- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς είναι να ανταποκρίνεται στη δουλειά σου ένας τύπος που μπήκε στο στούντιο με τους Beatles και τους Pink Floyd; Τι σημαίνει να συνεργάζεσαι μαζί του ακόμη και εξ αποστάσεως; Ακόμη κι αν η τεχνολογία δεν κάνει πια απαραίτητη τη φυσική παρουσία; Ζητήσαμε από τους Electric Litany να μας γράψουν ένα σημείωμα γι’ αυτή την αναπάντεχη συνάντηση με ένα μυθικό παραγωγό και ο μπασίστας του γκρουπ Άλεξ Δεληγιαννίδης αφηγείται...
«Σε πολύ πρώιμο στάδιο και σχεδόν παράλληλα με τη σύνθεση του υλικού για το δεύτερο δίσκο, αρχίσαμε να συζητάμε το ενδεχόμενο να προσεγγίσουμε έναν παραγωγό χωρίς απαραίτητα να διακρίνουμε ξεκάθαρα το ρόλο του στο δίσκο. Πιο πολύ είχε να κάνει με το να γίνει γνωστή η παρουσία μας ως μπάντα, με ένα ρομαντικό τρόπο, σε άτομα που εκτιμούσαμε για τη δουλειά και την προσφορά τους.
Έτσι, ένα από τα e-mails που στείλαμε πήγε και στον Alan Parsons. Η θετική ανταπόκριση, αλλά και τα σχόλια του Parsons για τη δουλειά μας, ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς. Ακολούθησαν αρκετά skype meetings, mails, αλλά και μια συνάντηση στο Λονδίνο. Όλα μάς έδειχναν ότι παρότι συνομιλούσαμε με μια φιγούρα που σίγουρα έχει συνηθίσει σε διαφορετικά μεγέθη και έχοντας βιώσει το music industry για πολλές δεκαετίες και με άλλα νούμερα και προϋποθέσεις, κατάφερε να διατηρήσει την έννοια της μουσικής και της τέχνης γενικότερα ατόφια.
Τελικά δεν καταφέραμε να έχουμε τη φυσική του παρουσία στο στούντιο, αλλά τη διαδικτυακή, με τη βοήθεια ενός software που ο ίδιος μας πρότεινε (περαιτέρω λεπτομέρειες επ’ αυτού σε άρθρο του BBC: www.bbc.com/news/business-26256502) καθ’ όλη τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έγινε στο Foel Studio (www.foelstudio.co.uk) τον Φεβρουάριο του ’13, με αρκετό χιόνι και πυρετό για κάποιους από εμάς. Το Foel ανήκει στο συμπαθέστατο Dave Anderson (πρώην μπασίστα των Hawkwind) και βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά στην επαρχία της Ουαλίας. Υπάρχει και μια φωτογραφία στο FB του studio με το “Alan Parsons channel” στην παλιά Trident 80B κονσόλα που γράφτηκε το “Enduring Days”. Ένα άλλο μέρος του δίσκου ηχογραφήθηκε σε δυο-τρία άλλα studios, η μίξη έγινε σε ένα άλλο στο Λονδίνο και το mastering στο Abbey Road. Σε γενικές γραμμές ήταν μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά θέλω να πιστεύω ότι καταφέραμε να εξωτερικεύσουμε τους ήχους που ταλαιπωρούσαν τα κεφάλια μας.
Με τον Alan Parsons ξανασυναντηθήκαμε όταν μας κάλεσε να του ανοίξουμε τέσσερις από τις συναυλίες του ευρωπαϊκού του tour σε Γερμανία και Αυστρία. Σε ένα πολύ πιο χαλαρό κλίμα από τη διαδικασία των ηχογραφήσεων, πειραματιστήκαμε live με το καινούργιο υλικό πριν την κυκλοφορία του και ίσως κλέψαμε λίγο ακόμα από την εμπειρία του σε συναυλιακα/εκτός studio δεδομένα».
Ο δίσκος των Electric Litany «Enduring days will overcome» κυκλοφορεί από την Inner Ear.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλιακή τους επιστροφή στην Αθήνα και με το «Drift Like Home» να παίζει δυνατά οι Bonnie Nettles μοιράζονται ιστορίες από τον δρόμο
Η ανάρτηση του Γιώργου Γκικοδήμα για τον χαμό του φίλου και συνεργάτη του
Μιλήσαμε με τον μαέστρο που θα διευθύνει την Καμεράτα στο «Τραύμα του πολέμου και το θαύμα της Αναγέννησης» στο Μέγαρο Μουσικής
Μιλήσαμε με τη διεθνώς καταξιωμένη φλαουτίστα με αφορμή το βιβλίο της «Opus Alexandrinum»
Από τη σύμπραξη του Γιάννη Σαββιδάκη με τη Vicky Bee Band μέχρι την εμφάνιση του Johnny Vavouras & The Cadillacs
Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την κυκλοφορία του video clip του
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.