Μουσικη

Ο Lou Reed και οι Velvet Underground όπως δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ

Στο φως για πρώτη φορά σπάνια demos της μπάντας - Παρέμειναν σε κουτιά για πάνω από 50 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Lou Reed των Velvet Underground το 1972
Ο Lou Reed των Velvet Underground το 1972 © Photo by Michael Putland/Getty Images/Ideal Image

Σπάνιες ηχογραφήσεις των Velvet Underground σε ακυκλοφόρητα demos του Lou Reed λίγους μήνες πριν σχηματιστεί η επιδραστική μπάντα.

Σπάνιες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από πασίγνωστα τραγούδια των Velvet Underground αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τον Αύγουστο. Πρόκειται για άγνωστες - πειραματικές ηχογραφήσεις σε πασίγνωστα τραγούδια της μπάντας όπως «I'm Waiting for the Man» και «Heroin».

Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι η αμερικανική δισκογραφική εταιρεία «Light in the Attic», σε συνεργασία με τη χήρα του Lou Reed, Laurie Anderson, θα κυκλοφορήσει ξανά το Words & Music με νέο αρχειακό υλικό από πρώιμες ηχογραφήσεις της περιόδου που ο Λου Ριντ είχε συναντηθεί με τον Τζον Κέιλ και ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για να σχηματιστεί το επιδραστικό συγκρότημα.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει demo από τραγούδια που ο ίδιος ο Ριντ έστειλε στον εαυτό του για να διασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα. Πρόκειται για ηχογραφήσεις μαζί με τον Τζον Κέιλ, το άλλο σπουδαίο μέλος των Velvet Underground.

Οι ηχογραφήσεις αυτές παρέμειναν σε κουτιά για πάνω από 50 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσουν. Έγιναν το 1965 λίγους μήνες πριν σχηματιστεί το συγκρότημα και δύο χρόνια πριν από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ της μπάντας, το «The Velvet Underground and Nico». Ο Ριντ ερμηνεύει τα τραγούδια συνοδεία ακουστικής κιθάρας και φυσαρμόνικας, με τον Κέιλ να κάνει φωνητικά.

Lou Reed - Words & Music,  May 1965

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ