Μουσικη

Release Athens Festival: Ένα docufilm με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα μουσικό φεστιβάλ

Ένα βίντεο γεμάτο αναμνήσεις από το περασμένο καλοκαίρι, πριν ξεκινήσει το Release Athens 2023

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα δύο καλοκαίρια που περάσαμε χωρίς μουσικά φεστιβάλ, θύμισαν σε όλους πόσο απαραίτητα είναι μέσα στην καθημερινότητα μιας ευρωπαϊκής μητρόπολης όπως η Αθήνα. Η επιστροφή στην Πλατεία Νερού μετά 35 μήνες σιωπής λόγω της πανδημίας, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, και η δυνατότητα να μπορείς να την επισκεφτείς ήταν μάλλον εξίσου σημαντική με την παρουσία των μεγάλων ονομάτων που είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε.

Στιγμιότυπο από τη συναυλία του Nick Cave στο Release Athens, στην Αθήνα
Nick Cave & The Bad Seeds © Χρήστος Κισατζεκιάν

Στην υπερμεγέθη σκηνή που έστησε το Release Athens 2022, εμφανίστηκαν τεράστια ονόματα του χθες και του σήμερα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος, σε ένα πολυσυλλεκτικό lineup, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε γούστο: Iggy Pop, Nick Cave & The Bad Seeds, Slipknot, Liam Gallagher, Pet Shop Boys μεταξύ δεκάδων άλλων, μας χάρισαν υπέροχες βραδιές και θεωρήθηκαν, σχεδόν όλες, υποψήφιες για τη «συναυλία της χρονιάς».

Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη του Release Athens 2023, κυκλοφόρησε το βίντεο από την περσινή διοργάνωση, με όλα όσα ζήσαμε, με πολλές δηλώσεις καλλιτεχνών και κοινού, όπου φαίνεται η έκδηλη ικανοποίηση που ένιωθαν όλοι για την επιστροφή στον «φυσικό» τους χώρο, αλλά και των συντελεστών της παραγωγής. Η ομάδα της διοργάνωσης μίλησε για πολλές από τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει τα τελευταία δύο χρόνια, εκτός από την αναμενόμενη tailor made φροντίδα των καλεσμένων της: τις συνεχείς ακυρώσεις και την προσπάθεια να καταφέρει τελικά να παρουσιάσει το πρόγραμμα που ήθελε, την έλλειψη προσωπικού στον κλάδο συνολικά στην Ευρώπη, με πολλούς επαγγελματίες να αναγκάζονται σε αλλαγή καριέρας και τα προβλήματα που δημιούργησε αυτό, αλλά και το γεγονός πως το Release Athens κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει το προσωπικό του αλλά και να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα, το Release Athens διατηρεί το πράσινο προφίλ του με τη χρήση βιοδιασπώμενων/ανακυκλώσιμων υλικών, φροντίζει να συμπεριλαμβάνει όλες τις κοινωνικές ομάδες με ειδικά διαμορφωμένους χώρους, και στοχεύει να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό προορισμό για τον πολιτιστικό τουρισμό της χώρας με την αγαστή υποστήριξη και συμμετοχή από δημοτικούς φορείς και αρχές.

Το Release Athens 2023 ξεκινάει σε λίγες μέρες και δημοσιεύει ένα Docufilm γεμάτο αναμνήσεις από το περσινό μουσικό καλοκαίρι αλλά και πολλές πληροφορίες για όσα συμβαίνουν πίσω από τη σκηνή
© Release Athens

Release Athens 2023: 14 ημέρες γεμάτες μουσική - Τα ονόματα που θα εμφανιστούν στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Φέτος, το Release Athens συνεργάζεται με το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τρεις φεστιβαλικές ημέρες σε δύο σκηνές, με στόχο να επιστρέψει ακόμα καλύτερο, ακόμα συναρπαστικότερο.

Φέτος, το Release Athens υπόσχεται 14 ημέρες γεμάτες μουσική με πολλά διεθνή ονόματα, ανάμεσα στα οποία Nightwish και In Flames που σηκώνουν την αυλαία στην Πλατεία Νερού (7/6), ενώ στη συνέχεια ακολουθούν οι Helloween με τους Jinjer (17/6).

Λίγες μέρες μετά ξεκινάει το Release Athens X SNF Nostos, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο σκηνές (20, 21 και 23/6). Στην Πλατεία Νερού θα εμφανιστούν οι Rosalía, Siouxsie, Echo & The Bunnymen, Röyksopp, M83, OMD και πολλοί άλλοι, ενώ στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, οι Interpol, Tash Sultana, Central Cee, Viagra Boys κ.α.

Η συνέχεια ανήκει στους Madrugada, μαζί με τις Wet Leg και τον Baxter Dury (25/6) κι ακολουθεί ένα τριήμερο-φωτιά (25 - 27/6), αφιερωμένο στο metal με μεγαθήρια όπως οι: Disturbed, Bullet For My Valentine, Parkway Drive, Soulfly, Amon Amarth και Kreator.

Ακολουθούν οι Στέρεο Νόβα, με Leftfield και Boy Harsher (15/7), το διήμερο των Arctic Monkeys (18-19/7), ενώ για φινάλε έρχονται οι Prodigy με τους Primal Scream (21/7) και οι θρυλικοί Wu-Tang Clan (27/7).

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το φετινό line up και τα εισιτήρια του Release Athens 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα