Μουσικη

Ο παγκοσμίου φήμης βιολιστής Andre Rieu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ τον Μάρτιο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο παγκοσμίου φήμης βιολιστής Andre Rieu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ο Ολλανδός βιολιστής Andre Rieu σε συναυλία στο Wizink Center στη Μαδρίτη, 14 Μαρτίου 2023 © ΕΡΑ / JUANJO MARTIN

Andre Rieu: Ο παγκοσμίου φήμης Ολλανδός βιολιστής και μαέστρος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο André Rieu, παγκοσμίου φήμης Ολλανδός βιολιστής και μαέστρος, πρόκειται να συναρπάσει το Αθηναϊκό κοινό με δύο μοναδικές συναυλίες στο ΟΑΚΑ (Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ) τον Μάρτιο του 2024.

André Rieu - Zorba's Dance (Sirtaki)

Ο μοναδικός σολίστ, είναι γνωστός για τον τρόπο που μπορεί να μεταφέρει τους θεατές σε έναν κόσμο μαγευτικών μελωδιών, καθώς οδηγεί την υπέροχη 60μελή ορχήστρα του Johann Strauss (την μεγαλύτερη ιδιωτική ορχήστρα στον κόσμο), τη χορωδία και πολλούς διεθνείς σολίστ, σε ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από τα κλασικά αριστουργήματα έως βαλς, μελωδίες και τραγούδια από ταινίες, όπερα και μουσική.

Η Αθήνα είναι για πρώτη φορά μέσα στις πόλεις που επιλέχθηκαν (μετά από κατάθεση υποψηφιοτήτων), στην παγκόσμια περιοδεία του Andre Rieu. Αρχικά επρόκειτο να έρθει για μία μόνο συναυλία στις 13 Μαρτίου 2024, όμως κατόπιν της μεγάλης ζήτησης για αγορά εισιτηρίων, η εταιρία παραγωγής του καλλιτέχνη ανακοίνωσε και δεύτερη μεγάλη συναυλία, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Andre Rieu: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο Rieu, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς στον κόσμο, έχοντας πουλήσει 40 εκατομμύρια άλμπουμ και είναι γνωστός για τις υψηλής ενέργειας ρομαντικές και χαρούμενες ερμηνείες του.

Οι συναυλίες του συχνά περιλαμβάνουν εκθαμβωτικά σόου με φώτα, περίτεχνα κοστούμια και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, καθιστώντας την κάθε μία από αυτές πραγματικά μοναδική και καθηλωτική εμπειρία. Αυτή η αίσθηση του εορτασμού και η επικοινωνία του με το κοινό, έχει κάνει τις συναυλίες του ανατρεπτικές και επιτυχημένες, ενώ απευθύνονται σε κάθε ηλικία.

Η επερχόμενη συναυλία στο ΟΑΚΑ, χωρίς να είναι διαφορετική, θα φέρει το χαρακτηριστικό στυλ του Rieu και της ορχήστρας του Johann Strauss.

Χαρακτηριστικά είπε: «Τα συναισθήματα είναι το κλειδί! Όταν ένα μουσικό κομμάτι αγγίζει την καρδιά μου, ξέρω ότι θα αγγίξει και την καρδιά σου. Ανυπομονώ να επισκεφτώ επιτέλους το Αθηναϊκό κοινό τον Μάρτιο με την ορχήστρα μου και πολλούς διεθνείς σολίστ. Ελπίζω να σας δω όλους να τραγουδάτε και να χορεύετε στους διαδρόμους! Με πολλή αγάπη».

Ειδική καλεσμένη σε αυτήν την περιοδεία είναι η 15χρονη Emma Kok, η οποία έγινε viral με πάνω δεκάδες εκατομμύρια προβολές σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για τη διασκευή του «Voilà» του Γαλλικού τραγουδιού της Eurovision το 2021 από την Barbara Pravi.

15 Year Old Emma Kok Sings Voilà – André Rieu, Maastricht 2023 (official video)

Οι συναυλίες του είναι επίσης μια οπτική απόλαυση, τόσο από το θέαμα του ίδιου και των μουσικών που βγαίνουν μέσα από το πλήθος και ανεβαίνουν στη σκηνή στην αρχή της συναυλίας, όσο και για τα πολυτελή κοστούμια και το τεράστιο video wall που προβάλλει εντυπωσιακά πλάνα σε κάθε τραγούδι.

Ο παγκοσμίου φήμης βιολιστής Andre Rieu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
© ΕΡΑ / RAMON VAN FLYMEN

Ο παγκοσμίου φήμης βιολιστής Andre Rieu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
© ΕΡΑ / RAMON VAN FLYMEN

Τα videos του André στο YouTube, έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο προβολές. Δέκα εκατομμύρια θαυμαστές τον ακολουθούν στο Facebook, ενώ έχει πουλήσει πάνω από 40.000.000 άλμπουμ παγκοσμίως.

Πληροφορίες Συναυλιών:

  • 12 & 13 Μαρτίου 2024
  • Ώρα έναρξης 20:30 και 20:00 αντιστοίχως.
  • ΟΑΚΑ (Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ)
  • Προπώληση www.more.com (πρώην viva.gr)
  • Εισιτήρια από 35€

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ