- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η πρώτη εμφάνιση της Kimbra στην Ελλάδα ήταν τόσο ωραία
Ανταπόκριση από την «απογυμνωμένη» εμφάνισή της στο Gazarte σε 40 εικόνες του Τάσου Ανέστη
Kimbra και Daphne And The Fuzz στο Gazarte: Η ATHENS VOICE έζησε την ιδιαίτερη συναυλία – Η μαγική βραδιά σε 40 φωτογραφίες του Τάσου Ανέστη
Ακουγόταν καλή ιδέα να περάσεις το βράδυ της Κυριακής με δύο τόσο εκφραστικές γυναικείες φωνές, που τυχαίνει να έχουν την ίδια μέρα γενέθλια. Η Kimbra, ναι, αυτή που τραγούδησε στην παγκόσμια επιτυχία «Somebody That I Used To Know» στο πλευρό του Gotye, σε μια διαφορετική εμφάνιση στο Gazarte. Χωρίς τα μπλιμπλίκια της και την μπάντα της αλλά με ένα πιάνο κι ένα μπάσο. Και η Daphne Lz να «ανοίγει» στη χώρα μας άλλη μια μεγάλη ερμηνεύτρια, μετά την Lana Del Rey στο Rockwave, με την ποπ πλευρά της, Daphne And The Fuzz.
Ανεβαίνοντας λίγο μετά τις 21.15 στη σκηνή με καλή διάθεση και ένα fashion icon outfit, μοιράστηκε τη χαρά της να συμμετέχει στο live, κέρδισε πολύ γρήγορα το χειροκρότημα των θεατών και εντυπωσίασε με τον τρόπο αλλά και την προφορά της. Τα χορευτικά beats, η ψυχεδέλεια και οι mellotron ενορχηστρώσεις της που έκαναν το δεύτερο άλμπουμ της «2AM» να ξεχωρίσει σε συνδυασμό με τα ωραία φώτα που έπεφταν πάνω της έβαλαν τον κόσμο στον κόσμο της και δεν ήταν λίγα τα χείλια εκείνα που έβλεπες να σιγοτραγουδούν στίχους.
Το «Dance», το «Pawnshop» που αγαπάμε να παίζουμε πολύ στο Athens Voice Radio 102.5, το «Mr. Everywhere», το «Space And Sound» αλλά και τραγούδια από το πρώτο της ομώνυμο άλμπουμ βρήκαν χώρο στο setlist της με την απόδοση του «Step By Step» να με στέλνει περισσότερο.
Διάλλειμα, πέταγμα για τσιγάρο και μπλα μπλα, μία ώρα μετά η μαγεία ξεκινά με το «The Magic Hour» και την Kimbra να κυριαρχεί με άνεση στη σκηνή ακτινοβολώντας με το χαμόγελό της και με σπαστά ελληνικά να μας λέει «γεια σου, Αθήνα» διασκευάζοντας στα καπάκια το «Plain Gold Ring» της Nina Simone.
Περιοδεύοντας «απογυμνωμένη» από την ηλεκτρονική και full band παραγωγή της, η Kimbra Lee Johnson συστήνει τον Νεοϋορκέζο πιανίστα και τον μπασίστα από τη Βοστώνη που δεν χάνουν νότα, συστήνεται τραγούδι με το τραγούδι στους θεατές, εξηγώντας τι είχε κατά νου όταν γραφόντουσαν. Η Νεοζηλανδή που ζει στη Νέα Υόρκη αναρωτιέται αν υπάρχει «καλός πόλεμος» στο «The Good War» σημειώνοντας πόσο πολύπλοκη χώρα είναι οι ΗΠΑ, φτιάχνει ατμόσφαιρα με το «Everybody Knows» και σχολιάζει την εξ αποστάσεως επικοινωνία στους Skype και Facetime καιρούς με το «Hi Def», θυμάται τον πρώτο της χωρισμό στα 18 με το «Withdraw». Μας παρακινεί να την ακολουθήσουμε στα φωνητικά του hit «Settle Down» κάνοντας το Gazarte να θυμίζει μια ζωντανή σκηνή του Μανχάταν.
Το ταξίδι στο 2011 και το πρώτο της άλμπουμ «Vows» συνεχίζεται με το «Old Flame», στο «Rescue Him» ευχαριστεί κανείς την Enter Events για την τολμηρή ιδέα να την προσκαλέσει στην Ελλάδα και στα «Black Sky», «Lightyears» και «Past Love» οι ιστορίες της γίνονται και ιστορίες μας. Περασμένες έντεκα, θα δώσει την πιο ειλικρινή εκδοχή του εαυτού της με το «Version Of Me» επιλέγοντας να προσπεράσει τη βάση του μικροφώνου και με ένα κρεσέντο αποχαιρετά τους ανθρώπους που την τίμησαν.
Ο τρόπος που ζητά το encore το κοινό στις συναυλίες μπορεί να σου δείξει αν πέρασε καλά και το Gazarte σείεται από το ποδοκρότημα των θεατών που ζητούν κι άλλο. Πολύ σύντομα το τρίο επιστρέφει με το «Cameo Lover» και η φράση «open up your heart» την ώρα που τα όργανα «σβήνουν» και τα φώτα ανάβουν, είναι η κατακλείδα της βραδιάς. Κόσμος συρρέει στο merchandise για t-shirts, cds, πόστερ αλλά και meet & greet ευκαιρία, Κυριακή top of the world.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.