- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Sivert Hoyem: Man on the moon!
Nέα αρχή. Το επόμενο δύσκολο βήμα μετά τους Madrugada. Με την πρώτη του σόλο δουλειά “Moon Landing”. Πάντα στην ίδια λυρική και σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Προσοχή, προμηνύεται sold out.
Γιατί “Moon Landing” (προσελήνωση); Πρόκειται για την πιο φιλόδοξη προσωπική μου δουλειά και ήθελα το κοινό να το αντιληφθεί. Έχω έρθει από μακριά και ταξίδεψα πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ. Αυτός είναι ο λόγος.
Τι κρατάς από την ιστορία των Μadrugada; Δεν ξέρω, θα μου άρεσε να διατηρώ ζωντανό το θρύλο με αυτό που κάνω τώρα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να προχωράω μπροστά.
Tι θυμάσαι πιο έντονα από τις προηγούμενες συναυλίες στην Αθήνα, αλλά και από την πόλη; Tο κοινό πάντα τρελαινόταν στις συναυλίες των Madrugada στην Αθήνα, θυμάμαι που είχα χάσει ένα παπούτσι σε ένα crowd surfing. Θυμάμαι ακόμα πολλά πάρτι και να κινούμαστε στους δρόμους της πόλης με αυτοκίνητο χωρίς να ξέρουμε ποτέ πού ακριβώς είμαστε.
Τι σε συναρπάζει σε σχέση με τους Arcadians, που τόσο συχνά αναφέρεις στους στίχους σου; Στα τραγούδια μου η Αρκαδία σηματοδοτεί ένα χαμένο κόσμο ή μια χαμένη νοητική κατάσταση. Μια απλή, φυσική και αθώα υπαρξιακή κατάσταση, που έχει χαθεί στο χρόνο. Είμαι εξοικειωμένος με την έννοια αυτή όπως έχει συνδεθεί με την ευρωπαϊκή αναγέννηση και την τέχνη του μπαρόκ, δεν ξέρω πολλά για το πραγματικό μέρος.
Πώς προέκυψε η διασκευή στο “The House Of The Rising Sun” στο άλμπουμ; Είναι το αγαπημένο μου κομμάτι εδώ και καιρό. Είναι ζοφερό και μελαγχολικό, ενώ διαθέτει μια πραγματική αίσθηση ελευθερίας στον τρόπο ερμηνείας από τον Eric Burdon. Έχει αυτή την ονειρική ποιότητα που ακούς σε πολλά παλιά φολκ και μπλουζ τραγούδια. Πάντα ήθελα να κάνω τη δική μου διασκευή.
Ιnfo
GAGARIN, Λιοσίων 205, Αττική. Έναρξη 20.30. Είσοδος € 35. Προπώληση: Τicket House, Πανεπιστημίου 42, 210 3608.366, Metropolis, Fnac, ticketpro.gr. Support από τον Νορβηγό Christer Knutsen και τους δικούς μας Illegal Operation. Στις 19&20/12.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ξεκινά στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Φινλανδία, Δανία, Ιταλία και Αυστραλία επέλεξαν τραγούδι και...ανεβαίνουν
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Στο πλαίσιο της «Roll With The Punches» Tour
Reunion για το δημοφιλές ελληνικό hip hop συγκρότημα
Υπάρχουν άλλα 5.000 τραγούδια
Ποια δισκοπωλεία υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο και τι θα βρεις σε καθένα από αυτά
Η DJ και δημιουργός μιλά για το OCD, το coming out, τις «Μεταμορφώσεις» και την ανάγκη να βγάλει έναν δίσκο με τους δικούς της όρους
Θρήνος στη hip-hop σκηνή για την απώλεια του ανθρώπου που έχτισε την αυτοκρατορία του θρυλικού συγκροτήματος
Τι είπε για το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των διαγωνιζόμενων
Ο Γιώργος Καπής μάς βάζει στην τροχιά του debut album «Mono», με το νέο single στο οποίο συμμετέχουν οι Turboflow3000 και το βιντεοκλίπ που τα σκάει ανάποδα
Τρία νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή
Ο τραγουδιστής επιστρέφει στο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.