Μουσικη

To πιο γνωστό fund εξαγοράς πνευματικών δικαιωμάτων περνάει στον έλεγχο της Blackstone

Η Hipgnosis έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 138 καταλόγων με περισσότερα από 40.000 τραγούδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hipgnosis Song Fund: Εξαγοράζεται από την Blackstone
Τα δικαιώματα της Shakira ανήκουν στο fund © EPA/SARAH YENESEL

Hipgnosis Song Fund: Εξαγοράζεται από την Blackstone

Η Blackstone συμφώνησε να εξαγοράσει την Hipgnosis Songs Fund, τον προβληματικό όμιλο που πρωτοστάτησε στις προσπάθειες να μετατραπούν τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα σε μια κύρια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, έναντι σχεδόν 1,6 δισ. δολαρίων, 

Το διοικητικό συμβούλιο της Hipgnosis δήλωσε τη Δευτέρα ότι υποστηρίζει την προσφορά της Blackstone σε μετρητά ύψους 1,30 δολαρίων ανά μετοχή, από την αρχική πρόταση του ομίλου εξαγοράς ύψους 1,24 δολαρίων ανά μετοχή που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα.

Η Blackstone έχει δώσει μάχη για την Hipgnosis με τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Concord που υποστηρίζεται από την Apollo. Η τελευταία προσφορά της Concord αποτιμούσε την Hipgnosis σε 1,5 δισ. δολάρια και είχε κερδίσει την υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου της Hipgnosis, η οποία κατέχει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των Kaiser Chiefs, Red Hot Chili Peppers και Shakira.

Η Hipgnosis, που ιδρύθηκε από τον Merck Μερκουριάδη το 2018, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών να μετατραπούν τα μουσικά δικαιώματα σε μια κύρια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν υψηλότερες αποδόσεις κατά την εποχή των χαμηλών επιτοκίων.

Hipgnosis: Συσσωρεύμενα προβλήματα

Η Hipgnosis έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 138 καταλόγων με περισσότερα από 40.000 τραγούδια σε διάφορα είδη, καλλιτέχνες, χρονιές και τύπους δικαιωμάτων. Ωστόσο, η απήχηση των μουσικών δικαιωμάτων εμποδίστηκε από τα υψηλότερα επιτόκια, τα οποία ώθησαν προς τα πάνω το «προεξοφλητικό επιτόκιο» που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των αξιών των περιουσιακών στοιχείων στο μέλλον, μειώνοντας τις αποτιμήσεις των δικαιωμάτων τραγουδιών.

Την ίδια ώρα, η αξία των μουσικών δικαιωμάτων της τέθηκε υπό αμφισβήτηση κατά το τελευταίο έτος, με περαιτέρω κριτική από τους μετόχους και τους αναλυτές σχετικά με τη διακυβέρνηση και τη διοικητική δομή της.

Η Blackstone θα ελπίζει ότι η αναθεωρημένη, υψηλότερη προσφορά της θα καταφέρει ένα χτύπημα νοκ-άουτ στον πόλεμο προσφορών για την επιχείρηση μουσικών δικαιωμάτων.

Πηγή: Financial Times

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.