- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Filipone έχει κάτι να πει και το δηλώνει
Με το «Warzone», ανεβάζει επίπεδο την trap σκηνή της Θεσσαλονίκης
«Warzone»: Φρέσκο trap από τη Θεσσαλονίκη, με τον Filipone στο μικρόφωνο σε παραγωγή Dof Twogee
Βρε καλώς τα, τα παιδιά. Το αυθάδικο, ασυμβίβαστο trap της Θεσσαλονίκης επιστρέφει δριμύ. Δυσοίωνα synths που ξεχύνονται από τα βάθη της κονσόλας, απειλητικές ατμόσφαιρες που ξεδιπλώνονται μέσα από αλητήρια basslines και σκληρά beats, πυρετικό, ανταριασμένο flow, σαν ωρολογιακή βόμβα διαρκώς έτοιμη να εκραγεί: «Η ζωή εδώ θέλει θράσος, οπαδός χωρίς το κράνος». Και στο τέλος η ρίμα σκάει με πάταγο, και όλοι τρέχουν να καλυφθούν από τα θραύσματα: «Αν το ραπ σου είναι ιστός, το κεντάω σαν Μαροκανός». Φυλάξου!
Το πρόσωπο πίσω από την παραγωγή είναι ο Dof Twogee και δεν κάνει λάθος ούτε αυτή τη φορά. Υπεύθυνος για ορισμένες από τις πιο ξεχωριστές δουλειές που έχουν κατατεθεί από το ιερό ραπ πάνθεον της πόλης («Ταπεινοί και πεινασμένοι» του Λεξ, «Φαβέλα» του Τζαμάλ), στο «Warzone» δίνει άλλο ένα δείγμα του χθόνιου, υπνωτικού ήχου τον οποίο παίζει στα δάχτυλα, ενορχηστρώνοντας έναν ατόφιο trap θούριο που συγγενεύει στενά με το drill του Λονδίνου.
Λένε πως οι μεγάλοι άνδρες γίνονται από τις δυσκολίες που υπερνικούν. Και κανείς δεν αρνείται πως ο Filipone αντιμετώπισε αρκετές. Μεσολάβησαν ανάμεσα σε αυτόν και το στούντιο «αλάνες που γίναν γκέτο, τσιμεντένιες Βαβυλώνες και ιστορίες απ’ το δρόμο». Αν πάντως συνεχίσει να μετατρέπει την οργή και την ενέργειά του σε διαμαντάκια σαν το «Warzone», θα βρει την εξέχουσα θέση του στη σκηνή με «το trap που δεν ξέραμε ότι θέλαμε αλλά όλοι χρειαζόμασταν», όπως γράφουν και οι σχολιαστές στο YouTube. Βάλτε τον στην playlist σας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.