Μουσικη

Beyoncé: Διασκευάζει το «Jolene» της Ντόλι Πάρτον και το αφιερώνει στον Jay Z

«Σε προειδοποιώ, μην πλησιάσεις τον άντρα μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Beyoncé: Διασκευάζει το «Jolene» της Ντόλι Πάρτον και το αφιερώνει στον Jay Z
H Beyoncé με τον σύζυγό της, Jay Z © ΕΡΑ/HFPA

Η Beyoncé άλλαξε τους στίχους του «Jolene» της Ντόλι Πάρτον: Σε προειδοποιώ, μην πλησιάσεις τον άντρα μου

Μία διασκευή του γνωστού τραγουδιού «Jolene» της Ντόλι Πάρτον βρίσκεται μεταξύ των τραγουδιών του νέου κάντρι δίσκου της Beyoncé, «Act II: Cowboy Carter».

Beyoncé - JOLENE (Official Lyric Video)

Beyoncé: I’m warning you, don’t come for my man

Στο τραγούδι «Jolene» η Ντόλι Πάρτον παρακαλεί απεγνωσμένα μια όμορφη γυναίκα να μην της κλέψει τον άνδρα γιατί δεν θα μπορέσει ποτέ να αναμετρηθεί μαζί της και να την κερδίσει. Η Beyoncé όχι μόνο δεν την παρακαλεί, αλλά προειδοποιεί να μην πλησιάσει καν, ειδικά όταν αυτός ο άνδρας είναι ο Jay Z.

Η Ντόλι Πάρτον έγραψε το θρυλικό τραγούδι αφού μια γυναίκα σε μια τράπεζα φλέρταρε με τον σύζυγό της, Καρλ Ντιν, λίγο καιρό μετά τον γάμο του Καρλ και της Ντόλι, αν και το πραγματικό της όνομα δεν ήταν Jolene.

Ενώ η Πάρτον τραγουδούσε «I’m begging of you please don’t take my man», η Beyoncé επιλέγει το «I’m warning you, don’t come for my man».

Η Ντόλι Πάρτον έκανε share το παραπάνω post της τραγουδίστριας γράφοντας «ακούστε το πρωτότυπο όσο περιμένετε το Jolene της Beyoncé», ενώ έκανε και ανάρτηση με το σχόλιο «Just call me Dolly P» και χρησιμοποιώντας το «Texas Hold ‘Em» της Beyoncé ως συνημμένο ήχο.

Το «Jolene» είναι μία από τις δύο ξεχωριστές διασκευές στο «Cowboy Carter», καθώς η Beyoncé κάνει ντουέτο με τον Tanner Adell σε μια εκτέλεση του “Blackbird” των Beatles.

Το «Cowboy Carter» έρχεται λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία των singles «Texas Hold ‘Em» και «16 Carriages» κατά τη διάρκεια του Super Bowl στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η ίδια εξήγησε σε μια ανάρτηση στο Instagram ότι εμπνεύστηκε τη δημιουργία του συγκεκριμένου άλμπουμ μετά από ένα περιστατικό όπου δεν ένιωσε «ευπρόσδεκτη», αναφερόμενη πιθανότατα σε μια εμφάνιση που προκάλεσε αντιδράσεις στο πλευρό των Dixie Chicks (όπως ήταν τότε γνωστές) στα Country Music Association Awards του 2016.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ