Μουσικη

The Rolling Stones: Πήγαμε στην παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ «Hackney Diamonds» στο Λονδίνο

H Athens Voice ήταν προσκεκλημένη στο Hackney Empire όπου αποκαλύφθηκε η νέα δισκογραφική δουλειά της μεγαλύτερης rock μπάντας όλων των εποχών

Γιάννης Γκαμήλης
Γιάννης Γκαμήλης
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Rolling Stones: Πήγαμε στην παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ «Hackney Diamonds» στο Λονδίνο
© EPA/TOLGA AKMEN

The Rolling Stones - Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Όλα όσα συνέβησαν στην παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ «Hackney Diamonds» στο Hackney Empire

Το email με τις πληροφορίες έλεγε ότι η press conference θα διεξαχθεί στο Hackney Empire, ένα από τα ομορφότερα θέατρα του Λονδίνου κατά την άποψή μου, στις 2:30 το μεσημέρι την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Η ημέρα έφτασε και ως κλασικός fan πήγα στο μέρος σχεδόν δύο ώρες νωρίτερα μόνο και μόνο από την αγωνία μου μήπως και συμβεί κάτι και δεν μπω μέσα. Το Hackney σε επιφυλακή εκείνη την ημέρα.

The Rolling Stones: Πήγαμε στην παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ «Hackney Diamonds» στο Λονδίνο
© EPA/TOLGA AKMEN

The Rolling Stones: Η Athens Voice βρέθηκε στην παρουσίαση του νέου άλμπουμ «Hackney Diamonds» στο Λονδίνο

Όλα ξεκίνησαν από μια μυστηριώδη διαφήμιση στην εφημερίδα του Hackney μερικές μέρες πριν, και ένα ρολόι με αντίστροφη μέτρηση στο επίσημο website των Rolling Stones. Σιγά σιγά οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των Stones έχουν ήδη ξεδιπλώσει το πέπλο της «συνωμοσίας» και έχουν αρχίσει να μαντεύουν τι πρόκειται να συμβεί σε λίγες μέρες. Τα νέα πλέον για την ημέρα έχουν διαρρεύσει και ο κόσμος ανυπομονεί για το event της παρουσίαση του νέου  άλμπουμ των Rolling Stones «Hackney Diamonds».

Το red carpet έχει ήδη ξεκινήσει από τις 12 το μεσημέρι και celebrities βγαίνουν φωτογραφίες και ετοιμάζονται για το main event. Οι τρεις αγέραστοι rock stars εμφανίζονται και αφού χαιρετάνε fans και δημοσιογράφους μπαίνουν τρέχοντας στο Hackney Empire.

The Rolling Stones: Πήγαμε στην παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ «Hackney Diamonds» στο Λονδίνο
© EPA/TOLGA AKMEN

Μετά από τον αναμενόμενο ψιλοπανικό στην είσοδο των καλεσμένων, βρίσκουμε τα press pass μας και μας οδηγούν εκεί που θα καθίσουμε για να παρακολουθήσουμε το event. Μας αφήνουν μερικά λεπτά να απολαύσουμε το free bar (nice touch Hackney Empire, σε ευχαριστούμε πολύ) και μετά από λίγο ο host του Hackney Empire εμφανίζεται στο stage και μας καλωσορίζει δίνοντάς μας μια ιδέα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, καθώς και πληροφορίες για το θέατρο που σχεδίασε ο Frank Matcham και βρίσκεται εκεί από το 1901.

The Rolling Stones: Πήγαμε στην παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ «Hackney Diamonds» στο Λονδίνο
© EPA/TOLGA AKMEN

To set up στο stage απλό αλλά πολύ κομψό, με τρεις πολυθρόνες και τα τραπεζάκια τους, στημένες η μία δίπλα στην άλλη και άλλη μια απέναντί τους. Ξέροντας ήδη ότι στο όλο event θα παραβρίσκεται και ο Jimmy Fallon μυρίζομαι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα Jimmy Fallon Show live και ο ενθουσιασμός μεγαλώνει!

Rolling Stones LIVE in conversation with Jimmy Fallon // New album ‘Hackney Diamonds’

Πέντε λεπτά αργότερα ο γνωστός κωμικός εμφανίζεται στη σκηνή του θεάτρου και αφού μας συστήνεται καλωσορίζει τους θρυλικούς Rolling Stones.

«Mick Jagger, Keith Richards and Ronnie Wood are in the house» μας λέει, και αφού κάθονται και ξεκινάνε την συζήτηση, φροντίζουν να μας πουν αμέσως πως και ο Charlie Watt είναι μαζί τους στην καρδιά τους και μας βλέπει όλους. Πραγματικά πολύ όμορφη χειρονομία που εκτιμήθηκε από όλο το θέατρο και τους καλεσμένους τους.

Πρώτη ερώτηση από τον Jimmy Fallon έρχεται κατευθείαν στο ψητό: «Σας πήρε 18 χρόνια να κυκλοφορήσετε άλμπουμ. Γιατί;» «Γιατί είμαστε τεμπέληδες» με μια φωνή απαντάνε και οι τρεις. Καλά ξεκινήσαμε, λέω.

Μόλις ησύχασε η αίθουσα από τα γέλια του αρχικού αστείου περί τεμπελιάς μας εξηγούν ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκονται συνέχεια σε tour και παρόλο που τους πήρε 18 χρόνια να κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ, ο καινούργιος δίσκος τους βγήκε αβίαστα και τον ηχογράφησαν μόλις μέσα σε ένα χρόνο. Μάλιστα σε κάποια από τα κομμάτια του δίσκου πρόλαβε να παίζει τύμπανα ο προσφάτως αποθανών Charlie Watts.

«Είχα κάποια κομμάτια στο μυαλό μου και πήρα τηλέφωνο τον Keith Richards και του λέω “πάμε να γράψουμε;”» μας λέει χαρακτηριστικά ο Mick Jagger.

Ο Keith Richards πετάγεται αμέσως να τον διακόψει λέγοντας: «όταν ο τραγουδιστής σου, σού λέει κάτι τέτοιο λες πάντα ναι και πας στο studio αμέσως. Και αυτό κάναμε.»

Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το 24ο άλμπουμ στη Βρετανία και 26ο στην Αμερική για τους Rolling Stones.

Η συζήτηση συνεχίζεται με ασταμάτητα πειράγματα ο ένας στον άλλον (μέχρι και ένα γρήγορο χορευτικό είδαμε να κάνουν ο Ronnie Wood, με τον Mick Jagger και τον Jimmy Fallon) για περίπου 20 λεπτά ενώ παράλληλα μας δίνουν πληροφορίες για τον νέο δίσκο «Hackney Diamonds» εξηγώντας μας ότι ο τίτλος του άλμπουμ είναι εμπνευσμένος από τη slang του Hackney όπου το «Hackney Diamonds»  περιγράφει το συχνό φαινόμενο να σου σπάνε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου Σάββατο βράδυ στο Hackney.

Μας δίνουν το track list του δίσκου, απαντάνε σε ερωτήσεις fans διαδικτυακά και μας παρουσιάζουν σε αποκλειστική πρεμιέρα το πρώτο single του δίσκου «Angry». Στο οποίο πρωταγωνιστεί η εκθαμβωτική Sydney Sweeney η οποία φυσικά παραβρίσκεται πρώτη σειρά στην press conference.

The Rolling Stones - Angry (Official Video)

Υποκλίνονται στον κόσμο του θεάτρου και μας αποχαιρετούν σαν true stars, αφήνοντάς μας να απολαύσουμε το νέο τους single που αρχίζει να παίζει στο video wall.

Το κομμάτι όπως ακριβώς το περιμέναμε, ξεκινάει με τύμπανα και ένα catchy riff στην κιθάρα όπως μόνο ο Keith Richards ξέρει να γράφει, και τη φωνή του Mick Jagger να μετράει one, two, three... φωνάζοντας τη φράση «Don't get angry with me» περιγράφοντας την ιστορία ενός ζευγαριού στα τελειώματα της σχέσης.

Το βίντεο τελειώνει και σιγά σιγά το θέατρο αδειάζει. Δεν κατάφερα να φτάσω κοντά στους θρυλικούς Stones και να τους ευχαριστήσω για τα χρόνια μουσικής που μας δίνουν, αλλά με ένα μοναδικό τρόπο με έκαναν να νιώσω ότι μιλούσαν μαζί μου καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης τους με τον Jimmy Fallon. Πραγματικοί σταρ χωρίς καν να το προσπαθήσουν.

Στην έξοδο μας έχουν ετοιμάσει ένα μικρό δωράκι, ένα άκρως συλλεκτικό t-shirt με το Hackney Diamonds logo μέσα σε μια Rolling Stones τσάντα (τα οποία ήδη κατασχέθηκαν από την κοπέλα μου) και η μέρα κλείνει παίρνοντας το τρένο από τον ιστορικό σταθμό του Hackney Central πίσω προς West London. Σίγουρα μια μέρα που θα θυμάμαι για πολλά χρόνια!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ