Μουσικη

J. Bernardt: Νέο άλμπουμ από τον Jinte Deprez των Balthazar

Ο δίσκος που εξερευνά τις φάσεις ενός χωρισμού

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
J. Bernardt: Νέο album από τον Jinte Deprez των Balthazar
© Athos Burez

J. Bernardt: Ο νέος δίσκος του solo project του μουσικού Jinte Deprez των Balthazar, «Contigo», κυκλοφορεί στις 17 Μαΐου.

Με έναν συνδυασμό από ψυχεδέλεια, electro-pop και garage punk, οι Βέλγοι Balthazar έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στην ανεξάρτητη rock σκηνή, από την ίδρυση τους το 2004 και έπειτα. Το δεύτερο τους album Rats” μάλιστα, έφτασε ως το Νο 1 του Βελγίου το 2012. Οι Balthazar έχουν εμφανιστεί σε πολλά φημισμένα festivals, όπως το Pukkelpop, ενώ έχουν περιοδεύσει με ονόματα όπως Joy Formidable, dEUS κ.α. Το βασικό συνθετικό δίδυμο του γκρουπ αποτελείται από τα Maarten Devoldere και Jinte Deprez, οι οποίοι μοιράζονται τις κιθάρες, τα φωνητικά και τα πλήκτρα. Ο Deprez ξεκίνησε το solo project του ονόματι “J. Bernardt” το 2016, όταν και οι Balthazar βρίσκονταν σε προσωρινή παύση. Στους J. Bernardt ο καλλιτέχνης πειραματίζεται με διάφορους ήχους όπως R&B, electronica, hip hop και soul, με το ντεμπούτο album Running Days” να γνωρίζει σημαντική επιτυχία, έχοντας ξεπεράσει μέχρι σήμερα τα 40 εκατομμύρια streams παγκοσμίως.

J. Bernardt: Το project του Jinter Deprez των Balthazar και το νέο άλμπουμ «Contigo»

Το project του Jinte Deprez επανέρχεται με το album Contigo”, το οποίο κυκλοφορεί την Παρασκευή 17 Μαΐου από την Play It Again Sam (PIAS) Records. Η λέξη “contigo” σημαίνει «μαζί σου» και αποτελεί τον τίτλο ενός ιδιαίτερα προσωπικού για τον Deprez album. Μέσω των χρωμάτων, των μελωδιών και της ποικιλίας των φωνητικών, ο δίσκος εξερευνά τις φάσεις ενός χωρισμού όπως το σοκ, τη θλίψη, την άρνηση, την πληγή και την αποδοχή. Η επιμέλεια των ενορχηστρώσεων είναι του ίδιου του Deprez, ο οποίος εκτός των άλλων έχει παρακολουθήσει και μαθήματα κλασικού βιολιού. Έχοντας υπάρξει συμπαραγωγός σε τρία albums των Balthazar, αυτή τη φορά ο Deprez συνεργάστηκε με τον παραγωγό και μηχανικό ήχου Tobie Speleman, καθώς και μια ομάδα πολύ ταλαντούχων μουσικών, την οποία και καθοδηγούσε στο studio.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και το νέο single από το “Contigo” album με τίτλο “The Last Waltz”. Μιλώντας για το τραγούδι, ο Jinte Deprez θα πει: 

«Το “The Last Waltz” δεν είναι ένα βαλς για να ξεκινήσει κάποιος, ωστόσο τα βιολιά φέρνουν τη μνήμη ενός σιωπηλού αποχαιρετισμού. Είναι μια μεθυσμένη ρομαντική παράδοση στη νέα πραγματικότητα, όπου επιλέγεις να θυμηθείς την ομορφιά του παρελθόντος. Γιατί “θέε μου, περάσαμε πολύ καλά”.».

J. Bernardt - Last Waltz (Official Audio)

Όσο για το γενικότερο αφήγημα του album, o Deprez θα πει χαρακτηριστικά:

«Ξέρω ότι ένα album για το χωρισμό είναι κλισέ. Αλλά έχω αρχίσει να τα αγαπώ τα κλισέ! Δεν φοβήθηκα να το πάω μέχρι τέλους. Το να προσπαθείς να ξεχάσεις το χωρισμό, τραγουδώντας για αυτόν, είναι κάτι σαν αυτο-σαμποτάζ, αλλά διασκεδάζω κι εγώ με αυτό.».

Δείτε παρακάτω το track list του “Contigo”:

  1. Rio
  2. Taxi
  3. Don’t Get Me Wrong
  4. Last Waltz
  5. Contigo
  6. Matter Of Time
  7. Mayday Call
  8. Left Bathroom Sink
  9. I’m The Ghost You Forgot
  10. Our Love Was Easy
  11. Free

Οι J.Bernardt θα περιοδεύσουν τον προσεχή Οκτώβριο για την προώθηση του “Contigo”.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ