- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τοιχογραφία του Ian Curtis στο Μάντσεστερ καλύφθηκε από διαφήμιση
Τι είπε ο πρώην ο Peter Hook πρώην μπασίστας των «Joy Division»
Τοιχογραφία του Ίαν Κέρτις των Joy Division στο Μάντσεστερ καλύφθηκε από διαφήμιση.
Στην Πορτ Στριτ του Μάντσεστερ υπήρχε μια μεγάλη τοιχογραφία του Ίαν Κέρτις και τραγουδιστή των Joy Division. Το εν λόγω mural δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τον street artist Akse P19, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας -είναι γνωστό πως κατά την διάρκεια της ζωής του, ο Κέρτις έπασχε από κρίσεις επιληψίας. Για το έργο του αυτό, ο Akse P19 βασίστηκε σε μια κλασική φωτογραφία του τραγουδιστή, από εμφάνισή του με την μπάντα του στις Βρυξέλλες το 1979, έναν χρόνο, δηλαδή πριν δώσει τέλος στην ζωή του.
Πρόσφατα, όμως, οι κάτοικοι του Μάντσεστερ είδαν την τοιχογραφία να λείπει. Στην θέση της, είχε τοποθετηθεί μια διαφήμιση για τον νέο δίσκο του Aitch, ενός ράπερ από την πόλη.
Ο Aitch, με την σειρά του, έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, εξηγώντας πως δεν είχε γνώση ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο: «Αποκαλύφθηκε πως η εμβληματική τοιχογραφία του Ian Curtis στην Πορτ Στριτ έχει καλυφθεί με το artwork του νέου μου δίσκου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το ακούω αυτό και μαζί με τη ομάδα μου θα το διορθώσουμε άμεσα. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να δείξω ασέβεια σε έναν τοπικό ήρωα σαν τον Ian. Απλά δεν επιλέγω τα σημεία που θα μπουν διαφημίσεις».
Όπως ήταν λογικό, η κίνηση αυτή προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις. Ανάμεσα σε εκείνους που έδειξαν την δυσαρέσκειά τους ήταν και ο Πίτερ Χουκ, πάλαι ποτέ μπασίστας των Joy Division που δήλωσε πως «είναι πολύ στενάχωρο» να βλέπει κανείς κάτι τέτοιο.
Με την σειρά του, ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Άντι Μπέρναμ, πήρε θέση πάνω στο θέμα, γράφοντας στο Twitter: «Αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, ούτε να τοποθετηθεί εκεί. Είναι ένα πραγματικό σύμβολο της πόλης μας. Το έργο πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως και να μείνει εκεί για καιρό, στην μνήμη του. Ευχαριστώ όλους όσους έδειξαν τι σημαίνει ο Ίαν για εμάς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντίστοιχη στρατηγική έχει ακολουθήσει και ο ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού φέρουν την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα
Αν και το γκρουπ διαλύθηκε το 1967, η επιρροή τους στη μουσική βιομηχανία ήταν βαθιά
Ο αρχιτέκτονας του trip-hop σπάει τη σιωπή του με το Different When It’s Silent
Το θρυλικό δίδυμο ανακοίνωσε το «Inferno» μετά από μια αινιγματική καμπάνια με κασέτες VHS και κώδικες Μορς
To άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου
Το όνομα «No Na», που σημαίνει «δεσποινίς» στη γλώσσα Bahasa
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.