Φίλιππος Πλιάτσικας: Υπήρξε τεράστια κόπωση με τους Πυξ Λαξ -Σωστά κάναμε και το σταματήσαμε
Τι είπε το συγκρότημα για τη συνεργασία τους με τον Βασίλη Καρρά
Φίλιππος Πλιάτσικας: «Οι Πυξ Λαξ δεν διαλύθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα»
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας συνάντησαν τον Νίκο Χατζηνικολάου, τη νύχτα της Πέμπτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1. Μέσα σε όλα, μάλιστα, το πρώτο μέλος των Πυξ Λαξ μίλησε τόσο για τον θάνατο του Μάνου Ξυδούς όσο και την απόφαση να παύσει για μερικά χρόνια το συγκρότημα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας εξήγησε χαρακτηριστικά πως «ο Μάνος έπαιξε έναν πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές μας γενικότερα, όχι μόνο στη μουσική μας πορεία. Δεν διαλύσαμε ποτέ εμείς σαν μπάντα στην πραγματικότητα. Απλώς ως σύζυγοι οι οποίοι ήμασταν πάρα πολλές ώρες μαζί για πάρα πολλά χρόνια, περισσότερο από τις γυναίκες και τις κοπέλες μας, υπήρξε ένας φοβερός κορεσμός και έπρεπε να όλο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή. Να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε άλλα πράγματα».
«Άρχισε δηλαδή να χάνεται το ενδιαφέρον γιατί σε μια χρονιά κάναμε 176 live. Από το ’96 και μετά, κάθε χρονιά ήταν έτσι. Αρκετοί μουσικοί έπαθαν υπερκόπωση και εμείς πέσαμε τελευταίοι. Οπότε επήλθε ένας κορεσμός και μια τεράστια κόπωση συναισθηματική και σωματική».
«Το σταματήσαμε και σωστά κάναμε και το σταματήσαμε, το 2004, μπήκαμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαμε ανάγκη και πήραμε λίγο μια ανάσα με αυτό. Γιατί στα προσωπικά μονοπάτια, με δυσκολίες και ευκολίες, με τύχη και ατυχία, δεν είχες αυτό το βάρος το τεράστιο των Πυξ Λαξ. Έτσι πήραμε μια ανάσα και ο Μάνος το 2010, την χρονιά που πέθανε, μας είπε να κάνουμε πέντε Ολυμπιακά στάδια. Εννοούσε να κάνουμε συναυλίες στο ΟΑΚΑ, στο Καυτατζόγλειο, στο Παμπελοποννησιακό, στο Παγκρήτιο και στο Πανθεσσαλικό» πρόσθεσε, επίσης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο βραδινό talk show του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.
Πυξ Λαξ: Φάνηκε πολύ περίεργο που συνεργαστήκαμε με τον Βασίλη Καρρά
«Φάνηκε πολύ περίεργο τότε που συνεργαστήκαμε με τον Βασίλη Καρρά, αλλά κάναμε πάντα του κεφαλιού μας», είπε αρχικά ο Μπάμπης Στόκας και συνέχισε:
«Είχαμε την άποψη πως αν κάνουμε λάθος θα το κάνουμε εμείς. Λειτουργούσαμε πολύ απλά. Ήταν ένα τραγούδι λαϊκό, έχω την άνεση να τραγουδάω λαϊκά τραγούδια. Μας ήταν πολύ φυσικό να βρούμε έναν λαϊκό τραγουδιστή.
Δεν είχαμε στεγανά στη μουσική, ούτε στις συνεργασίες μας για τραγούδια γενικά. Κάναμε παράξενα για την εταιρεία μας πράγματα, τα οποία θεωρούσαν ακατόρθωτα. Μετά ζητήσαμε να κάνουμε τον δίσκο με τον Έρικ Μπάρτον και μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο.
Εμείς οφείλαμε να το δοκιμάσουμε και αν δεν γίνει οκ. Και παίζει και μεγάλο ρόλο γιατί είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Θυμάμαι πολλές φορές που πετάω μια ιδέα στον Φίλιππο και μου στέλνει μήνυμα ότι το έχει επεξεργαστεί όλο! Ο Μάνος μας πρόσεχε γιατί ήμασταν άτακτοι τότε!», συμπλήρωσε ο Μπάμπης Στόκας.
Την βρίσκω τώρα με τα λαϊκά παρά με ροκ, παραδέχθηκε ο Μπάμπης Στόκας
Ο Μπάμπης Στόκας αναφέρθηκε στη σόλο καλλιτεχνική διαδρομή των δυο και την… «ελεύθερη συμβίωση» πια στους Πυξ Λαξ.
«Από ότι έχω καταλάβει, για να το πω έτσι με καινούργια φρασεολογία της εποχής, η συμβίωση σας είναι ελεύθερη. Δηλαδή και μαζί και μόνοι. Θέλω να μου εξηγήσετε πως γίνεται και πως δουλεύει αυτό» υπογράμμισε, ο οικοδεσπότης για να τοποθετηθεί ο Μπάμπης Στόκας ως εξής. «Πάρα πολύ ωραία. Ναι, δουλεύει ωραία. Να πω την αλήθεια, όσον αφορά τους Πυξ Λαξ, είναι η πρώτη φορά που κάνουμε το κέφι μας. Πραγματικά».
«Χωρίς να έχουμε δηλαδή στο μυαλό μας ότι πρέπει ντε και καλά να αποδείξουμε κάτι ή οτιδήποτε άλλο. Οπότε το χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε αυτές τις βραδιές. Συνεχίζουμε να κάνουμε όμως και μόνοι μας πράγματα γιατί είμαστε ανήσυχοι και γιατί είναι κάποια πράγματα που δεν χωράνε στους Πυξ Λαξ αλλά χωράνε σε κάτι άλλο».
«Εμένα μ’ αρέσει να τραγουδάω και λαϊκά τραγούδια γιατί είναι η ρίζα μου. Περισσότερο μπορώ να πω ότι την βρίσκω τώρα με τα λαϊκά τραγούδια παρά με ροκ. Δεν ξέρω αν είναι επειδή μεγάλωσα, με ικανοποιεί. Οι μεγάλοι συνθέτες, οι μεγάλοι λαϊκοί. Από την άλλη είμαστε και σε μια φάση που μας φέρνει κάποιος ένα ωραίο τραγούδι, το κάνουμε» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Μπάμπης Στόκας στη πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Με κοντά στις 300.000 προβολές μέσα σε 48 ώρες
Ακούστε και τα 28 τραγούδια
Αποκαλύφθηκαν τα 14 τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Sing for Greece 2026
Ακούστε τα ολόκληρα για πρώτη φορά
Στις 20 Ιανουαρίου, μια βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια με έργα των Λέοναρντ Μπερνστάιν, Τζορτζ Γκέρσουιν και Αντονίν Ντβορζάκ
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης, το Half Note, την ΕΒΕ και το Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα
H οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2027
Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, στις 17:00 στην ΕΡΤ1
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.