Μουσικη

Κάρλος Σαντάνα: Παρουσίασε τη νέα εκδοχή του «Oye Como Va» (βίντεο)

Με τη βοήθεια μουσικών απ' όλον τον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάρλος Σαντάνα
Κάρλος Σαντάνα © EPA/HUGO MARIE

Νέα διασκευή του «Oye Como Va» από τον Κάρλος Σαντάνα. Πλαισιώθηκε από τη σύζυγό του στα ντραμς και άλλους 20 καλλιτέχνες.

Ο Κάρλος Σαντάνα παρουσίασε μια νέα εκδοχή του δημοφιλούς τραγουδιού «Oye Como Va», στο πλαίσιο της καμπάνιας Peace Through Music, μιας καμπάνιας σε συνεργασία με τον ΟΗΕ για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των απογόνων Αφρικανών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στη νέα εκτέλεση συνεργάστηκαν 20 μουσικοί απ’ όλο τον κόσμο. Ο Σαντάνα πλαισιώθηκε από τη σύζυγό του, Σίντι Μπλακμαν Σαντάνα στα ντραμς και τους Ταλ Γουίλκενφελντ από τη Venice Beach της Καλιφόρνιας, Τίτο Πουέντε Τζ. από το Μαϊάμι, Al Habran από το Βασίλειο του Μπαχρέιν, Λούις Κάρλος Κασιάνι Σιμάρα από την Παλένκε της Κολομβίας, Κόρι Χένρι από το Λος Άντζελες, Chouloute Minouche από το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, Αντρέ Σικιέρα από το Ρίο ντε Τζανέιρο και άλλους.

«Αυτό το τραγούδι είναι τόσο γεμάτο από θετική ενέργεια και ψυχή που κάνει τον κόσμο να νιώθει χαρά και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει η μουσική για να αλλάξει τον κόσμο» είπε ο Μαρκ Τζόνσον, συνιδρυτής του Music for Change. «Όταν αισθανόμαστε την αγάπη έχουμε πιο πολλά να δώσουμε όπως και μια βαθύτερη σύνδεση με την ανθρωπότητα της οποία είμαστε όλοι μέρος. Τώρα ήρθε ο καιρός να ενωθούμε ως ανθρώπινη φυλή και η μουσική είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για να το επιτύχουμε» πρόσθεσε.

Oye Como Va ft. Carlos Santana & Cindy Blackman Santana | Playing For Change | Song Around The World

Το «Oye Como Va» είχε γράψει το 1963 ο Τίτο Πουέντε για το άλμπουμ του El Ret Bravo. «Έγραψε και συνέθεσε τον σκοπό ο ίδιος κι ήθελε ένα όμορφο τσα τσα τσα που να μπορεί να χορευτεί και να είναι εύκολο να τραγουδηθεί» είπε ο Τίτο Πουέντε Τζ.

 «Το “Oye Como Va” άντεξε στον χρόνο κι εξακολουθεί να μαζεύει κόσμο, σε όλον τον πλανήτη, για να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί».

Tito Puente - Oye Como Va (Video Oficial)

Πολλοί το αποδίδουν στον Κάρλος Σαντάνα, καθώς στην ερμηνεία του στο άλμπουμ «Abraxas» από το 1970 οφείλεται η πρωτιά του δίσκου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, τα τελευταία 50 χρόνια ήταν τραγούδι-κλειδί για όλες τις ζωντανές εμφανίσεις του μουσικού.

Ο αειθαλής Μεξικανός ροκάς, Κάρλος Σαντάνα έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με το συγκρότημα του, τους Santana, το οποίο πρωτοτύπησε με μια μείξη ροκ και λατινοαμερικάνικης μουσικής.

Ο ήχος του συγκροτήματος περιλάμβανε τους μελωδικούς, με βάση το μπλουζ, ήχους της κιθάρας του μαζί με λατινοαμερικάνικους και αφρικανικούς ρυθμούς που περιείχαν κρουστά όργανα όπως timbales και congas τα οποία δεν ακούγονταν ως τότε στη ροκ μουσική. Ο Σαντάνα συνέχισε να χρησιμοποιεί αυτούς τους ήχους και τις επόμενες δεκαετίες. Το 2003 το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε τον Κάρλος Σαντάνα στο #20 της λίστας με τους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 10 βραβεία Grammy και 3 βραβεία Latin Grammy.

Ο βασιλιάς της κιθάρας Κάρλος Σαντάνα
Ο βασιλιάς της κιθάρας Κάρλος Σαντάνα © EPA/PAUL BERGEN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ