Μουσικη

Αθέατες ιστορίες από τα θρυλικά Abbey Road Studios (βίντεο)

Δείτε το πρώτο τρέιλερ από το ντοκιμαντέρ «If These Walls Could Sing»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ στα θρυλικά Abbey Road Studios
Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ στα θρυλικά Abbey Road Studios

Abbey Road Studios - Το νέο ντοκιμαντέρ για τα θρυλικά στούντιο - «If These Walls Could Sing»

Στα Abbey Road Studios γράφτηκαν ορισμένα από τα θρυλικότερα κομμάτια της ροκ και του rock n’ roll. Το ντοκιμαντέρ «If These Walls Could Sing» (σ.σ. Αν αυτοί οι τοίχοι μπορούσαν να τραγουδήσουν) έρχεται να φωτίσει αθέατες ιστορίες από τις ηχογραφήσεις σπουδαίων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων.

Στα 60’s τα Abbey Road Studios ήταν η βάση των Beatles. Το ντοκιμαντέρ για τα Abbey Road Studios κάνει πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου στο Disney+ και έρχεται να τιμήσει τα 90 χρόνια λειτουργίας του διάσημου στούντιο ηχογραφήσεων.

Σε σκηνοθεσία της κόρης του Πολ Μακ Κάρτνεϊ, το «If These Walls Could Sing» περιλαμβάνει συνεντεύξεις από τα δύο εν ζωή μέλη των Beatles αλλά και από τραγουδιστές και συνθέτες όπως οι Έλτον Τζον, Νόελ Γκάλαχερ και Ρότζερ Γουότερς. Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και ο Τζορτζ Λούκας, ο οποίος ηχογράφησε στα φημισμένα studio ένα μέρος της μουσικής για τις ταινίες Star Wars.

«Αυτό ήταν το σπίτι μας, περνούσαμε τόσο χρόνο εδώ» θυμάται ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ. «Όταν μπαίνεις σε έναν χώρο με τόση μουσική στορία γύρω του, είναι κατά μία έννοια ιερός» αναφέρει ο Έλτον Τζον στο τρέιλερ. Και προσθέτει: «Οι άνθρωποι θέλουν να έλθουν εδώ. Θέλουν τον ήχο των Abbey Road Studios».

If These Walls Could Sing | Official Trailer | Disney+

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ