- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Γιώργος Πέτρου με τη «Νόρμα» στην Αρχαία Μεσσήνη
Η αγαπημένη όπερα της Μαρίας Κάλλας επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ταξιδεύει εκτός των τειχών του με μια μοναδική μουσική βραδιά της Καμεράτας με αρχιμουσικό τον Γιώργο Πέτρου
Ο Γιώργος Πέτρου με την Καμεράτα θα εμφανιστούν για μια βραδιά στον αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ώστε να παρουσιάσουν τη Νόρμα, την αγαπημένη όπερα της Μαρίας Κάλλας, σε συναυλιακή μορφή με την κορυφαία Καρίν Ντεέ στον ομώνυμο ρόλο.
Νόρμα στο αρχαίο θέατρο Μεσσήνης από την Καμεράτα και τον Γιώργο Πέτρου
Μια μοναδική βραδιά στην Αρχαία Μεσσήνη έχει προγραμματίσει και φέτος το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς η Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με αρχιμουσικό τον Γιώργο Πέτρου, θα παρουσιάσει τη Νόρμα του Μπελίνι, σε συναυλιακή μορφή και μάλιστα με μια διανομή διακεκριμένων σολίστ. Στον ομώνυμο ρόλο έχει επιλεγεί η κορυφαία Γαλλίδα μεσόφωνος Καρίν Ντεέ, μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του ρόλου παγκοσμίως.
Η Ντεέ πλαισιώνεται από εξαιρετικούς διεθνείς σολίστ. Ο Ισπανός τενόρος Μόισες Μαρίν διακρίνεται για την ομορφιά του ηχοχρώματος της φωνής του και το ιδιαίτερα δυναμικό τραγούδι του. Πρόσφατα ερμήνευσε το ρόλο του Pollione στην όπερα του Bilbao. H μεσόφωνος Ραφαέλα Λουπινάτσι είναι μια από τις σημαντικότερες λυρικές τραγουδίστριες της νεότερης γενιάς και διακρίνεται για το μοναδικό της ηχόχρωμα, την εντυπωσιακή φωνητική της έκταση και την εκρηκτική σκηνική της παρουσία. Στην ομάδα υπάρχει και ένας Έλληνας, ο σπουδαίος μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης, έχει διαπρέψει στα σημαντικότερα θέατρα του κόσμου (Metroponitan Opera, Glydebourne festival Opera, Covent Garden, Μεγάλη Όπερα της Γενεύης) και έχει αφήσει ένα σημαντικό στίγμα στην εγχώρια μουσική σκηνή με τις πολυάριθμες εμφανίσεις του.
Τους σολίστ πλαισιώνει η Χορωδία Δωματίου Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.
Μια βραδιά στην Αρχαία Μεσσήνη φόρος τιμής στη Μαρία Κάλλας
Η Norma (1831) του Βιτζέντζο Μπελλίνι αποτελεί έργο-σταθμό του ρομαντικού λυρικού θεάτρου και ένα από τα πλέον απαιτητικά φωνητικά επιτεύγματα της Τέχνης bel canto. Έχει συνδεθεί στη συνείδησή μας με τη Μαρία Καλλάς, έπειτα από τη θρυλική παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο αργολικό θέατρο το 1960. Η Μαρία Καλογεροπούλου (Κάλλας) καταγόταν από ένα μικρό χωριό, το Νεοχώρι της Ιθώμης στη Μεσσηνία, κοινώς Νιοχώρι, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης. Γι' αυτό και το Μέγαρο Μουσικής με τη βραδιά αυτή αποτίει φόρο τιμής στη μεγάλη Ελληνίδα σοπράνο που με την προσωπικότητά της και την τέχνη της συγκλόνισε τον κόσμο ολόκληρο και επαναπροσδιόρισε το είδος της όπερας.
Διανομή / Συντελεστές
Karine Deshayes, Norma
Moises Marin, Pollione
Χριστόφορος Σταμπόγλης, Oroveso
Raffaela Lupinacci, Adalgisa
Γιάννης Καλύβας, Flavio
Διαμαντή Κριτσωτάκη, Clotilde
Συμμετέχει η Χορωδία Δωματίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου
Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας
ΙΝFO
12 Ιουλίου, 20:30, Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
65 χρόνια μετά την ηχογράφηση του «Weiße Rosen aus Athen»
Στη σκηνή με τη Ντούα Λίπα για την ακουστική εκτέλεση του «Antología»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.