Μουσικη

Akylas: Θέλω να κάνω τη χώρα μου περήφανη - Ο κόσμος έχει παθιαστεί με το Ferto

Στις 12 Μαΐου 2026 ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Akylas: Θέλω να κάνω τη χώρα μου περήφανη - Ο κόσμος έχει παθιαστεί με το Ferto
© Instagram/akylas

Akylas: «Είμαι τελειομανής, πιστεύω θα είμαστε μια χαρά, αλλά υπάρχει κι ένα μικρό στρες, καθώς έχει φέρει και ένα βάρος το Ferto»

Ο έλληνας εκπρόσωπος της χώρας μας στη φετινή Eurovision, Akylas παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Βόλτα» του Δεύτερου Προγράμματος 103,7 και μίλησε για την προσωπική του πορεία μέχρι τη συμμετοχή του στον 70ό Διαγωνισμό, αναφέροντας πως η αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο είναι κάτι που τον συγκινεί πολύ.

«Θέλω να κάνω τη χώρα μου και τους ανθρώπους που με στήριξαν περήφανους», είπε ο Akylas. Ο τραγουδιστής σχεδόν 40 ημέρες πριν την εμφάνισή του στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision στις 12 Μαΐου 2026, ανέφερε πως κάνει εντατικές πρόβες: «Είμαι τελειομανής, πιστεύω θα είμαστε μια χαρά, αλλά υπάρχει κι ένα μικρό στρες, καθώς έχει φέρει και ένα βάρος το “Ferto”, o κόσμος έχει παθιαστεί με το τραγούδι».

Akylas - Ferto | Greece 🇬🇷 | Official Music Video | #Eurovision2026

Στην ερώτηση «αν θα μας το… φέρει» που του απευθύνουν παντού, ο Akylas απάντησε: «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θέλω να κάνω τη χώρα μου περήφανη, αλλά και τους ανθρώπους που με στήριξαν. Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο κόσμος και οι επιτροπές, που με ψήφισαν χωρίς απευθείας ανάθεση. Θέλω να δώσω το 200 τοις εκατό μου».

Συγκεκριμένα για το «Ferto», δήλωσε: «Ήθελα να κάνω κάτι τρελό. Χαίρομαι που δημιουργήσαμε κάτι το οποίο είναι τόσο πάνω μου, όσο τρελό θέλω να είναι, γιατί η σκηνή της Eurovision σου δίνει αυτή την ελευθερία».

Ο Akylas αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που έχει περάσει, τις οποίες μάλιστα αποτύπωσε και στο τραγούδι «Φθηνόκρασο».

Ακύλας - Φθηνόκρασο (Official Music Video 4K) #fthinokraso #akylas

Μίλησε για τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, σε ένα κρουαζιερόπλοιο, ένα μεγάλο σχολείο όπως ο ίδιος ανέφερε, για την απόφασή του να αφήσει ένα σταθερό εισόδημα και να τραγουδήσει στον δρόμο, αλλά και για τα πρώτα του live:

«Δεν είμαι μέσα στα συμβατικά κουτάκια και δεδομένα ενός ερμηνευτή-performer στην Ελλάδα, οι μαγαζάτορες που είχα συνεργαστεί σε κάποια μικρά live θεωρούσαν αρνητικό ότι τραγουδάω Elvis και χορεύω παράλληλα – εμένα όμως αυτό είναι το ατού μου, αυτό που με έφερε εδώ σήμερα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY