Κοσμος

Oι BTS, το διάσημο συγκρότημα της K-Pop, διαλύεται για να πάνε τα μέλη του στον στρατό

Μείζον πολιτικό ζήτημα στη Νότια Κορέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
w09-13015521

Η κλήση για θητεία στον στρατό στους BTS - Οι αντιδράσεις στη Νότια Κορέα

Οι BTS θα ξεκινήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία, με πρώτο το γηραιότερο μέλος τους, τον κεντρικό τραγουδιστή Τζιν, ανακοίνωσε ο ατζέντης τους τη Δευτέρα. Ο Τζιν, 29 ετών, ανέβαλε την θητεία του για όσο περισσότερο καιρό ήταν εφικτό και αντιμετωπίζει την επικείμενη προοπτική μιας πλήρους θητείας - που σημαίνει σχεδόν δύο χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας - όταν κλείσει τα 30 τον Δεκέμβριο.

Από το ντεμπούτο τους το 2013, οι BTS έχουν προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση με τις αισιόδοξες επιτυχίες και τις κοινωνικές καμπάνιες τους, που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της νεολαίας. «Ο Τζιν θα ακυρώσει το αίτημα για καθυστέρηση της κατάταξης στα τέλη Οκτωβρίου 2022 και θα ακολουθήσει τις σχετικές διαδικασίες της Στρατιωτικής Διοίκησης Εργατικού Δυναμικού για κατάταξη», ανέφερε η ομάδα διαχείρισης του επταμελούς συγκροτήματος.

Όλα τα άλλα μέλη θα υπηρετήσουν επίσης το υποχρεωτικό στρατιωτικό καθήκον σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, πρόσθεσε. «Τόσο η εταιρεία όσο και τα μέλη του BTS ανυπομονούν να ξανασυγκεντρωθούν ως ομάδα γύρω στο 2025 μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους», ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση η Bighit Music που ανήκει στην HYBE, η οποία είναι υπεύθυνη για το μάνατζμεντ BTS. 

Όλοι οι αρτιμελείς άντρες στη Νότια Κορέα ηλικίας μεταξύ 18 και 28 ετών πρέπει να υπηρετήσουν στον στρατό για 18 έως 21 μήνες ως μέρος των προσπαθειών άμυνας ενάντια στην πυρηνικά οπλισμένη Βόρεια Κορέα. Η χώρα που πρακτικά βρίσκεται ακόμη σε πόλεμο με τον βόρειο γείτονα, δεν βλέπει θετικά όσους προσπαθούν να γλιτώσουν τη θητεία τους, έχοντας επιβάλλει απελάσεις και απαγόρευση εισόδου στη χώρα.

Ορισμένες κατηγορίες, ωστόσο, έχουν κερδίσει εξαιρέσεις ή υπηρέτησαν μικρότερες θητείες, συμπεριλαμβανομένων νικητών μεταλλίων Ολυμπιακών και Ασιατικών Αγώνων και κλασικών μουσικών και χορευτών που κερδίζουν κορυφαία βραβεία σε ορισμένους διαγωνισμούς. Ορισμένοι νομοθέτες είχαν ζητήσει την εξαίρεση των BTS. Μόνο οι BTS αποφέρουν πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην νοτιοκορεατική οικονομία, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Έρευνας Hyundai.

Οι BTS ανακοίνωσαν πως θα κάνουν ένα διάλειμμα τον Ιούνιο από τις ομαδικές μουσικές δραστηριότητες για να ακολουθήσουν σόλο πρότζεκτ, εγείροντας ερωτήματα για το μέλλον του συγκροτήματος.
Συναντήθηκαν ξανά για να δώσουν μια δωρεάν συναυλία το Σάββατο στην πόλη Μπουσάν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια της Νότιας Κορέας να φιλοξενήσει την World Expo 2030.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ