Μουσικη

Τα καλύτερα του 2014 - Vol.3

Oi ενδιαφέροντες δίσκοi που κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 2014

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68381-137690.jpg

Η γνώμη των πολλών... Κάθε μήνα και για ολόκληρο το 2014 σας ενημερώνουμε για τους καλύτερους δίσκους που κυκλοφορούν, τουλάχιστον κατά την άποψη της διεθνούς κριτικής. Παρουσιάζουμε με ήχο, εικόνα και πληροφορίες τα άλμπουμ που συγκεντρώνουν υψηλές βαθμολογίες από εφημερίδες, περιοδικά και μουσικά σάιτ διεθνούς εμβέλειας και ευρείας αποδοχής: (Uncut, Pitchfork, Spin, Guardian, Q, Mojo, BBC Music, PopMatters, Times, All Music Guide, Paste Magazine, Consequence of Sound κλπ.), ενώ λαμβάνουμε υπ’ όψη μας και όσα γράφονται στα ελληνικά έντυπα και σάιτ, και όλα αυτά βέβαια όχι άκριτα αλλά υπό το γενικό και αισθητικό πνεύμα της Athens Voice. Ξεκινήσαμε στις 2/2 με το: Vol.1, συνεχίσαμε στις 19/3 με το: Vol.2 και τώρα δύο ακόμη αναρτήσεις (Vol.3 και Vol.4 που ακολουθεί σύντομα) για τους ενδιαφέροντες δίσκους που κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 2014:

The Ministry of Wolves - Music from Republic of Wolfe

Για χάρη μιάς γερμανικής παράστασης βασισμένης σε ιστορίες των αδελφών Γκριμ και της Ανι Σέξτον ο Mick Harvey, o Alexander Hacke, o Paul Walfisch και η Danielle de Picciotto συναντιόνται για πρώτη φορά, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό σάουντρακ που στέκει άνετα και έξω απ' το θέατρο.


Ingrid Michaelson - Lights Out

Η Νεοϋορκέζα τραγουδοποιός με ευρωπαϊκή καταγωγή και καλλιτεχνικό αίμα στις φλέβες της, που έχει δει τα τραγούδια της να παίζονται σωρηδόν στις αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές, φτάνει στο 6ο της άλμπουμ με την συνδρομή και των: A Great Big World, Trent Dabbs, Storyman, Greg Laswell, κ..α. 


Plague Vendor - Free to Eat

Το κουαρτέτο από την Καλιφόρνια κάνει ντεμπούτο και παίζει νεανικό πανκ με τραγούδια τηλεγραφήματα, καθώς το άλμπουμ των 10 τραγουδιών διαρκεί σχεδόν 20' λεπτά. 


EMA - The Future's Void

Η Erika M. Anderson κυκλοφορεί με την Matador το 2ο άλμπουμ της ενισχύοντας το ιδιαίτερο στιλ της και την ενδιαφέρουσα και σύγχρονη στιχουργία της. 


PUP - pup

Ξεκίνησαν ως: Topanga, παίρνοντας το όνομα τους από χαρακτήρα του: "The Boy Meets World" αλλά το ντεμπούτο του πανκ/ποπ συγκροτήματος από το Τορόντο κυκλοφορεί με τον τίτλο του δίσκου. 


Protomartyr - Under Color of Official Right

Μπορεί το Ντητρόϊτ να έχει καταρεύσει αλλά η μυθική του μουσική σκηνή συνεχίζει να είναι ζωντανή και το post punk κουαρτέτο, με στιλ και χιούμορ, κυκλοφορεί τον δεύτερο δίσκο του.


Mac DeMarco - Salad Days

Σε άξιο συνεχιστή της μεγάλης καναδικής παράδοσης στην τραγουδοποιεία αναδεικνύεται με το δεύτερο άλμπουμ του ο Mac DeMarco.


Future Islands - Singles

Όπως έγραψα και στην πρόσφατη κριτική μου στην A.V. : "H 4AD υπέγραψε μαζί τους γιατί είναι σαν να τους έχει αναθρέψει η ίδια με τον κατάλογό της, σαν να γεννήθηκαν από το θρυλικό υλικό της. Synth pop και new wave των 80s με την ιδιαίτερη φωνή και τη μελοδραματική ερμηνεία του Samuel T. Herring να σώζει την παρτίδα".


I Am the Avalanche - Wolverines

Το συγκρότημα από την Νέα Υόρκη φλερτάρει με το pop/punk και φτάνει στον 3ο του δίσκο χωρίς μεγάλες μεταβολές στον ήχο του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ