Μουσικη

Grammy 2024: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή απονομή των μουσικών βραβείων

Ποιοι είναι υποψήφιοι, τι έχει αλλάξει και πού μπορείτε να δείτε την τελετή

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Grammy 2024: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή απονομή των μουσικών βραβείων

Τα 66α βραβεία Grammy θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο Crypto.com Arena του Λος Άντζελες - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή απονομή

Τα 66α φετινά βραβεία Grammy έρχονται σε λίγες μέρες και τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν στη σκηνή της Crypto.com Arena στο Λος Άντζελες αυτή την Κυριακή.

Τα περισσότερα από τα βραβεία απονέμονται πιο πριν, κατά τη διάρκεια της επίσημης πρεμιέρας, την οποία η Ακαδημία Ηχογράφησης θα μεταδώσει ζωντανά το απόγευμα της 4 Φεβρουαρίου.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για να παρακολουθήσετε τα φετινά βραβεία Grammy, ποιοι είναι οι υποψήφιοι και τι έχει αλλάξει φέτος στην τελετή.

2024 GRAMMY Awards | NOMINEES (Major & Popular Categories)

Ο Trevor Noah θα παρουσιάσει την απονομή των βραβείων Grammy 2024

Ο υποψήφιος για Grammy κωμικός Trevor Noah θα είναι και πάλι παρουσιαστής, για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ο Noah είναι επίσης υποψήφιος για Grammy φέτος για το καλύτερο κωμικό άλμπουμ. Επίσης πρόσφατα κέρδισε βραβείο Emmy, για την τελευταία σεζόν του «The Daily Show» που προβάλλονταν κάθε Δευτέρα.

«Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό, ναι, είναι πολύ διασκεδαστικό», είπε ο Trevor Noah στο «What Now?» podcast τον Δεκέμβριο του 2023. «Απολαμβάνω τα Grammy γιατί μπορώ να παρακολουθώ την εκπομπή από κοντά και μετά να την βιώνω και να την σχολιάζω προσωπικά ενώ συμβαίνει».

Πώς μπορώ να παρακολουθήσω τα Grammy

Η βασική εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά στο CBS και στο Paramount+ στις 03:00 π.μ. ώρα Ελλάδος την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Οι συνδρομητές του Paramount+ με το Showtime μπορούν επίσης να παρακολουθούν ζωντανά και on demand. Οι συνδρομητές του Paramount+ Essential θα μπορούν να παρακολοθήσουν τα Βραβεία Grammy την επόμενη ημέρα της τελετής.

Τα Grammys θα προβληθούν επίσης μέσω υπηρεσιών live streming που περιλαμβάνουν το CBS, το Hulu + Live TV, το YouTube TV και το FuboTV.

Ποιοι είναι υποψήφιοι στα φετινά Grammy

Η αμερικανίδα SZA εισέρχεται στα Grammy με εννέα κορυφαίες υποψηφιότητες. Το «Kill Bill» κέρδισε τα εύσημα ως ηχογράφηση της χρονιάς, τραγούδι της χρονιάς και καλύτερη ερμηνεία R&B. Το «SOS» είναι επίσης υποψήφιο για άλμπουμ της χρονιάς και για καλύτερο progressive R&B άλμπουμ. Η φετινή τελετή είναι η δεύτερη φορά που η SZA προτάθηκε για δίσκο, άλμπουμ και τραγούδι ταυτόχρονα.

Grammy 2024: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή απονομή των μουσικών βραβείων
Η SZA στην απονομή των βραβείων Grammy το 2022 © ΕΡΑ / ETIENNE LAURENT

Η Victoria Monét και η Phoebe Bridgers έρχονται δεύτερες με επτά υποψηφιότητες. Οι έξι από τις Bridgers είναι για την μπάντα της boygenious. Η Taylor Swift, η Olivia Rodrigo, η Miley Cyrus, η Billie Eilish, ο Brandy Clark, ο Jon Batiste και ο παραγωγός Jack Antonoff έχουν από έξι υποψηφιότητες ο καθένας.

«Χθες ήταν μια τρελή μέρα. Ξεκίνησα το πρωί μου με την ασυνήθιστη είδηση ​​ότι εξαιτίας σας και λόγω του τρόπου που υποστηρίξατε το άλμπουμ μου Midnights, μόλις προτάθηκε για έξι Grammy!», είπε η Taylor Swift σχεδόν δακρυσμένη προς το κοινό κατά τη διάρκεια της συναυλίας της τον Νοέμβριο του 2023 στην Αργεντινή, κρατώντας ψηλά έξι δάχτυλα. «Είστε οι καλύτεροι. Είστε ο μόνος λόγος που συνέβη κάτι τέτοιο στη ζωή μου».

Grammy 2024: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή απονομή των μουσικών βραβείων
Η Taylor Swift είναι υποψήφια για Grammy με τον δίσκο Midnights © ΕΡΑ / ALLISON DINNER

Η Monét είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη, σε μια κατηγορία που συμπληρώνεται από τους Gracie Abrams, Fred again.., Ice Spice, Jelly Roll, Coco Jones, Noah Kahan και The War and Treaty.

Grammy 2024: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή απονομή των μουσικών βραβείων
Η Victoria Monét είναι υποψήφια στην κατηγορία καλύτερου νέου καλλιτέχνη © Instagram / victoriamonet

Ποιοι θα εμφανισθούν ζωντανά στη σκηνή των Grammy

Η Ακαδημία Ηχογράφησης δήλωσε ότι οι νικητές των βραβείων Grammy και οι υποψήφιες Billie Eilish, Olivia Rodrigo και Dua Lipa θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή της Crypto.com Arena στις 4 Φεβρουαρίου. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη περισσότεροι ερμηνευτές.

Και οι τρεις έχουν κερδίσει στο παρελθόν στην κατηγορία του καλύτερου νέου καλλιτέχνη. Η Eilish έχει επτά Grammy και είναι υποψήφια για έξι φέτος. Η Dua Lipa και η Olivia Rodrigo έχουν και οι δύο από τρία βραβεία, ενώ η Dua Lipa είναι υποψήφια φέτος για δύο και η Rodrigo για έξι.

Grammy 2024: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή απονομή των μουσικών βραβείων
Η Billie Eilish θα εμφανισθεί ζωντανά στην τελετή των Grammy © ΕΡΑ / ALLISON DINNER
Grammy 2024: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή απονομή των μουσικών βραβείων
Η Olivia Rodrigo είναι υποψήφια για Grammy με το τραγούδι Vampire © ΕΡΑ / SARAH YENESEL
Grammy 2024: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή απονομή των μουσικών βραβείων
Η Dua Lipa θα διεκδικήσει το βραβείο Grammy για το τραγούδι της χρονιάς © ΕΡΑ / ANDY RAIN

Πώς μπορώ να παρακολουθήσω τις αφίξεις των celebrities στο κόκκινο χαλί

Το κανάλι E! θα φιλοξενήσει το pre-show «Live from the Grammys Carpet» με συνεντεύξεις διασημοτήτων και φυσικά σχολιασμό για τις ενδυματολογικές τους επλογές.

Το Associated Press θα μεταδώσει επίσης ένα τρίωρο show στο κόκκινο χαλί με συνεντεύξεις και πλάνα μόδας το οποίο θα μεταδοθεί σε YouTube, Twitter και APNews.com.

Τι καινούργιο υπάρχει στα φετινά βραβεία Grammy

Τον Ιούνιο, η Ακαδημία Ηχογράφησης ανακοίνωσε ότι τα Grammy θα προσθέσουν τρεις νέες κατηγορίες το 2024: καλύτερη pop dance ηχογράφηση, καλύτερη αφρικανική μουσική εκτέλεση και καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής τζαζ.

Η νέα κατηγορία καλύτερης αφρικανικής μουσικής εκτέλεσης θα τονίζει «τοπικές μελωδικές, αρμονικές και ρυθμικές μουσικές παραδόσεις», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της Ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένων μουσικών ειδών όπως Afrobeat, Afro-fusion, Afro Pop, Afro-House, South African Hip-Hop και Ethio Jazz. Πριν από την προσθήκη αυτής της νέας κατηγορίας, αυτοί οι καλλιτέχνες θα διαγωνίζονταν στην κατηγορία καλύτερης παγκόσμιας μουσικής, που εισήχθη για πρώτη φορά το 2022.

Η Ακαδημία ανακοίνωσε επίσης ότι «μόνο οι ανθρώπινοι δημιουργοί θα μπορούσαν να κερδίσουν την υψηλότερη διάκριση της μουσικής βιομηχανίας» σε μια απόφαση που στοχεύει στον περιορισμό της τεχνητής νοημοσύνης.

«Η τεχνητή νοημοσύνη ή η μουσική που περιέχει στοιχεία που έχουν δημιουργηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη είναι απολύτως επιλέξιμη για συμμετοχή και για υποψηφιότητα για Grammy», είπε στο AP ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Ακαδημίας, Harvey Mason Jr. «Αυτό που δεν πρόκειται να συμβεί είναι ότι δεν πρόκειται να δώσουμε Grammy στο κομμάτι της AI».

Οι κορυφαίες κατηγορίες των βραβείων Grammy 2024:

Ηχογράφηση της χρονιάς

  • «Worship» Jon Batiste
  • «Not Strong Enough» boygenius
  • «Flowers» Miley Cyrus
  • «What Was I Made For?» (από την ταινία «Barbie») Billie Eilish
  • «On My Mama» Victoria Monét
  • «Vampire» Olivia Rodrigo
  • «Anti-Hero» Taylor Swift
  • «Kill Bill» SZA

Δίσκος της χρονιάς

  • «World Music Radio» Jon Batiste
  • «the record» boygenius
  • «Endless Summer Vacation» Miley Cyrus
  • «Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Blvd?» Lana Del Rey
  • «The Age Of Pleasure» Janelle Monáe
  • «GUTS» Olivia Rodrigo
  • «SOS» SZA
  • «Midnights» Taylor Swift

Τραγούδι της χρονιάς (το βραβείο απονέμεται στον συνθέτη)

  • «A&W» Jack Antonoff, Lana Del Rey & Sam Dew, συνθέτες (σε εκτέλεση Lana Del Rey)
  • «Anti-Hero» Jack Antonoff & Taylor Swift, συνθέτες (σε εκτέλεση Taylor Swift)
  • «Butterfly» Jon Batiste & Dan Wilson, συνθέτες (σε εκτέλεση Jon Batiste)
  • «Dance The Night» (από την ταινία «Barbie») Caroline Ailin, Dua Lipa, Mark Ronson & Andrew Wyatt, συνθέτες (σε εκτέλεση Dua Lipa)
  • «Flowers» Miley Cyrus, Gregory Aldae Hein & Michael Pollack, συνθέτες (σε εκτέλεση Miley Cyrus)
  • «Kill Bill» Rob Bisel, Carter Lang & Solána Rowe, συνθέτες (σε εκτέλεση SZA)
  • «Vampire» Daniel Nigro & Olivia Rodrigo, συνθέτες (σε εκτέλεση Olivia Rodrigo)
  • «What Was I Made For?» (από την ταινία «Barbie») Billie Eilish O'Connell & Finneas O'Connell, συνθέτες (σε εκτέλεση Billie Eilish)

Καλύτερος νέος καλλιτέχνης

  • Ice Spice
  • Gracie Abrams
  • Fred again..
  • Jelly Roll
  • Coco Jones
  • Noah Kahan
  • Victoria Monét
  • The War And Treaty

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ