Θεατρο - Οπερα

Οι 4 υποψήφιοι για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2019

Δείτε ποιοι το διεκδικούν

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Χορν

Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2019 θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη ένατη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Οι τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2017-2018, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

Θάνος Λέκκας για το ρόλο του Νάνκι-Που στην όπερα «Ο Μικάδος» των Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση (Εθνική Λυρική Σκηνή /Εναλλακτική Σκηνή).

«Ο μικάδος» στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής © Δ. Σακαλάκης
© Δ. Σακαλάκης

Μιχάλης Πανάδης για τον ρόλο του Έντουαρντ στον «Φεγγίτη» του Ντέιβιντ Χέαρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη (Εμπορικόν).

Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχοπούλου και Μιχάλης Πανάδης στον «Φεγγίτη» στο θέατρο Εμπορικόν © Stavros Habakis
Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχοπούλου και Μιχάλης Πανάδης στον «Φεγγίτη» στο θέατρο Εμπορικόν © Stavros Habakis

Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης για τον ρόλο του Ορφέα στο «Ορφέας κι Ευρυδίκη» σε σκηνοθεσία -σύνθεση κειμένου του Δημήτρη Μπογδάνου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης & Ευθαλία Παπακώστα στην παράσταση «Ορφέας & Ευρυδίκη» © Yiannis Zahos
Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης & Ευθαλία Παπακώστα στην παράσταση «Ορφέας & Ευρυδίκη» © Yiannis Zahos

Μιχάλης Συριόπουλος για τον ρόλο του Καντίντ στο «Καντίντ ή Η αισιοδοξία» του Βολταίρου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα) και για τον ρόλο του Κίμωνα στην «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Φεστιβάλ Αθηνών/ Πειραιώς 260).

Μιχάλης Συριόπουλος
Ο Μιχάλης Συριόπουλος στο «Καντίντ ή Η αισιοδοξία» © Patroklos Skafidas

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη). H Ανδριάννα Μπάμπαλη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Δημήτρη Χορν.

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Γιάννης Νιάρρος, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Γιάννης Νιάρρος
Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Γιάννης Νιάρρος (αριστερά)

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ