Μουσικη

Kim Petras, η πρώτη τρανς μουσικός που βρέθηκε στην κορυφή του Billboard

Από τις ορμονοθεραπείες, στην Αμερική και τη γνωριμία με τον Dr. Luke

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kim Petras

Kim Petras, η πρώτη τρανς μουσικός στην κορυφή του Billboard - Από τις ορμονοθεραπείες, στην Αμερική και τη γνωριμία με τον Dr. Luke

Το όνομά της έγραψε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας η Kim Petras, που έγινε η πρώτη τρανς που κατακτά την κορυφή του Billboard. Η συνεργασία της με τ@ Sam Smith στο τραγούδι «Unholy» έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ και ανέβηκε στην κορυφή των charts Αμερικής και Βρετανίας.

Από το Tik Tok ως το YouTube, το τραγούδι έχει γίνει το απόλυτο viral, με τους δύο καλλιτέχνες να γράφουν ιστορία αφού εκπροσωπούν την τρανς και τη non binary κοινότητα αντίστοιχα.

Μόλις στα 30 της χρόνια, η γεννημένη σε προάστιο της Κολωνίας, Kim Petras, έγινε το νεότερο άτομο στη χώρα της που υποβλήθηκε σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου, μόλις στα 16 της χρόνια. Ήδη, όμως, μία δεκαετία νωρίτερα είχε ανακοινώσει στους γονείς της ότι είναι κορίτσι, με τους ίδιους να μην εκπλήσσονται και να την στηρίζουν στις επιλογές της.

Η ίδια, όμως, δεν βίωνε με την ίδια άνεση τη διαφορετικότητά της. Είχε αποκαλύψει πως ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί αισθανόταν ξένο το σώμα της. Προσπαθούσε να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά της μέσω των ρούχων της αλλά έγινε στόχος bullying. Έτσι, σε ηλικία 12 ετών, ήταν ανάμεσα στα πρώτα παιδιά που άρχισαν να λαμβάνουν ορμονοθεραπεία.

Δύο χρόνια αργότερα, συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ όπου μίλησε για την εμπειρία της ως νεαρό διεμφυλικό άτομο. Κάπου εκεί ήταν που το όνομά της έγινε ευρύτερα γνωστό στη Γερμανία. Η ίδια στράφηκε στη μουσική, αλλά κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά ενώ όπως είχε δηλώσει «με θεωρούν ανέκδοτο, κανείς δεν θέλει να μιλήσει για τη μουσική μου, κανείς δεν θέλει να δουλέψει μαζί μου. Για τον κόσμο είμαι η tr*nny της τηλεόρασης».

Η πίεση που αισθανόταν την έκαναν να μεταναστεύσει στην Αμερική. Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν και οι άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας προβληματίζονταν με την συνεργασία που είχαν μαζί της. Η αλλαγή, όμως, ήταν κοντά. Όλα πήραν ανοδική πορεία στην καριέρα της όταν εμφανίστηκε στο πρόσωπο του Dr. Luke. Ο παραγωγός που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση από την Kesha την γνώρισε σε άλλους καλλιτέχνες, παραγωγούς και ανθρώπους της μουσικής.

Και κάπως έτσι, βρέθηκε στον δρόμο τ@ Sam Smith. Γνωρίστηκαν, ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας και συνεργάστηκαν στο «Unholy». Το «Unholy» κυκλοφόρησε στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα βρίσκεται στο τέταρτο επίσημο άλμπουμ τ@ Sam Smith που θα έχει τίτλο «Gloria».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ