Μουσικη

Cat Power

Μια ακόμη δυνατή συναυλία του χειμώνα

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 505
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81605-182542.jpg

Μια ακόμη δυνατή συναυλία του χειμώνα. H Chan Marshall, εφοδιασμένη με κιθάρα, πιάνο, φωνή, θα αντιμετωπίσει τους δαίμονές της και τη μουσική της ιστορία στη σκηνή του Fuzz.

Γεννήθηκε πριν από 42 χρόνια στην Ατλάντα της Τζόρτζια, έζησε στη B. Kαρολίνα με τη γιαγιά της και στη συνέχεια βίωσε τη νομαδική ζωή των γονιών της που και οι δύο ήταν blues μουσικοί. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα από μικρή ηλικία και μαζί με ορισμένους φίλους της σχημάτισαν το γκρουπ που πήρε το όνομα Cat Power, το οποίο διατήρησε μετά τη διάλυση της συγκεκριμένης παρέας και τη μετακόμισή της στη Νέα Υόρκη, το 1992.

Το 1994 ηχογράφησε μέσα σε μία ημέρα, σε ένα μικρό υπόγειο studio, 20 τραγούδια που αποτέλεσαν το υλικό για τα δύο πρώτα albums της με τη βοήθεια του ντράμερ των Sonic Youth, Steve Shelley.

Το 1996 υπέγραψε στη Matador και ακούστηκε ευρύτερα με το τραγούδι «Nude As The News». Το πρώτο από τα δύο άλμπουμ της, το «The Covers Record», που αποτελούνταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από διασκευές, κυκλοφόρησε το 2000, με τις προσωπικές της εκδοχές σε κομμάτια όπως το «(I Can’t Get No) Satisfaction» των Stones, το «I Found A Reason» των Velvet Underground και το «Sea Of Love» του Phil Phillips.

Τρία χρόνια αργότερα ηχογράφησε με μουσικούς από το Memphis το πιο ακουσμένο άλμπουμ της «The Greatest», με σόουλ επιρροές. Στο δεύτερο άλμπουμ της με διασκευές «Jukebox» συνεργάστηκε με τον Judah Bauer των Blues Explosion, τον Jim White των Dirty Three, διασκευάζοντας Bob Dylan, Hank Williams, Janis Joplin, Joni Mitchell.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 παρουσίασε το πιο πρόσφατο άλμπουμ της «Sun», προσθέτοντας στοιχεία από electronica, που αποτελεί την πιο επιτυχημένη της στιγμή μετά από δύο δεκαετίες καλλιτεχνικής δράσης. 

Με επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας της και τις εξαιρετικές διασκευές της πραγματοποιεί μετά από καιρό μία σόλο περιοδεία, που την Παρασκευή θα σταματήσει και στην Αθήνα.


Info: Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, 210 3450817 Είσ. €23, 25, 28 ταμείο. Προπώληση στο 11876 και Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και το www.viva.gr. Στις 21/11.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ