Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή το βραβείο «Δημήτρης Χορν»
Για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα»
Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή απονεμήθηκε το φετινό θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Χορν στην οδό Αμερικής.
Πρόκειται για τον δέκατο έβδομο στην σειρά ηθοποιό, στον οποίο απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου.
Ο Κων. Μπιμπής βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο για τις τέχνες). Συνυποψήφιοί του για το βραβείο, ήταν οι ηθοποιοί Γιώργος Κατσής, Γιάννης Νιάρρος και Γιώργος Τριανταφυλλίδης.
«Είναι τιμή να παραλαμβάνω αυτό το σπουδαίο βραβείο. Δεν έχω ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο να σας πω, μόνο ότι η συγκυρία της βράβευσης είναι ευτυχής γιατί η παράστασή μας "Το δέντρο του Οιδίποδα" μόλις επέστρεψε από την Πορτογαλία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει για τη Ν. Κορέα» ανέφερε κατά τη βράβευση του ο Κων. Μπιμπής σημειώνοντας πως η θεατρική ομάδα Ιδέα ανέλαβε τη διαχείριση του Θεάτρου Άλφα από τον Στέφανο Ληναίο.
Με τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στο στήθος του -που του παρέδωσε ο περυσινός νικητής του βραβείου Αργύρης Πανταζάρας - ο νεαρός ηθοποιός ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή και την ομάδα Ιδέα (Κώστα Γάκη και Αθηνά Μουστάκα) και αφιέρωσε το βραβείο στον δάσκαλο του Ανδρέα Μανωλικάκη.
Η εκδήλωση -στην οποία παραβρέθηκαν και παλαιότεροι νικητές του θεατρικού βραβείου- ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, με τον Σταμάτη Φασουλή να έχει αναλάβει την παρουσίασή της.
«Χαίρομαι που είμαι εδώ μετά από 17 χρόνια γι' αυτό το βραβείο. Στην επιτροπή αγωνιούμε κάθε χρόνο για να μην κάνουμε κάποιο λάθος . Αγωνιούμε ώστε κάθε νέα φλόγα, κάθε καινούριο ταλέντο, κάθε σημαντική ερμηνεία να την εντοπίζουμε και να την βραβεύουμε» ανέφερε στον χαιρετισμό που απηύθυνε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία είναι μέλος της κριτικής επιτροπής που αποφασίζει για το βραβείο.
Η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη θυμήθηκε στιγμές από τη φιλία της με τον «αγαπημένο της» Δημήτρη Χορν, αλλά και στιγμιότυπα από τη συνεργασία τους, στις παραστάσεις «Ρομανσέρο» και «Εταιρεία θαυμάτων». «Υπήρξε ένας εκπληκτικός δάσκαλος με μεγάλη καρδιά και απλωχεριά, γεγονός που σπανίζει σήμερα στους κόλπους του θεάτρου» σχολίασε.
Η Νατάσα Μποφίλιου ερμήνευσε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τραγούδια που έγιναν γνωστά με τη φωνή του Δημήτρη Χορν.
Στο θεσμό του Βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη): «Όλα αυτά τα νέα παιδιά που βραβεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια δεν μας διέψευσαν . Αποτελούν τη μαγιά που φουσκώνει το μεγάλο καρβέλι του θεάτρου».
Η απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου «Βραβείου Δημήτρης Χορν», ξεκίνησε το 2001, μετά από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και την χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν.
Τη συνολικότερη οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιώργος Λύρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κείμενο υπογράφει η Ευτυχία Κ. Αργυροπούλου σε λυρική ποιητική μορφή
«Η Ίμο μοιάζει με σίφουνα στον τρόπο που υπάρχει στη σχέση της με τον Μπεν»
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί ένα από τα πιο «προκλητικά» θεατρικά κείμενα του 20ού αιώνα
Ο «Θάνατος παλληκαριού», που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1891, παρουσιάζει τα ήθη και τα έθιμα μιας εποχής μέσα από την ιστορία του κεντρικού ήρωα
Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Τέχνης μπήκαμε στις πρόβες και μιλήσαμε με τους συντελεστές
Πέρυσι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού θεάτρου
Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας
Από το «Σκίτσο 3» της Πειραματικής Σκηνής μέχρι την «Ηλέκτρα εντός» του Πορεία
Η Athens Voice εξασφάλισε μέρος από το ανέκδοτο φωτογραφικό αρχείο που ανήκει στην ανιψιά του συγγραφέα, Έλλη Αρτέμη-Ταχτσή, και βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας
Το ανεκτίμητο έργο του συγγραφέα που διακωμωδούσε τις αδυναμίες των ανθρώπων
Μια μουσική παράσταση της bijoux de kant για την αισθητική της ερωτικής επιθυμίας
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια για το έργο του Στίβεν Κινγκ που παίζεται στο θέατρο Άνεσις
Ο Αστέριος Πελτέκης διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή για τη χρυσή εποχή των σκυλάδικων
Η ηθοποιός υποδύεται μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παράστασης τη ζωή και το έργο της Ανί Ερνό στην παράσταση «Τα Χρόνια»
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Η γνωστή ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο θέατρο Ζίνα
Τελευταίες παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το σπίτι στην Εθνική- Ένα ήσυχο μέρος» στο θέατρο Άλφα- Ληναίος Φωτίου
Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χουάν στο «Τεστ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση της Χαράς Ρόμβη στο Από Μηχανής Θέατρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.