Μουσικη

O σταρ της K-POP και frontman των BTS, RM, τιμήθηκε για την προστασία έργων πολιτιστικής κληρονομιάς της Νότιας Κορέας

Οι δωρεές και οι κινήσεις του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rm_bts

O RM των BTS αναγνωρίστηκε για τη συμβολή του στην προστασία έργων πολιτιστικής κληρονομιάς της Νότιας Κορέας - Οι δωρεές και οι κινήσεις του

O RM, frontman του συγκροτήματος BTS, αναγνωρίστηκε από οργανισμό της Νότιας Κορέας για τις προσπάθειές του στο εξωτερικό στη διατήρηση και αποκατάσταση κορεατικών έργων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο 28χρονος τραγουδιστής, ο οποίος κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ του «Indigo» την Παρασκευή, έλαβε πλακέτα από τη Διοίκηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (CHA). Ο RM, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Nam-joon, κοινοποίησε την είδηση με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram με το σύντομο σημείωμα «Ευχαριστώ».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κορεατικού Τύπου, στην πλακέτα είναι χαραγμένο το μήνυμα: «Συμβάλατε στη διατήρηση και την προώθηση κορεατικών έργων πολιτιστικής κληρονομιάς εκτός της χώρας με μεγάλη αγάπη για τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Σας τιμάμε με πολλή εκτίμηση και ευγνωμοσύνη».

Ο σούπερ σταρ της K-pop είναι γνωστός για το έντονο ενδιαφέρον του και την ενασχόλησή του με την κοινότητα των τεχνών. Ο RM εμφανίζεται συχνά σε μουσεία και γκαλερί ακόμη και κατά τη διάρκεια των περιοδειών και των εμφανίσεων του γκρουπ και προβάλλει τις επισκέψεις του στις εκθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι θαυμαστές του επισκέπτονται επίσης τα μέρη, τα οποία έχει επισκεφτεί ο σταρ, πραγματοποιούν την «RM tour» όπως την αποκαλούν. Επίσης, συλλέγει έργα καλλιτεχνών της Νότιας Κορέας και άλλων χωρών.

Έχει κάνει δωρεά 100 εκατομμυρίων γουόν (74.609 δολαρίων) στο Ίδρυμα Κορεατικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Εξωτερικό, θυγατρικό του CHA, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ζητώντας τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για τη διατήρηση και την αποκατάσταση κορεατικών πολιτιστικών αγαθών στο εξωτερικό. Τον Σεπτέμβριο του 2020, δώρισε επίσης 100 εκατομμύρια γουόν στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης της Κορέας.

Χάρη στις προσπάθειές του, το ίδρυμα συνεργάστηκε με το Μουσείο Τέχνης της Κομητείας του Λος Άντζελες (LACMA) για τη διατήρηση του «hwarot», κεντημένου νυφικού ενδύματος που φορούσαν οι γυναίκες μέλη βασιλικών οικογενειών την περίοδο της δυναστείας Τσοσάν, (1392-1910). Έχουν απομείνει μόνο περίπου 40 τέτοια παραδοσιακά ενδύματα στον κόσμο, τα 30 από τα οποία βρίσκονται στην Κορέα. Το ένδυμα στο LACMA πιστεύεται ότι χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ο αρχηγός των BTS συμμετείχε επίσης σε έναν ηχητικό οδηγό για 10 κορεατικά έργα τέχνης που παρουσιάζονται στην έκθεση «The Space Between: The Modern in Korean Art», στο LACMA, έως τις 19 Φεβρουαρίου 2023.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ