Μουσικη

Οι Hume Assine μιλούν με ένα τραγούδι για την τοξικότητα και την κομματική γραμμή στα social media

Δείτε το βιντεοκλίπ του «Detox» από το επερχόμενο άλμπουμ «Athens Blues»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Hume Assine παρουσιάζουν το νέο τραγούδι «Detox» που έγραψαν για την τοξικότητα στον πολιτικό βίο και στα social media.

Οι Hume Assine παρουσιάζουν το νέο τραγούδι «Detox» που έγραψαν για την τοξικότητα στον πολιτικό βίο και στα social media.

Άκρως επίκαιρο και άκρως περιγραφικό, το νέο single των Hume Assine, ήρθε λίγες ώρες πριν τις εκλογές να μας υπενθυμίσει μία πραγματικότητα με την οποία οι περισσότεροι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά στο διαδίκτυο. «Οι από δω κι οι από κει», αυτοί που στοχοποιούν ανθρώπους με 140 χαρακτήρες, εκείνοι που θέλουν να απαντήσουν αλλά προτιμούν να αδιαφορήσουν στο θορυβώδες και βορβορώδες περιβάλλον που στήνεται στα tl από trolls, bots και κομματόσκυλα με κάθε ευκαιρία. Με electro και industrial στοιχεία το «Detox» ακούγεται με τη δυναμική -για άλλη μία φορά- Άννα Πασπάτη στα φωνητικά και σαν ένα τραγούδι διαμαρτυρίας.

Οι Hume Assine παρουσιάζουν το νέο τραγούδι «Detox» που έγραψαν για την τοξικότητα στον πολιτικό βίο και στα social media.

Ο Βαγγέλης Ορφανίδης εξήγησε στην ATHENS VOICE για το πώς οι Hume Assine πήραν την απόφαση, προετοιμάζοντας το νέο τους άλμπουμ «Athens Blues» να κυκλοφορήσουν το τραγούδι που μέχρι τώρα είχε ακουστεί μόνο στις συναυλίες του σχήματος.

Hume Assine: Το «Detox» είναι για αυτούς που θέλουν αποτοξίνωση από την τοξικότητα στον πολιτικό βίο

«Ετοιμάζοντας το επερχόμενο album μας με τίτλο “Athens Blues”, το οποίο θα περιέχει 10 ιστορίες εμπνευσμένες από την Αθήνα, δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε και μία ιστορία για την έντονα πολιτική καθημερινότητα αυτής της πόλης, η οποία δυστυχώς είναι γεμάτη τοξικότητα που εκτοξεύεται από κάθε λογής πληκτρολόγια, τα οποία προτιμούν να ανήκουν σε ομάδες μισής αλήθειας ή ομάδες επιλεκτικής μνήμης.

Οπαδοί που επιλέγουν να εθελοτυφλούν, να γίνονται “στρατιωτάκια σε κομματική γραμμή” και να προκαλούν φασαρία, δημιουργώντας εμπόδιο στο κοινό καλό. 

Υπάρχουν όμως και οι αθόρυβοι. Αυτοί που πιστεύουν όντως στην αξία της δημοκρατίας. Αυτοί που δεν είναι οπαδοί, δεν είναι όχλος, αλλά σκεπτόμενοι πολίτες που κρίνουν και αποφασίζουν και τελικά ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις. Γιατί αν όλοι ήταν απλά οπαδοί που ψήφιζαν πάντα το ίδιο, τίποτα ποτέ δεν θα άλλαζε.

Γι’ αυτούς είναι γραμμένο το “Detox”! Γι’ αυτούς που θέλουν αποτοξίνωση από την τοξικότητα στον πολιτικό βίο. Που θέλουν να εξελίσσονται χτίζοντας και όχι γκρεμίζοντας.

Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει ως single, αλλά ο κόσμος το έχει αγαπήσει στα live και είπαμε λόγω επικαιρότητας να το κυκλοφορήσουμε εκτάκτως!

Το βίντεο είναι φτιαγμένο με πλάνα από τους KOOLSHOOTERS που υπήρχαν ήδη κι έδεσαν άριστα με το concept του κομματιού. Οι “από δω” και οι “από κει” παίζουν σκάκι στην πλάτη μας. Είναι καχύποπτοι, οργίζονται αλλά και γελούν μεταξύ τους πάνω από τη σκακιέρα. 

Μη ρωτήσεις τι ψηφίζουμε εμείς! Μη μας κατατάξεις κάπου. Είμαστε τρία διαφορετικά άτομα και ίσως ψηφίσουμε τρία διαφορετικά κόμματα. Όμως έχουμε κοινό προορισμό και απλά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι είναι καλύτερα να φτάσουμε εκεί από διαφορετικό δρόμο. Ε δεν έγινε και τίποτα! Αγάπη και detox!»

Hume Assine - Detox | Feat. Anna Paspati

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ