Μουσικη

Πέθανε o Andy Fletcher, ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode

Σε ηλικία 60 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode
O Άντι Φλέτσερ © Twitter

Ο Άντι Φλέτσερ, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Depeche Mode, πέθανε σε ηλικία 60 ετών.

Ο Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικό μέλος του βρετανικού ηλεκτρονικού συγκροτήματος Depeche Mode, πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Ο Φλέτσερ ήταν keyboardist, μπασίστας και back vocalist από το 1980 έως σήμερα. Το συγκρότημα στην ανακοίνωσή του δεν διευκρινίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατό του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συγκρότημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται: «Είμαστε συγκλονισμένοι και γεμάτοι με θλίψη με τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, μέλους της οικογένειας και συμπαίκτη μας Andy 'Fletch' Fletcher».

Το συγκρότημα συνέχισε λέγοντας: «Ο Fletch είχε μια αληθινή χρυσή καρδιά και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόσουν υποστήριξη, μια ζωντανή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια κρύα μπύρα. Η καρδιά μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους έχετε στις σκέψεις σας και να σέβεστε την ιδιωτική τους ζωή αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο Φλέτσερ δημιούργησε το συγκρότημα στο Basildon στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μαζί με τον Μάρτιν Γκορ, τον Βινς Κλάρκ, και Ντέιβιντ Γκάχαν στη συνέχεια. Με την αποχώρηση του Κλάρκ, ο οποίος συνέχισε για να φτιάξει τους Yazoo και στη συνέχεια τους Erasure, ο Γκορ ανέλαβε επικεφαλής των συνθέσεων και το συγκρότημα γνώρισε τεράστια διεθνή επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90 με τραγούδια όπως τα «Personal Jesus», «Enjoy The Silence» και «I Feel You».

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, οι Depeche Mode, κατέκτησαν την Αμερική και την Ευρώπη, τις κορυφές των τσαρτ, γέμισαν στάδια σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο αντιμετώπισαν σοβαρά προσωπικά προβλήματα.  Ο Ντέιβιντ Γκάχαν εθίστηκε στην ηρωίνη σε τέτοιο βαθμό που υπέστη τουλάχιστον δύο καρδιακά επεισόδια, ο Αντι Φλέτσερ πέρασε από βαριάς μορφής καταθλίψεις και νευρικούς κλονισμούς, ο Μάρτιν Γκορ από απανωτές κρίσεις πανικού.  

Την δεκαετία του 2000, ο Μάρτιν Γκορ και ο Ντέιβιντ Γκάχαν κυκλοφορούν προσωπικές δουλειές και ο Αντι Φλέτσερ πήρε την απόφαση να δημιουργήσει δική του δισκογραφική εταιρεία, κάτω από το label της Mute, την Toast Hawai, δανειζόμενος το όνομα από ένα φαγάδικο που υπήρχε δίπλα στο στούντιο που ηχογραφούσαν στο Βερολίνο.

DEPECHE MODE - I Feel You - Andy Fletcher's moves! - O2 Arena, London, May 29, 2013

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ