- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Pink Martini: Χορεύοντας latin και swing στην κορυφή του Λυκαβηττού
Μία παρέα από το Πόρτλαντ, ένα ροζ μουσικό κοκτέιλ και η νύχτα που ταξιδέψαμε στα 60s
Pink Martini: Ανταπόκριση από το live στο Θέατρο Λυκαβηττού, στο πλαίσιο των Rockwave Nights
Καλή παρέα, ένα ποτήρι δροσερό ποτό και θέα η Αθήνα ντυμένη στα μωβ. Είναι 21:30 το βράδυ, βρισκόμαστε στο Θέατρο Λυκαβηττού και οι Pink Martini έχουν μόλις ανέβει στη σκηνή. Ο Martini Thomas M. Lauderdale, ο δημιουργός της λαμπερής ορχήστρας, μας καλωσορίζει -μιλώντας στα Ελληνικά- φορώντας ένα γκρι κοστούμι και φυσικά ένα ροζ παπιγιόν. Πιάνει το μικρόφωνο και καλεί την China Forbes, την τραγουδίστρια του μουσικού αυτού σχήματος, που με τη φωνή της σε ταξιδεύει από τη Γαλλία μέχρι την Ισπανία, ακόμα και την Ιαπωνία. «Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε ξανά στην Αθήνα μαζί με όλους εσάς. Απόψε θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και κυρίως θα περάσουμε καλά», είπε η China Forbes, χαρίζοντας στο κοινό ένα μεγάλο χαμόγελο.
Ακούγονται οι πρώτοι στίχοι από το “Amado Mio”, ο κόσμος χειροκροτά και κουνιέται στον ρυθμό των Pink Martini. Τρομπέτα, τρομπόνι, μπάσο, βιολί, τύμπανα, και κρουστά γίνονται ένα, ενώνοντας αρμονικά κλασικούς ήχους, λάτιν, ποπ και τζαζ μελωδίες, δημιουργώντας το δικό τους κοκτέιλ. Οι προβολείς φωτίζουν τη σκηνή σε πορτοκαλί αποχρώσεις και η China Forbes ετοιμάζεται για το επόμενο τραγούδι. «Η μπάντα μας είναι 30 ετών και εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Νιώθουμε πραγματικά ευτυχισμένοι. Θα ήθελα τώρα να ακούσετε ένα κομμάτι, συγκεκριμένα το πρώτο που έγραψα μαζί με τον Thomas, το οποίο είναι στα γαλλικά. Πιστεύω όμως ότι το ξέρετε και ότι σας αρέσει». Έχει φτάσει η στιγμή για το“Sympathique”, το τραγούδι που δεν θέλει να δουλεύουμε, αλλά μονάχα να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας. Οι μικρές οθόνες των κινητών στρέφονται στη σκηνή και είμαστε έτοιμοι να αποθανατίσουμε τη στιγμή. Επόμενος προορισμός η Ιταλία, με το “Ninna Nanna”, γραμμένο σε Ναπολιτάνικη διάλεκτο, μιλώντας για καλοκαιρινούς έρωτες.
Η China Forbes κάνει ένα σύντομο διάλειμμα, δίνει τη θέση της στον Timothy Nishimoto και ακούγεται το “Donde Estas Yolanda”, μετατρέποντας το Θέατρο Λυκαβηττού σε ένα latin πάρτι. Τη σκυτάλη παίρνει η εντυπωσιακή Storm Large, ανεβαίνοντας ξυπόλυτη στη σκηνή, έτοιμη να μας χαρίσει μια μουσική βραδιά που θα θυμόμαστε. «Η οικογένειά μου βρίσκεται σήμερα εδώ, τα αδέρφια μου μένουν στην Αθήνα και εγώ αισθάνομαι πάντα αυτή την πόλη σαν το σπίτι μου, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Σας ευχαριστώ». Την παρέα ολοκληρώνει ο Aris Shapiro, ο οποίος μας μεταφέρει στην Ισπανία και την Αραβία, τραγουδώντας το “La soledad”. «Αυτό το κομμάτι έχει στίχους στα αραβικά και στα ισπανικά, και επειδή θέλουμε να είμαστε συμπεριληπτικοί, θα το τραγουδήσουμε και στις δύο γλώσσες».
Η χθεσινή βραδιά ήταν ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο μέσα από διαφορετικές μελωδίες και ακούσματα, με γνώμονα πάντοτε το κέφι και τον χορό. Μια βραδιά που μας έφερε πιο κοντά, βλέποντας ζευγάρια κάθε ηλικίας να χορεύουν αγκαλιά, γονείς και παιδιά για πρώτη φορά μαζί σε συναυλία και πιστούς φαν των Pink Martini να βρίκοσνται καθηλωμένοι στην πρώτη σειρά. Χθες ήταν τα γενέθλια του Martini Thomas M. Lauderdale και όλοι μαζί του ευχηθήκαμε χρόνια πολλά. Αυτή είναι η γοητεία των φεστιβάλ, ζεις στιγμές που δεν είχες σκεφτεί ποτέ, όπως ότι θα άκουγες την China Forbes να τραγουδάει live τα “Παιδιά του Πειραιά”, στα Ελληνικά. Το τέλος της συναυλίας έδωσαν οι φωνές της China Forbes και Storm Large, κάνοντας μια στάση στην Τουρκία με το τραγούδι“Askim Bahardi” και μια ξεχωριστή διασκευή του“Happy Days Are Here Again”, της Barbra Streisand.
«H ζωή μερικές φορές δεν είναι εύκολη, αλλά πρέπει να θυμόμαστε να την απολαμβάνουμε. Αυτό θα κάνουμε απόψε, σε αυτή τη μαγική στιγμή μαζί μας. Παρακαλώ χορέψτε και απολαύστε αυτό το τελευταίο τραγούδι. Σας αγαπάμε», κάπως έτσι η παρέα των Pink Martini αποχαιρέτησε το ελληνικό κοινό και υποσχέθηκε να συναντηθούμε όλοι μάζι σύντομα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα πολυσυλλεκτικό και ανοιχτό φεστιβάλ, όπως ακριβώς το ραδιόφωνο της Στέγης
Με το νέο του άλμπουμ Britpop, γίνεται ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα No1 άλμπουμ στην ιστορία
Φαβορί μέχρι ώρας ο Akylas, με το «Ferto» να ξεπερνάει τις 1.000.000 προβολές
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Από τους μύθους του Χατζιδάκι στη «συνομιλία» Μπετόβεν και Προκόφιεφ
Συμμετείχε στα σπουδαιότερα άλμπουμ των Γερμανών
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Οι κριτικές από την Αυστραλία μιλάνε ήδη για μία από τις καλύτερες περιόδους του γκρουπ
Η 79χρονη σταρ κυκλοφορεί νέο dance τραγούδι χρησιμοποιώντας AI
Ποιες χώρες δίνουν «μάχη» για την πρωτιά
Ιστορική διάκριση για τη διάσημη τραγουδοποιό - Πλαισιώνει κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας μουσικής
Ο σπουδαίος κιθαρίστας της τζαζ γεννήθηκε πριν από ακριβώς 115 χρόνια
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
Το έργο του Μπέρνσταϊν, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βολταίρου, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας
Ο μαέστρος μιλάει για την πολιτική σάτιρα του Βολταίρου και τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπερνστάιν, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του έργου στο ελληνικό κοινό
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.