Θεατρο - Οπερα

Αυλαία με «Προμηθέα Δεσμώτη» για το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Ο Άνθρωπος – Θεός των αδικημένων στις 9 και 10 Αυγούστου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προμηθέας Δεσμώτης
Προμηθέας Δεσμώτης / © ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2019 με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.

Η αυλαία στο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2019 πέφτει με τη συμμετοχή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και το ανέβασμα της παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.

Η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Kathryn Hunter (Κάθριν Χάντερ), αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικού Διευθυντή το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο. Η συνάντηση του Σταύρου Τσακίρη με την βραβευμένη με Olivier Award ηθοποιό, έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε και συμφωνήθηκε να παρουσιαστεί η τραγωδία του Αισχύλου και μάλιστα στα ελληνικά.

promitheas-4_kathryn-hunter.jpg
Κάθριν Χάντερ / © ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Kathryn Hunter | «Προμηθέας Δεσμώτης» | 9 και 10 Αυγούστου στην Επίδαυρο

«Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», δηλώνει για το έργο του Αισχύλου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Σταύρος Τσακίρης. Η παράσταση θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 9 και 10 Αυγούστου.

Σταύρος Τσακίρης | «Προμηθέας Δεσμώτης» | 9 και 10 Αυγούστου στην Επίδαυρο

Ο Σταύρος Τσακίρης έχει παρουσιάσει έως τώρα 19 παραστάσεις τραγωδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο «Προμηθέας» είναι η πέμπτη παρουσία του στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Στην παράσταση τον κεντρικό ρόλο του «Αφηγητή» κρατά ο πλέον εμβληματικός Έλληνας ηθοποιός στο Αρχαίο Δράμα Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος έχει υποδυθεί ο ίδιος τον Προμηθέα στο παρελθόν δυο φορές.

Στο ρόλο του Ήφαιστου είναι ο Δημήτρης Πιατάς που για πρώτη φορά ερμηνεύει έναν τραγικό ρόλο, παρά την πλούσια παρουσία του στο φεστιβάλ Επιδαύρου.

Η ΠέγκυΤρικαλιώτη υποδύεται την Ιώ. Ο Γεράσιμος Γενατάς κρατά τον απαιτητικό ρόλο του Ωκεανού κι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης το ρόλο του «Κράτους».

Τέλος, το ρόλο του Ερμή μοιράζονται τρεις από τους πιο πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς: η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωσταντίνος Νικούλι.

Ο εννεαμελής χορός έχει ως Κορυφαίο το παλαιό στέλεχος του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Πάτρας Περικλή Βασιλόπουλο.

promitheas-afissa-epidavros.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ