Μουσικη

Ο διεθνούς φήμης Βασίλης Τσαμπρόπουλος σε διπλό ρόλο στο Μέγαρο

Με τη Royal Philharmonic Concert Orchestra και με Μότσαρτ και Μπετόβεν ανοίγει το φετινό κύκλο «Μεγάλες ορχήστρες - Μεγάλοι ερμηνευτές»

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 718
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Τσαμπρόπουλος © Υiannis Priftis
Βασίλης Τσαμπρόπουλος © Υiannis Priftis

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Royal Philharmonic Concert Orchestra έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Σε διπλό ρόλο μαέστρου και σολίστ, ο διεθνούς φήμης Βασίλης Τσαμπρόπουλος εγκαινιάζει τον ιδιαίτερα δημοφιλή κύκλο «Μεγάλες ορχήστρες - Μεγάλοι ερμηνευτές» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Βασίλης Τσαμπρόπουλος
Βασίλης Τσαμπρόπουλος

Ο διακεκριμένος πιανίστας και αρχιμουσικός συμπράττει με το διάσημο βρετανικό σύνολο Royal Philharmonic Concert Orchestra σε ένα πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο σε δύο από τις σπουδαιότερες μορφές της μουσικής, τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν.

Θα παρουσιαστούν το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.20 σε ρε ελάσσονα, K.466, του μεγάλου Αυστριακού, το οποίο ο Μπετόβεν λάτρευε και περιλάμβανε στο ρεπερτόριό του, καθώς και δύο αγαπημένα «μπετοβενικά» έργα, η Εισαγωγή Κοριολανός και το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.5 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 73, «Αυτοκρατορικό».

Βασίλης Τσαμπρόπουλος © Photo by Manios

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.  - Νατάσσα Καρυστινού

Info: Tετάρτη 30 Οκτωβρίου, 20.30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 2107282333, megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ