Μουσικη

Ο νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη κάνει την καραντίνα λίγο καλύτερη

Το τελευταίο του ντουέτο με τον αγαπημένο του Θάνο Μικρούτσικο, συγκινεί

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη χώρα των αθώων: Ο νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη
Από τη σελίδα του Μίλτου Πασχαλίδη στο Facebook

«Στη χώρα των αθώων»: Ο νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη περιέχει συνεργασίες με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Φοίβο Δεληβοριά.

Το πρώτο κόμμάτι και ομώνυμο του άλμπουμ το είχαμε ακούσει στις αρχές του Φλεβάρη. Ο Μίλτος Πασχαλίδης μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου θα αφιέρωναν στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη το τραγούδι «Στη χώρα των αθώων». Την Παρασκευή 27 Μαρτίου, εν μέσω καραντίνας ήρθε και η συνέχεια του δίσκου – βιβλίου, η οποία κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και οι εκπλήξεις ήταν πολλές.

Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Νταλάρας - Στη χώρα των αθώων (Official Audio Release HQ)

Όπως τόνισε ο Μίλτος Πασχαλίδης στα social media του, υπήρξε έντονος προβληματισμός για το εάν θα έπρεπε να κυκλοφορήσει ο δίσκος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όμως «μπορεί προσωρινά να μένουμε σπίτι, αλλά η ζωή δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματάει».

 

 

Ο δίσκος περιλαμβάνει το κομμάτι «Δεν είναι μόδα πια τα γκρι», ένα ντουέτο με τον Θάνο Μικρούτσικο, που έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2019, δύο τραγούδια με τον Γιώργο Νταλάρα και μια συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης - Δεν είναι μόδα πια τα γκρι (Official Audio Release HQ)

Ο δίσκος συνοδεύεται από ένα βιβλίο. Εκεί, ο Μίλτος Πασχαλίδης καταγράφει τις σκέψεις του για τα κομμάτια και το τι συμβολίζουν. Το ιστορικό των στίχων και φωτογραφικό υλικό από τις ηχογραφήσεις. Ο δίσκος πήρε το όνομά του από το άτιτλο συγκλονιστικό ποίημα που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο εμβληματικός στιχουργός εμπιστεύθηκε, το ποίημα στον Μίλτο Πασχαλίδη και εκείνος το μελοποίησε και το ονόμασε «Στη χώρα των αθώων».

Μίλτος Πασχαλίδης - Μόνο να γελάς (Official Audio Release HQ)


Ο δίσκος «Στη χώρα των αθώων» είναι ένα μουσικό έργο, βαθιά πολιτικό και ανθρώπινο «που στηρίζεται στην ιδέα της χώρας των αθώων». Είναι μια υπόθεση μεταξύ φίλων, φίλων αγαπημένων παρόντων και απόντων που στην ουσία παραμένουν ενωμένοι με χίλιους τρόπους. 

Μίλτος Πασχαλίδης, Φοίβος Δεληβοριάς - Σκιές Αγγέλων (Official Audio Release HQ)

Στο δίσκο ακούμε μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου, του Μίλτου Πασχαλίδη και ένα παλιό τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ενώ θα έχουμε τη ευκαιρία να σιγοτραγουδήσουμε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Άλκη Αλκαίου, του Οδυσσέα Ιωάννου και φυσικά του Μίλτου. Ακούστε ολόκληρο το δίσκο εδώ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Προβληματίστηκα λίγο για το αν θα πρέπει να προχωρήσουμε στην έκδοση του νέου βιβλίου- cd την παρούσα στιγμή. Ύστερα σκέφτηκα ότι μπορεί προσωρινά να μένουμε σπίτι, αλλά η ζωή δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματάει. Και, ευτυχώς, η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε παρέα έστω κι από απόσταση. Έτσι, από σήμερα όλα τα καινούργια τραγούδια θα είναι διαθέσιμα στο Youtube και στις άλλες ψηφιακές πλατφόρμες και το βιβλίο- cd θα μπορείτε να το παραγγείλετε online. Καλώς ήρθατε στη «Χώρα των αθώων» . Καλή ακρόαση και καλή ανάγνωση! Και καλή μας αντάμωση όταν κοπάσει λίγο ετούτη η μπόρα. . ⚠️ʏᴏᴜᴛᴜʙᴇ ᴘʟᴀʏʟɪsᴛ : ʟɪɴᴋ ɪɴ ʙɪᴏ ⬆️ . **Ο δίσκος «Στην χώρα των αθώων» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και μπορείτε να προμηθευτείτε τις δύο εκδόσεις του σε φυσικό προϊόν στα e-shops των συνεργατών μας αλλά και απευθείας με email στο sales@ogdoo.gr χωρίς έξοδα αποστολής. . Download it on iTunes: • Album: https://apple.co/3bvcE3b Download it on Google Store: • Album: https://bit.ly/3btziJb Download it on Amazon: • Album: https://amzn.to/39oKmWu Listen in Spotify: • Album: https://spoti.fi/2UDFCaq Listen in Deezer: • Album: https://bit.ly/3bse4LQ Listen in Tidal: • Album: https://bit.ly/2vSDN0N

A post shared by Miltos Paschalidis Official (@miltosofficial) on

 

Καλή ακρόαση και καλή ανάγνωση και όπως συνηθίζει να λέει ο Μίλτος Πασχαλίδης, καλή αντάμωση όταν το ξεπεράσουμε και αυτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ