Μουσικη

Alec John Such: Πέθανε ο πρώην μπασίστας των Bon Jovi

Ποιος ήταν ο Alec John Such - Το «αντίο» του Jon Bon Jovi

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Alec John Such όταν συμμετείχε στο συγκρότημα Bon Jovi
Alec John Such © Youtube

Alec John Such: Ο πρώην μπασίστας των Bon Jovi πέθανε σε ηλικία 70 ετών - «Ο Άλεκ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του συγκροτήματος»

O Alec John Such, o πρώην μπασίστας των Bon Jovi και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος πέθανε σε ηλικία 70 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, αλλά και τους φανατικούς θαυμαστές του. 

«Ο Alec John Such ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του συγκροτήματος», έγραψε στο Twitter ο τραγουδιστής και συνθέτης John Bon Jovi. «Για να είμαι ειλικρινής, βρήκαμε το δρόμο ο ένας προς τον άλλον μέσω αυτού...»

 

 

Alec John Such: Ποιος ήταν ο μπασίστας του συγκροτήματος Bon Jovi

Ο Alec John Such γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 14 Νοεμβρίου 1951, ο Such έγινε μια γνώριμη φιγούρα στη μουσική σκηνή του Νιου Τζέρσεϊ όπου εμφανίστηκε το συγκρότημα. Αρχικά έπαιζε σε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν The Message.

Ως διευθυντής του Hunka Bunka Ballroom στο Sayreville, ήταν μάνατζερ των Jon Bon Jovi & The Wild Ones πριν ενταχθεί ο ίδιος στο συγκρότημα. Ήταν ο μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. 

Alec John Such - Behind the music

«Η δισκογραφική εταιρεία έλεγε ψέματα για την ηλικία μου», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του. «Ήμουν 31 ετών όταν μπήκα. Ήμουν 10 χρόνια μεγαλύτερος από το υπόλοιπο συγκρότημα. Η αδερφή μου τελικά τρελάθηκε γιατί οι εφημερίδες την περιέγραφαν ως μεγαλύτερη αδερφή μου όταν ήταν πραγματικά νεότερη». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η διαφορά ηλικίας ήταν ο λόγος που τελικά έφυγε από το συγκρότημα. «Όταν ήμουν 43 ετών, ένιωθα αυτό που κάνω σαν δουλειά και δεν ήθελα να δουλέψω. Ο λόγος που μπήκα σε συγκρότημα ήταν γιατί δεν ήθελα να δουλέψω». 

Ο Alec John Such στα δεξιά της φωτογραφίας δίπλα στον John Bon Jovi
Ο Alec John Such με τον John Bon Jovi © EPA / DAVID MAXWELL

Ο Alec John Such aντικαταστάθηκε από τον Χιου Τζον ΜακΝτόναλντ, και επανήλθε για λίγο στο συγκρότημα στο Rock & Roll Hall of Fame το 2018. «Όταν ο Jon Bon Jovi με κάλεσε και μου ζήτησε να είμαι στο συγκρότημα του πριν από πολλά χρόνια, σύντομα συνειδητοποίησα πόσο σοβαρός ήταν και είχε ένα όραμα στο οποίο ήθελε να μας εντάξει», είπε τότε. «Και είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέρος αυτού του οράματος. Αυτά τα παιδιά είναι τα καλύτερα. Περάσαμε τόσες υπέροχες στιγμές μαζί και δεν θα ήμασταν εδώ αν δεν ήταν αυτά τα παιδιά. Τους αγαπώ μέχρι θανάτου και θα τους αγαπώ πάντα». 

Founding Bon Jovi Bassist Alec John Such Has Died

Alec John Such: Το «αντίο» του συγκροτήματος Bon Jovi

Με μία ανάρτηση στο Twitter οι Bon Jovi αποχαιρέτησαν τον Alec John Such, τον πρώην μπασίστα του συγκροτήματος. 

O Alec John Such τρίτος από δεξιά ποζάρει με τους Bon Jovi
O Alec John Such με τους Bon Jovi © EPA

«Είμαστε λυπημένοι που μάθαμε την είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας φίλου Alec John Such. Ήταν αυθεντικός. Ως ιδρυτικό μέλος των Bon Jovi, ο Alec John Suchήταν αναπόσπαστο κομμάτι του σχηματισμού του συγκροτήματος. Για να είμαστε ειλικρινείς, βρήκαμε τον δρόμο μας ο ένας προς τον άλλον μέσω του Alec John Such. Ήταν παιδικός φίλος του Tico και έφερε τον Richie να μας δει να παίζουμε. Ο Alec John Such ήταν πάντα άγριος και γεμάτος ζωή. Σήμερα αυτές οι ιδιαίτερες αναμνήσεις φέρνουν χαμόγελο στο πρόσωπό μας και δάκρυα στα μάτια. Θα μας λείψει πολύ», έγραψαν οι Bon Jovi για τον Alec John Such. 

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ