Ένα-δύο βιντεάκια να δείτε στο Youtube με αποσπάσματα από τις παραστάσεις τους και θα καταλάβετε γιατί σε όλο τον κόσμο το κοινό τούς παρακολουθεί με βλέμμα μεθυσμένο από ευτυχία. Πρωταγωνιστής ο κίτρινος κλόουν Slava, που απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των ανθρώπων εγκαταλείπει την πόλη και τους ανθρώπους και μετακομίζει στην Ανταρκτική. Σε αυτό το σημείο αρχίζει η μαγεία. Στη σκηνή εμφανίζεται ένα τσούρμο πιγκουίνων (τους ερμηνεύουν εξαιρετικοί μίμοι και κλόουν), πλοία αρχίζουν να διασχίζουν τις θάλασσες, στην αίθουσα απλώνεται μια παχιά ομίχλη, ομπρέλες στροβιλίζονται στον αέρα, ένα Βόρειο Σέλας εμφανίζεται σε απόσταση αναπνοής, με αποκορύφωμα την προσομοίωση μιας πολικής χιονοθύελλας μέχρι… να το στρώσει κανονικά. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους του Beethoven και των Carmina Burana, με τη συνέργεια μαγικών φωτισμών και εφέ και την απόλυτη συμμετοχή του κοινού στο παιχνίδι. Μια γενναία δόση αθωότητας και αγνής χαράς, σαν τον χιόνι, για όλη την οικογένεια.
Ποιος είναι ο Slava Polunin
Ο εμπνευστής του «Snowshow» γεννήθηκε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη στη Ρωσία και το 1979 δημιούργησε το θέατρο «Litsedei» βάζοντας τους κλόουν από το τσίρκο στο θέατρο. Παρουσίασε τις πρώτες δημιουργίες του στην Αγγλία το 1988. Πέντε χρόνια αργότερα συγκέντρωσε τις καλύτερες στιγμές του ρεπερτορίου του στο «Snowshow», το οποίο αποτέλεσε must see θέαμα στη Νέα Υόρκη για 25 χρόνια.
Info 1-12/2, Θέατρο Παλλάς, εισιτήρια € 30-70. Προπώληση: Βουκουρεστίου 5, 210 3213.100 και στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, 210 8108.181, www.elthea.gr, www.tickethour.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέρυσι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού θεάτρου
Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας
Από το «Σκίτσο 3» της Πειραματικής Σκηνής μέχρι την «Ηλέκτρα εντός» του Πορεία
Η Athens Voice εξασφάλισε μέρος από το ανέκδοτο φωτογραφικό αρχείο που ανήκει στην ανιψιά του συγγραφέα, Έλλη Αρτέμη Ταχτσή, και βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας
Το ανεκτίμητο έργο του συγγραφέα που διακωμωδούσε τις αδυναμίες των ανθρώπων
Μια μουσική παράσταση της bijoux de kant για την αισθητική της ερωτικής επιθυμίας
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια για το έργο του Στίβεν Κινγκ που παίζεται στο θέατρο Άνεσις
Ο Αστέριος Πελτέκης διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή για τη χρυσή εποχή των σκυλάδικων
Η ηθοποιός υποδύεται μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παράστασης τη ζωή και το έργο της Ανί Ερνό στην παράσταση «Τα Χρόνια»
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Η γνωστή ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο θέατρο Ζίνα
Τελευταίες παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το σπίτι στην Εθνική- Ένα ήσυχο μέρος» στο θέατρο Άλφα- Ληναίος Φωτίου
Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χουάν στο «Τεστ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση της Χαράς Ρόμβη στο Από Μηχανής Θέατρο
Δυνατά κείμενα, μεγάλοι σκηνοθέτες, σπουδαίες ερμηνείες
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή του «Festen» στο θέατρο Άλμα
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη με αφορμή τον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ερρίκου Ίψεν
Ο Δημήτρης Τάρλοου μεταφέρει την επιδαυρική παραγωγή σε εσωτερικό περιβάλλον, μεταφέροντάς μας «πιο μέσα» στο παλάτι, στους χώρους υποδοχής του.
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη με αφορμή το «Intra muros» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.