Μουσικη

Free: Ακούστε το πρώτο δείγμα από το νέο άλμπουμ του Iggy Pop

O 72χρονος πανκ ροκ θρύλος εμπνέεται από την ελευθερία

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iggy Pop Free New Album.jpg
© Rich Fury/Getty Images for FYF/Ideal Image

Ο Iggy Pop κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ «Free» στις 6 Σεπτεμβρίου

Το 18ο άλμπουμ του Iggy Pop ονομάζεται «Free» και θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου από τη Loma Vista / Caroline International. «Αυτό είναι ένα άλμπουμ στο οποίο άλλοι καλλιτέχνες μιλούν για μένα, αλλά δανείζομαι τη φωνή μου» εξήγησε ο 72χρονος πανκ ροκ θρύλος, ο οποίος το φετινό καλοκαίρι καθήλωσε ξανά τους fans τους στην Ελλάδα. Ένα άλμπουμ που περιγράφεται ως η αντανάκλαση της εξουθένωσης μετά την περιοδεία.

Συνεργαζόμενος με τον τζαζ τρομπετίστα Leron Thomas και την κιθαρίστρια Sarah Lipstate επιφυλάσσει μια «μοναδική, σκοτεινή και στοχαστική είσοδο στον κανόνα Iggy Pop» σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.  

«Με το τέλος των περιοδειών για το “Pop Post Depression”, αισθάνθηκα βέβαιος ότι είχα απαλλαγεί από το πρόβλημα της χρόνιας ανασφάλειας που είχε δαγκώσει για πολύ καιρό τη ζωή και τη σταδιοδρομία μου. Αλλά ένιωσα επίσης πνιγμένος. Και ένιωσα ότι ήθελα να γυρίσω την πλάτη μου και να φύγω. Ήθελα να είμαι ελεύθερος. Ξέρω ότι είναι μια ψευδαίσθηση και ότι η ελευθερία είναι κάτι που νιώθεις, αλλά έχω ζήσει μέχρι τώρα τη ζωή μου με την πεποίθηση ότι αυτό το συναίσθημα είναι το μόνο που αξίζει να ακολουθήσεις. όλα όσα χρειάζεστε - όχι ευτυχία ή αγάπη απαραιτήτως, αλλά η αίσθηση ότι είστε ελεύθεροι. Έτσι λοιπόν αυτό το άλμπουμ απλά μου συνέβη και το άφησα να συμβεί» εξομολογείται o Iggy Pop.

Iggy Pop -  Free (Official audio)

Στο «Free» συμπεριλαμβάνονται ποίημα όπως το «We Are The People» του Lou Reed και το « Do Not Go Gentle Into That Good Night» του Dylan Thomas. Ακούστε ένα απόσπαμα, δείτε το tracklist και το εξώφυλλο του άλμπουμ που μπορείτε να προπαραγγείλετε εδώ, παρακάτω:

66907959_2318903418186128_4674803874261893120_o.jpg

1. Free
2. Loves Missing
3. Sonali
4. James Bond
5. Dirty Sanchez
6. Glow In The Dark
7. Page
8. We Are The People
9. Do Not Go Gentle Into That Good Night
10. The Dawn

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ