Αυτές είναι οι τέσσερις υποψήφιες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»
Οι ηθοποιοί που θα το διεκδικήσουν στις 16 Απριλίου
Ανακοινώθηκαν σήμερα οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».
Η απονομή του 12ου Θεατρικού Βραβείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στις 20:00 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11 Πλάκα, τηλ:2103315601) με ελεύθερη είσοδο.
Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).
Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι οι: Ευγενία Δημητροπούλου, Αμαλία Καβάλη, Αλεξάνδρα Καζάζου και Ιωάννα Κολλιοπούλου.
Την καρφίτσα θα παραδώσει η περσινή νικήτρια Ανθή Ευστρατιάδου.
Η Ευγενία Δημητροπούλου είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγόριου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.
Η Αμαλία Καβάλη διεκδικεί την καρφίτσα για την ερμηνεία της στο «Ορλάντο» της Βιρζίνια Γουλφ που σκηνοθέτησε η Ιώ Βουγλαράκη.
Η Αλεξάνδρα Καζάζου είναι υποψήφια για το «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη που σκηνοθέτησε ο Πέτρος Σεβαστίκογλου στο Θέατρο Τέχνης.
Η Ιωάννα Κολλιοπούλου κέρδισε μια υποψηφιότητα, και πάλι μετά τα «Παράσιτα» (σκην. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος 2014) για την ερμηνεία της στο «Στέλλα Κοιμήσου» το απόλυτο sold-out του Εθνικού Θεάτρου, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Οικονομίδης.
Με το βραβείο έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα η Εύη Σαουλίδου, η Στεφανία Γουλιώτη, η Έλενα Μαυρίδου, η Μαρίνα Ασλάνογλου, η Λουκία Μιχαλοπούλου, η Μαρία Κίτσου, η Λένα Παπαληγούρα, η Γιούλικα Σκαφιδά, η Λένα Δροσάκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Ιωάννα Παπά και η Ανθή Ευστρατιάδου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια για το έργο του Στίβεν Κινγκ που παίζεται στο θέατρο Άνεσις
Ο Αστέριος Πελτέκης διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή για τη χρυσή εποχή των σκυλάδικων
Η ηθοποιός υποδύεται μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παράστασης τη ζωή και το έργο της Ανί Ερνό στην παράσταση «Τα Χρόνια»
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Η γνωστή ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο θέατρο Ζίνα
Τελευταίες παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το σπίτι στην Εθνική- Ένα ήσυχο μέρος» στο θέατρο Άλφα- Ληναίος Φωτίου
Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χουάν στο «Τεστ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση της Χαράς Ρόμβη στο Από Μηχανής Θέατρο
Δυνατά κείμενα, μεγάλοι σκηνοθέτες, σπουδαίες ερμηνείες
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή του «Festen» στο θέατρο Άλμα
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη με αφορμή τον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ερρίκου Ίψεν
Ο Δημήτρης Τάρλοου μεταφέρει την επιδαυρική παραγωγή σε εσωτερικό περιβάλλον, μεταφέροντάς μας «πιο μέσα» στο παλάτι, στους χώρους υποδοχής του.
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη με αφορμή το «Intra muros» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Κωμωδίες, ρομαντικές και ανθρώπινες ιστορίες, κλασικά έργα, μουσικές και παιδικές παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας
Μια σόλο τελετουργία της Χριστίνας Κυριαζίδη στο σταυροδρόμι του χορού, του θεάτρου και της ποίησης.
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην «Ήμερη» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη
Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται η τριλογία «Μια Σπουδή Πάνω στην Γυναικότητα» της Χριστίνας Κυριαζίδη
Είδαμε το νέο έργο της Συντεχνίας Γέλιου και μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Βασίλη Κουκαλάνι
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.