Μουσικη

Συναυλίες ζωντανά από το σπίτι

Δείτε ζωντανά τις SWIM και πολλά άλλα ονόματα όλο το τριήμερο

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Swim by Evgenia Bourzoukou
SWIM © Ευγενία Μπουρζούκου

#Μένουμε_Σπίτι αλλά με δυνατά live. Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, η ομάδα της United We Fly συνεχίζει τις παραγωγές από το σπίτι με μερικά από τα καλύτερα ονόματα της νέας ελληνικής σκηνής.

Οι συναυλίες #stayhome έχουν πλάκα όχι μόνο γιατί είναι ζωντανές και επικοινωνιακές με έναν πολύ οικείο τρόπο, αλλά επειδή βλέπουμε και την "αγαπημένη" γωνιά του σπιτιού του κάθε καλλιτέχνη.

Live streaming και αυτό το Παρασκευο-Σαββατοκύριακο λοιπόν, με καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδοποιούς που έρχονται μέσα από το United We Fly για τρίτη εβδομάδα.
Την προηγούμενη, δεύτερη εβδομάδα είδαμε την Danai Nielsen, τον Theodore, την Κατερίνα Πολέμη, τον Ghone και την Daphne and the Fuzz, που γλύκαναν λίγο το social distancing και έδειξαν πόσο ή καθόλου επηρεάζει η βροχή τη διάθεση. Και όχι μόνο αυτό αλλά, εκτός από την Αθήνα, έβαλαν και την υπόλοιπη Ελλάδα στο παιχνίδι.

Stay Home Sessions
Stay Home Sessions ©Μαρία Καψαμπέλη

Μπήκαμε στην τρίτη εβδομάδα.

xoan
xoan ©Νεφέλη Παπαϊωάννου

Τα Stay Home Sessions έφεραν χθες, Πέμπτη 9/4 τους Xoan στις ταμπλέτες μας.
Οι ίδιοι δήλωσαν: 
Οι μισοί xoan, ο Αντώνης και ο Γιάννης (τύμπανα και μπάσο), είναι υπεύθυνα άτομα και κάθονται σπίτια τους. Οι άλλοι μισοί τυχαίνει να μένουμε στο ίδιο σπίτι. Αφού είδαμε όλο το νέτφλιξ, ηχογραφήσαμε κάθε βλαμμένη ίδεα, διαβάσαμε κάθε βιβλίο, κάθε τετράδιο απ’το 2008, κάθε συσκευασία σνακ κλπ, ήρθε η πρόταση για Cocooning Session σαν από μηχανής θεός για να νοηματοδοτήσει την καραντινιασμένη ζωή μας. Έτσι λοιπόν, προσαρμόσαμε κάποια κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο μας σε «σπιτικό» περιβάλλον και ανυπομονούμε να τα παίξουμε live στις οθόνες σας. Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη τους με την πανδημία.
Το live των xoan της Πέμπτης, εδώ:

Stay Home Sessions: XOAN

swim by evgenia bourzoukou
SWIM ©Ευγενία Μπουρζούκου

Σήμερα, Παρασκευή 10/4, το πάρτι ξεκινάει με τις SWIM (Somenone Who Isn’t Me) που παίζουν στις 20:30
Someone Who Isn't Me plays for everyone! Πιο επίκαιρο από ποτέ. Είμαστε ένα τρίο, που ακόμα ψάχνει τι μήνυμα θα στείλει για να πάει στο στούντιο του και να παίξει ζωντανά στις 20.30 της Παρασκευής 10 Απριλίου. Περίεργες και ιδιαίτερες μέρες βιώνουμε, τόσο μακριά, μα τόσο κοντά. Με τη μουσική.

Stay Home Sessions: Someone Who Isn't Me

sworr
Sworr

10/4, Παρασκευή βράδυ, συνέχεια. Στις 23.00 οι Sworr. σε ένα ξεχωριστό dj set:
Προσπαθούμε να είμαστε δημιουργικοί, να μην χάσουμε τους εαυτούς μας μέσα στο χάος αυτής της περιόδου. Δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε στον ίδιο χώρο όλοι μαζί, αλλά θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε μια ιδέα των μουσικών μας vibez και επιρροών με τη μορφή ενός dj set.
Δείτε τους εδώ:

Stay Home Sessions: Sworr.

Διπλό live και το Σάββατο, 11 Απριλίου: στις 20.30, από το Παγκράτι ο Leon of Athens:
Σάββατο βράδυ, 11 Απριλίου, μην κανονίσετε τίποτα. Σας περιμένω σπίτι μου, στο Παγκράτι, μαζί με την οικογένεια της United We Fly.”

Stay Home Sessions: Leon of Athens

This Darkness Of Mine
This Darkness Of Mine

Σάββατο βράδυ, στις 23.00, έρχεται ο ατμοσφαιρικός This Darkness of Mine:
"Η ζωή χαρακτηρίζεται από το απροσδόκητο, το απρόβλεπτο. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα. Ο χρόνος κυλά, δε σταματά! Όσο φόβο, αγωνία, κι άγχος κι αν περάσουμε. Όταν η ζωή τέμνεται, αισθανόμαστε μία τομή και στον χρόνο, σαν να μην υπάρχει χθες ή αύριο. Κι όμως, μαθαίνουμε από το παρελθόν, και το μέλλον αναμένει να δει τι θα κάνουμε στο παρόν, ώστε να διαμορφωθεί ανάλογα! Το πρόβλημα των ημερών είναι αυτό που συμβαίνει κι όχι αυτό που νιώθουμε..." 
Χαράλαμπος Πετράς - Covid-19 Oδηγός συναισθηματικής επιβίωση
Ας πάρουμε λοιπόν όλοι μιαν ανάσα (κυρίως ο πλανήτης) για να ξυπνήσει ο καλύτερος εαυτός μας!

Stay Home Sessions: This Darkness of Mine

Stelios Tsoukias
Στέλιος Τσουκιάς

Την τρίτη εβδομάδα κλείνει ο Στέλιος Τσουκιάς που έρχεται από τα Εξάρχεια, την Κυριακή, 12 Aπριλίου στις 20.30:
Μένω και εγώ σπίτι, όπως όλοι. Οι τοίχοι μου μιλάνε, κάνω παρέα με τον καφέ μου και έχω την κρυφή ελπίδα πως όλα θα γίνουν όπως πρώτα. Προσωπικά περνάω τον χρόνο με πολλή μουσική, διαβάζω όσα δεν είχα χρόνο να διαβάσω χρόνια, όσα δεν είχα χρόνο να ακούσω χρόνια. Στέκομαι σε αυτά που προσπαθούν να εξηγήσουν τα συναισθήματα μου, μέρα με τη μέρα, ή σε αυτά που θα με πάρουν και θα με σηκώσουν, θα με πετάξουν, θα με ανεβάσουν και μετά θα με γυρίσουν στην καρέκλα του σπιτιού μου διαφορετικό. Αφού δε μπορέσαμε να τα πούμε από κοντά, θα μοιραστούμε μουσικές και συναισθήματα ιντερνετικά. Καλή μας δύναμη παιδιά, θα βρεθούμε σύντομα και θα’ ναι ωραία

Stay Home Sessions: Στέλιος Τσουκιάς

Ta Stay Home Sessions είναι ανοιχτά σε όλους. Εάν το επιθυμείς ομως, μπορείς να μπεις στο viva.gr και να διαθέσεις ένα ποσό της επιλογής σου για να στηρίξεις τους καλλιτέχνες αλλά και την ομάδα πίσω από τα Stay Home Sessions, για να μπορούμε να #μενουμεσπιτι με μουσική.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ