Θεατρο - Οπερα

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Λυρικής

Αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
konstantinos-rigos.jpg
Konstantinos Rigos/Facebook

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως ανακοινώθηκε.

Ο διακεκριμένος χορογράφος και σκηνοθέτης αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Η διάρκεια της θητείας του είναι διετής.

Πνοή ανανέωσης

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τον χορογράφο και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ρήγο στη Διεύθυνση του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Παρακολουθώ και θαυμάζω τη δουλειά του εδώ και 25 χρόνια. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φέρει μια πνοή ανανέωσης στο Μπαλέτο της ΕΛΣ, με έντονο καλλιτεχνικό στίγμα και απόλυτο σεβασμό στη μεγάλη ιστορία του.

» Πιστεύω ότι με την ευαισθησία, το ήθος του αλλά και με το σπάνιο ταλέντο που διαθέτει να συνδιαλέγεται με διαφορετικά εκφραστικά μέσα, θα εμπνεύσει το Μπαλέτο της ΕΛΣ με δημιουργίες-σταθμό στο νέο μας σπίτι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και έξω από αυτό.

» Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και θα είμαι δίπλα του κάθε στιγμή της θητείας του» ανέφερε σε δήλωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης.

Ρήγος: Αντιμέτωπο με μεγάλες προκλήσεις το Μπαλέτο της ΕΛΣ

Από τη μεριά του ο νέος διευθυντής Μπαλέτου της ΕΛΣ, Κωνσταντίνος Ρήγος, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά η ανάληψη της θέσης του Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κουμεντάκη για την ιδιαιτέρως τιμητική πρόταση.

» Το Μπαλέτο της ΕΛΣ βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να τις κερδίσουμε, με σκληρή δουλειά και δημιουργικότητα. Στο Μπαλέτο της ΕΛΣ βρίσκονται μερικοί από τους καλύτερους χορευτές της χώρας μας, με τεράστιες δυνατότητες, αδιαπραγμάτευτο ταλέντο, λάμψη και γνώση.

konstantinos-rigos23423423.jpg

» Με τη στήριξη του καλλιτεχνικού διευθυντή, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους χορευτές και με δεδομένο τον σεβασμό στην ιστορία του Μπαλέτου, είμαι αισιόδοξος πως θα επιτύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί από το μεγάλο κοινό του χορού στην Ελλάδα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

GNO Ballet - Future Cargo - photo Giannis Antonoglou (1)
Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει τρεις μεγάλες πρεμιέρες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)

Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή

ethniki_lyriki_skini-2026-27
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2027, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη Missasolemnis του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY