Μουσικη

1.000 μουσικοί σε διασκευή του «My Hero» των Foo Fighters

Τίμησαν τη μνήμη του μουσικού Taylor Hawkins σε συναυλία στο Παρίσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rockin'1000 σε συναυλία παίζουν τραγούδι των Foo Fighters
Taylor Hawkins: Οι Rockin'1000 τίμησαν τη μνήμη του © Youtube

Taylor Hawkins: 1.000 μουσικοί έπαιξαν διασκευή του «My Hero» των Foo Fighters για να τιμήσουν τη μνήμη του

Τη μνήμη του Taylor Hawkins τίμησε το μουσικό συγκρότημα Rockin'1000. Οι 1.000 μουσικοί του συγκροτήματος έπαιξαν μία διασκευή του τραγουδιού My Hero των Foo Fighters, κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Παρίσι. 

Εκτός από τη διασκευή της επιτυχίας των Foo Fighters, το Rockin'1000 ερμήνευσε επιτυχίες των Pink Floyd, των Who, των White Stripes και άλλων. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2015 ως ένας τρόπος να ενθαρρυνθούν οι Foo Fighters να επισκεφθούν την πόλη Τσεζένα στην Ιταλία ερμηνεύοντας το «Learn to Fly».

My Hero - Foo Fighters | Rockin'1000, Paris 2022

Taylor Hawkins: Ποιος ήταν ο ντράμερ των Foo Fighters

O Taylor Hawkins πέθανε στις 25 Μαρτίου σε ηλικία 50 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ηλικία 50 ετών, ενώ το συγκρότημα βρισκόταν σε περιοδεία. 

Ο Taylor Hawkins έπαιξε με τους Foo Fighters για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Ο ντράμερ έγινε μέλος του συγκροτήματος λίγο μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του άλμπουμ του 1997 «The Color and the Shape». 

Οι Foo Fighters δημιουργήθηκαν το 1994 από τον Dave Grohl, αφού το προηγούμενο γκρουπ του Nirvana διαλύθηκε μετά την αυτοκτονία του τραγουδιστή Kurt Cobain. Ο Grohl, που έπαιζε ντραμς για τους Nirvana, ανέλαβε φωνητικά και κιθάρα στους Foo Fighters, και έτσι ο Taylor Hawkins ανέλαβε αργότερα να παίξει τύμπανα σε ένα συγκρότημα που ιδρύθηκε από έναν από τους πιο διάσημους ντράμερ της ροκ. Οι δυο τους ενίοτε αντάλλασσαν ρόλους κατά τη διάρκεια των συναυλιών του συγκροτήματος, με τον Taylor Hawkins να παίρνει τα φωνητικά. 

O Taylor Hawkins είχε χαρίσει στους φαν του συγκροτήματος μία από τις χαρακτηριστικότερες ερμηνείες του στο τραγούδι «Somebody to Love» των Queen. Πολλοί από τους θαυμαστές του θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν στα social media, αναρτώντας βίντεο από αυτή του την ερμηνεία.

Πριν ενταχθεί στους Foo Fighters, ο Taylor Hawkins έπαιζε ντραμς για την Alanis Morissette. Σύμφωνα με το BBC, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο το 2001, πήρε υπερβολική δόση ηρωίνης και πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα. Μιλώντας για την περιπέτεια αυτή το 2018, είπε ότι ήταν «ένα πραγματικό σημείο αλλαγής για μένα».

Foo Fighters, Taylor Hawkins perform Somebody to Love (Live Debut) by Queen at The Canyon 6/15/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ