Θεατρο - Οπερα

Oι 4 υποψήφιες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2019-03-12-1.jpg

Δεκατρία χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη», που απονέμεται ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου, συμπληρώνονται φέτος. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 19:30, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα).

Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι: η Ευαγγελία Καρακατσάνη για την ερμηνεία της στο έργο «Το Τραμ με το όνομα Πόθος», που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η Ηρώ Μπέζου για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, η Σίσσυ Τουμάση για την ερμηνεία της στο έργο «Η Αγριόπαπια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία και η Έλλη Τρίγγου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά στο Μπάγκειον.

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

Η Ευαγγελία Καρακατσάνη είναι ηθοποιός και μουσικός, διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού και απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών. Από το 2002 έως το 2011 συνεργάστηκε με την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής δίπλα στην Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ διδάσκει και φωνητική.

Ευαγγελία Καρακατσάνη
Ευαγγελία Καρακατσάνη

Η Σίσσυ Τουμάση ξεχώρισε στη βραβευμένη ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά «Miss Violence», στην παράσταση «Αύγουστος» του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη αλλά και στην «Αγριόπαπια» του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Από ανήσυχη έφηβη εξελίχθηκε σε υποσχόμενη ηθοποιό με σημαντικές συνεργασίες «χάρη σε έναν συνδυασμό τύχης και σκληρής δουλειάς», όπως λέει η ίδια.Το κλασικό έργο του Ίψεν είναι πρόκληση, αλλά και η πιο ωραία της συνεργασία, κοντά σε συντελεστές που θαυμάζει και της μαθαίνουν πολλά».

Σίσσυ Τουμάση
Σίσσυ Τουμάση © Θανάσης Καρατζάς

Η Ηρώ Μπέζου (Ηρώ-Ελένη Μπέζου) είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ως επαγγελματίας ηθοποιός, δουλεύει κατά κύριο λόγο στο θέατρο, σε παραστάσεις όπως Το τρίτο στεφάνι, Αντιγόνη, Τραχίνιαι και Ορέστης. 

Ηρώ Μπέζου
Ηρώ Μπέζου © Μιχάλης Κουλιέρης

Δείγμα της δουλειάς της Έλλης Τρίγγου είναι οι παραστάσεις Στέλλα κοιμήσου (2018), Ερωτευμένος Σαίξπηρ (2018), Στέλλα κοιμήσου (2017), Στέλλα κοιμήσου (2016), Lolita reversed (2017), Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας (2018).

Έλλη Τρίγγου
Έλλη Τρίγγου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ