- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με μέιλ τα νέα. Μια φωνή έφυγε, φωνούλα μου. Η Βέρα Ζαβιτσιάνου. Με υγρασία και ζέστη. Καλοκαίρι και καταχνιά. Σαν την «Άλμα» του Τένεσι, η πολυλατρεμένη του Κουν. Μια από τις μεγαλύτερες! Εράστρια των Βυθών, των παθών και των ρόλων, έφυγε αθόρυβα, διέταξε όχι επικήδειο –σωστά–, είχε πολύ χιούμορ –υποδόριο και δολοφονικό–, ήμασταν εκεί όσοι ξέραμε ποια είναι. Η Λούλα Αναγνωστάκη –κολλητή της φίλη– στην καρέκλα των πενθούντων της οικογένειας –σωστά!– άναυδη με το κόκκινο κραγιόν της. Βάραγα το κομπολόι νευρικά. Θα πάμε μπουζούκια, της ψέλλισα. Και μετά στον καφέ μού έγνεψε «να πάμε εκεί που είπες».
Λούλα, Βέρα, μερικά χρόνια πριν, δέκα! Στο Μαντείο στη Δελφών, μετά από την ανάγνωση των «Χτιστών» του Χειμωνά, στην Τεχνόπολη, τι βραδιά! Λέγαμε αστεία και γελάγαμε. Βέρα! «Ραγισματιές απ’ όπου έρχονται οι άνθρωποι στον κόσμο», η φωνή της γεμάτη. Με τον Μανιώτη στο στούντιο μια ηλιόλουστη μέρα του Μαρτίου ηχογραφήσαμε με τη Ζαβιτσιάνου και τη Γαλάνη τον «Μικρό Επιτάφιο». Βέρα στο «Ουρανός κατακόκκινος» της Λούλας. Βέρα, του λυγμού ο κοιτώνας. Όλο έλεγα πως θα ’ρθω. Όλο λέγαμε θα πάμε καζίνο και δεν πήγαμε ποτέ!
Βέρα, τι να μιλήσω για σένα, τι να πω… Στο καλό.
Υ.Γ. Βέρα στο «Ουρανός κατακόκκινος» της Λούλας (ας το παίξει η ΕΡΤ, είναι μια εκπομπή του Βέλτσου).
Υ.Γ.1 Αυτές τις μέρες πήγα στο αρχαιολογικό της Ελευσίνας και είδα τον «Αγαμέμνονα» της Μπρούσκου.
Όχι τον έγραψε… τον σκηνοθέτησε! Απίθανος χώρος η Ελευσίνα. Εγώ την Μπρούσκου την πάω, μ’ αρέσει η ματιά της! Και η Αμαλία ήταν ΘΕΑ! Από τα τρίσβαθα του είναι της ερμήνευσε Τον Πρόγονο. Έφυγα κι ανηφόρισα για τ’ αμάξι μου γεμάτος από την ύπαρξή της. Ευλογημένη.
Υ.Γ.2 Όταν μια κυβέρνηση κάνει μαλακίες δεν γυρνάμε σ’ αυτήν που της παρέδωσε τα κλειδιά! Λέμε τώρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεργασία του σκηνοθέτη με τους GENER8ION και τον Σουηδό ράπερ Yung Lean
Τι δείχνουν τα προγνωστικά για Αυστραλία, Γαλλία, Δανία, Φιλανδία και Ελλάδα για τον επετειακό 70ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision
Αντίστροφη μέτρηση για την εμφάνισή του στη σκηνή της Eurovision
Τι θα παρακολουθήσουμε στο Μέγαρο, το Παλλάς και το ΚΠΙΣΝ
Τα νέα προγνωστικά που είδαν το φως της δημοσιότητας
Τα φαβορί πριν τις πρώτες πρόβες στη Βιέννη
Η προσωρινή «απόσταση» εξηγείται κυρίως από τα επαγγελματικά τους projects
Η φετινή περιοδεία του ξεκινά στις 27 Ιουνίου από το Δουβλίνο και περιλαμβάνει συνολικά έξι στάσεις
Aναφορές για ευρύτερη συνωμοσία - Προσπάθεια να αποκαλυφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι
«Ο κόσμος έχει ανάγκη από ρομάντζο»
Ο Πιτ Σίγκερ δεν έγραφε τραγούδια για να τα κρατά κανείς για τον εαυτό του
Η remastered έκδοση του κλασικού άλμπουμ κυκλοφορεί στις 26 Ιουνίου με πλούσιο αρχειακό περιεχόμενο
«Next year in Athens!» ευχήθηκε η Πρέσβης κα Γκέρντα Φόλγκ στον Έλληνα εκπρόσωπο - Δείτε βίντεο
Διαθέσιμο στις 31 Ιουλίου
Οι Γερμανοί metallers μιλάνε στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επιστροφή τους στο Release Athens 2026
Με βίντεο στο instagram ανακοίνωσε το τέλος εμφανίσεων στο Nox και προσωρινή αποχή για ξεκούραση
Ο Ντέιβ Μαστέιν «τιμά» ένα κλασικό τραγούδι με τη δική του υπογραφή
«Το S.A.G.A.P.O. ήταν ένα κομμάτι της εποχής του», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.