χρόνια που γράφω για θέατρο προβάλλω καλλιτέχνες του θεάτρου και παραστάσεις κυρίως μικρών χώρων
Η κορυφαία τραγωδός Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της
Το πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα της Κόρας Καρβούνη, με τους Μιχάλη Συριοπούλο, Βάσω Καβαλλιεράτου, Στάθη Κόικα επί σκηνής
Ο Γιώργος Καπουτζίδης στήνει έναν καθρέφτη απέναντι στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
Ο σταρ του «Μπόρατ» συνεργάζεται με τον Αμερικανό σκηνοθέτη στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου
Ο Λάζαρος Βαρτάνης και ο Στέφανος Παπατρέχας ανεβάζουν ένα από τα πιο ποιητικά έργα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Η κριτικός θεάτρου απαντά στην ανάρτηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για το άρθρο της στην Athens Voice
Μια διαδραστική, αλλοπρόσαλλη κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει ποιος είναι ο δολοφόνος
Η ηθοποιός μίλησε για τη θεατρική μεταφορά του έργου της νομπελίστριας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
Είναι ώριμη πλέον η εποχή να δούμε με σοβαρότητα τι σημαίνει υποκειμενικότητα στην καλλιτεχνική κριτική
Η ζωή μετά τη Λυρική, ο Μαζωνάκης, οι Dreamers και ο Μάης του ’68
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια της παράστασης «Χρόνος από δεύτερο χέρι» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Για άλλη μια χρονιά παρουσιάζονται σπουδαία έργα, διεθνείς συνεργασίες και οπτικές που καλύπτουν κάθε γούστο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.