Μουσικη

Η Karol G ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς από το περιοδικό Billboard

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια θα λάβει το βραβείο στις 6 Μαρτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Karol G ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς από το περιοδικό Billboard
Η Κολομβιανή τραγουδίστρια Karol G ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς © ΕΡΑ / SARAH YENESEL

Η Karol G ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς από το περιοδικό Billboard 

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Karol G ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς για το 2024 από το περιοδικό Billboard μετά από ένα ολόκληρο έτος καθοριστικών στιγμών στην καριέρα της, συμπεριλαμβανομένου ενός άλμπουμ που έγραψε ιστορία, μιας κολοσσιαίας παγκόσμια περιοδείας, μιας headline εμφάνισης στο φεστιβάλ Lollapalooza και της πρώτης της νίκης στα βραβεία Grammy.

KAROL G Wins Best Música Urbana Album For "MANANA SERA BONITO" | 2024 GRAMMYs Acceptance Speech

Karol G: Η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης στο Billboard 200

Η 32χρονη σταρ θα τιμηθεί με το βραβείο στα Billboard Women in Music Awards την Τετάρτη, 6 Μαρτίου, στο YouTube Theatre στο Hollywood Park του Λος Άντζελες και σε streaming στις 7 Μαρτίου, με την Tracee Ellis Ross να είναι η παρουσιάστρια της εκδήλωσης.

«Με το τεράστιο ταλέντο της, η Karol G έχει δημιουργήσει ένα κίνημα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο χάρη στους δυνατούς στίχους της και τη θρασεία αυτοπεποίθησή της», δήλωσε η Hannah Karp, διευθύντρια σύνταξης του Billboard.

Η Karol G ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς από το περιοδικό Billboard
© ΕΡΑ / CAROLINE BREHMAN

«Η κυκλοφορία του πρωτοποριακού άλμπουμ της Mañana Será Bonito την έχει αναδείξει σε μία υπολογίσιμη δύναμη τόσο στα αγγλικά, όσο και στα ισπανικά charts. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που την τιμούμε ως Γυναίκα της Χρονιάς», υπογράμμισε.

Η Karol G ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς από το περιοδικό Billboard
© ΕΡΑ / CAROLINE BREHMAN

Η Karol G είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της latin

Τα τελευταία χρόνια, η Karol G έχει αναδειχτεί πρώτο όνομα στη latin μουσική. Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρωτοποριακού άλμπουμ της «KG0516» το 2021, η Karol έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που έφτασε στην κορυφή του Billboard 200 με ένα ισπανόφωνο άλμπουμ χάρη στο «Mañana Será Bonito». Το επόμενο άλμπουμ της, «Mañana Será Bonito (Bichota Season)», έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 3 του Billboard 200. Την προηγούμενη Κυριακή, κέρδισε το πρώτο της Grammy, στην κατηγορία καλύτερης μουσικής urbana για το «Mañana Será Bonito».

KAROL G - Mientras Me Curo Del Cora (Official Video)

Το περασμένο καλοκαίρι, η Karol G κυκλοφόρησε τη δική της δισκογραφική εταιρία Bichota Records και υπέγραψε συμφωνία διανομής με την Interscope. Επιπλέον, το Ίδρυμα Con Cora ιδρύθηκε για να συνεχίσει το κοινωνικό έργο και την αποστολή της Karol με στόχο να υποστηρίξει γυναίκες που δεν εργάζονται, να διαφυλάξει τους νέους από κινδύνους, παιδιά που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες ή αναπηρίες, εφηβική εγκυμοσύνη, καθώς και γυναίκες με χαμηλό εισόδημα.

Οι σταρ που ανακηρύχθηκαν στο παρελθόν Γυναίκες της Χρονιάς από το Billboard είναι οι SZA, Olivia Rodrigo, Cardi B, Billie Eilish, Ariana Grande, Selena Gomez, Madonna, Lady Gaga και Taylor Swift.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ