Μουσικη

Eurovision 2022: Οι 10 εκκεντρικές εμφανίσεις του διαγωνισμού που έμειναν στην ιστορία

Μία λίστα χωρίς πραγματικό τέλος

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανατρεπτικές και εκκεντρικές εμφανίσεις στη Eurovision
Ανατρεπτικές και εκκεντρικές εμφανίσεις στη Eurovision © YouTube

Eurovision σημαίνει τραγούδι αλλά και εκκεντρικότητα, κιτς και αμηχανία - Αυτές είναι οι 10 εκκεντρικές εμφανίσεις του διαγωνισμού που έμειναν στην ιστορία.

Eurovision σημαίνει μουσική. Αναμφίβολα, ωστόσο, εκτός από έναν διαγωνισμό τραγουδιού, η Eurovision χαρακτηρίζεται και από την εκκεντρικότητα πολλών εκ των καλλιτεχνών που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στη σκηνή που την φιλοξενεί κάθε χρόνο.

Από κιτς και αστείες μέχρι προκλητικές και τρομακτικές εμφανίσεις υπάρχουν σχεδόν σε κάθε διαγωνισμό με σχεδόν όλες τις χώρες να έχουν βάλει το... χεράκι τους ανά χρονιά.

1. Lordi - Hard Rock Hallelujah

Lordi - Hard Rock Hallelujah (Finland) 2006 Eurovision Song Contest Winner

Η λίστα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με κάποια άλλη από την ίσως πιο τρομακτική εμφάνιση στην ιστορία της Eurovision. Οι Φινλανδοί Lordi εμφανίστηκαν στη σκηνή της Αθήνας με ένα καθαρό hard rock κομμάτι και στολές. Όχι απλές στολές, όμως. Στολές τεράτων με τον frontman του συγκροτήματος στη διάρκεια του τραγουδιού να μετατρέπεται σε κάτι που έμοιαζε περισσότερο με τον Σατανά. Παρά το γεγονός πως το κοινό δεν είδε ποτέ τα αληθινά τους πρόσωπα κατά τον διαγωνισμό, τους χάρισαν την πρώτη θέση εκείνης της χρονιάς.

2. Buranovskiye Babushki – Party For Everybody

Buranovskiye Babushki - Party For Everybody - Live - Grand Final - 2012 Eurovision Song Contest

Οι αγαπημένες γιαγιάδες του Μπουράνοβο που εκπροσώπησαν την Ρωσία στον διαγωνισμό του 2012 με το «Party for Everybody» σίγουρα έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη των Eurofans. Με τις παραδοσιακές τους στολές αλλά και τον αυθορμητισμό τους πάνω στη σκηνή έκλεψαν την παράσταση και τις καρδιές του κοινού που τους χάρισαν τη 2η θέση εκείνης της χρονιάς.

3. Rodolfo Chikilicuatre – Baila el Chiki-chiki

Rodolfo Chikilicuatre - Baila El Chiki Chiki (Spain) Live 2008 Eurovision Song Contest

Η λίστα με τις εκκεντρικές εμφανίσεις στην Eurovision θα ήταν ελλιπής στον μέγιστο βαθμό αν δεν περιελάμβανε τον Rodolfo Chikilicuatre με το περίφημο «Baila el Chiki-Chiki». Παρά το γεγονός ότι δεν πέρασε από ημιτελικό αφού η Ισπανία βρίσκεται στο Big Four του διαγωνισμού, το τραγούδι έγινε viral πριν ξεκινήσει καν η εβδομάδα της Eurovision. Η αποστολή ήταν καθαρά κωμική και είχε σκοπό να διασκεδάσει το κοινό, που όμως δεν ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα την εμφάνιση και την άφησε στην 16η θέση.

4. Conchita Wurst – Rise like a Phoenix

Conchita Wurst - Rise Like a Phoenix (Austria) 2014 LIVE Eurovision Second Semi-Final

Μία από τις εμφανίσεις που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην ευρωπαϊκή κοινότητα ήταν αυτή της Conchita Wurst στον διαγωνισμό του 2014 της Δανίας. Ο Τόμας Νόϊβιρτ, περισσότερο γνωστός ως η drag περσόνα Conchita Wurst εκπροσώπησε την Αυστρία και αποτέλεσε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά πρόσωπα που σηματοδότησαν την αλλαγή στην αντιμετώπιση της διαφορετικότητας στον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού.

5. Verka Serduchka - Dancing Lasha Tumbai

Verka Serduchka - Dancing Lasha Tumbai (Ukraine) 2007 Eurovision Song Contest

Θα μπορούσε με ευκολία να είναι η πιο εκκεντρική εμφάνιση στην Eurovision μέχρι σήμερα. Το αλησμόνητο «Dancing Lasha Tumbai» του Verka Serduchka για πολλούς θεωρείται εκτός συναγωνισμού. Αναμφίβολα μία από τις πιο ανατρεπτικές εμφανίσεις στην ιστορία του διαγωνισμού. Οι Ουκρανοί με τις εξωγήινες στολές έχουν μείνει αξέχαστοι στους φαν του θεσμού, που τους χάρισαν τη 2η θέση, με το τραγούδι τους να μνημονεύεται περισσότερο από αυτό που κέρδισε τον διαγωνισμό εκείνη τη χρονιά.

6. Who See – Igranka

Who See - Igranka (Montenegro) - LIVE - 2013 Semi-Final (1)

Το 2013, ωστόσο, δεν είχε μόνο τον Κόμη Δράκουλα-Cezar από τη Ρουμανία να διεκδικεί τα πρωτεία εκκεντρικότητας. Το Μαυροβούνιο θέλησε να δώσει... εξωγήινη διάσταση στην αποστολή του με τους Who See να παρουσιάζονται στην σκηνή με στολές αστροναυτών και την τραγουδίστρια σε ρόλο ΕΤ με ένα μέτριο ραπ κομμάτι που πέρασε εντελώς αδιάφορο από το κοινό.

7. Cezar – It’s My Life

Cezar - It's My Life (Romania) - LIVE - 2013 Grand Final

Γνωστή και φημισμένη για την σχέση της με τους βρικόλακες, η Ρουμανία το 2013 θέλησε να ακολουθήσει την συνταγή των Lordi, χωρίς όμως επιτυχία. Το τραγούδι «It's My Life» του Cezar, που παρουσιάστηκε με ένα απροσδιόριστο ντύσιμο, το οποίο παρέπεμπε σε μπέρτα του Δράκουλα σε ένα σκηνικό που θύμιζε κόκκινη σπηλιά, δεν έπεισε το κοινό παρά τις φωνητικές ικανότητες του τραγουδιστή και έμεινε στην 13η θέση.

8. Hatari – Hatrið mun sigra

Iceland - LIVE - Hatari - Hatrið mun sigra - Grand Final - Eurovision 2019

Η Ισλανδία το όχι και τόσο μακρινό 2019 επέλεξε έναν αρκετά απροσδόκητο τρόπο για να μαγνητίσει τα βλέμματα των Eurofans πάνω της. Περίεργα κοστούμια, αλυσίδες και BDSM στοιχεία χαρακτήριζαν την τολμηρή και εκκεντρική συμμετοχή της Ισλανδίας από την ροκ μπάντα Hatari, που αναμφίβολα πρόσφερε περισσότερη αμηχανία παρά διασκέδαση στο κοινό.

9. Jedward – Waterline

Jedward - Waterline - Live - Grand Final - 2012 Eurovision Song Contest

Την ίδια χρονιά με τις γλυκές γιαγιάδες από τη Ρωσία έκαναν την εμφάνισή τους και οι Jedward. Ιδιαίτερο ντύσιμο, ανήσυχη σκηνική παρουσία, με αποκορύφωμα το φινάλε του τραγουδιού, με τους Jedward να απολαμβάνουν ένα γρήγορο μπάνιο πάνω στην σκηνή του μουσικού διαγωνισμού. Παρά τις δικές τους βλέψεις για υψηλές θέσεις στη βαθμολογία κατέλαβαν μόλις τη 19η θέση και λησμονούνται μόνο για τους λάθος λόγους.

10. Ruslana - Wild Dances

Ruslana - Wild Dances (Ukraine) - LIVE - 2004 Eurovision Song Contest

Ακόμα μία ανατρεπτική στα όρια του κιτς εμφάνιση που όμως κέρδισε τις καρδιές των φίλων της Eurovision και της χάρισαν την πρωτιά του διαγωνισμού εκείνης της χρονιάς. Η Ουκρανή Ρουσλάνα παρουσιάστηκε στη σκηνή του θεσμού σαν γυναίκα των σπηλαίων τραγουδώντας το «Wild Dances» και ξεσήκωσε το κοινό, ξεπερνώντας και τον δικό μας Σάκη Ρουβά, που ήταν εξίσου φαβορί με το «Shake It».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ